Yvon Jaspers: We moeten anders omgaan met voedselproductie

Het huidige stikstofprobleem is niet alleen van de boeren. Alle betrokken partijen moeten actief en samen anders gaan kijken naar de manier waarop Nederland met voedsel en voedselproductie omgaat.

Deel dit topic

Reacties

+6
George
Wat een totaal niets zeggend artikeltje .
Wat moet er anders dan ?
De mening van Yvon is voor mij ook een van geen waarde.
sorry
@George pieter is pas gepromoveerd
+2
weurding
@George idd, doet net of ze er heel wat van weet, programma ging ook al de populistische kant op, streep er door
+1
George
@weurding Ik kijk al jaren niet meer.
+8
Melkveehouder.
Ik ben het niet met jullie eens.

Yvonne heeft m.i. er voor gezorgd dat de Nederlandse bevolking de boeren heeft omarmd ondanks de propaganda van de overheid. Juist nu, in de situatie dat feiten (en leugens van de regering) er niet meer toe doen in het stikstofdossier, is het des te belangrijker dat empathie het kwartje voor onze sector naar de goede kant laat valllen.
weurding
@Melkveehouder. De VVD en CDA hebben vroeger ook wel goede dingen voor de boer gedaan, maar eens keert het tij schijnbaar
+1
Melkveehouder.
@weurding Ik heb niet de indruk dat Yvon de boeren het mes in de rug steekt, het CDA en VVD doen dat wel. Yvon heeft het oprecht goed voor met onze sector. Dat is mijn punt, niet meer en niet minder.

Kennen jullie iemand die publiekelijk de sector een warm hart toedraagt? Wat is de meerwaarde om haar af te branden op ‘haar gebrek aan kennis’?
weurding
@Melkveehouder. Is hier vlakbij geweest voor opnames, ga haar niet en public afkraken, maar weet genoeg
+1
Todi
@Melkveehouder. Top meid/programma maar praat niet zoveel onzin.
Melkveehouder.
@Todi Verklaar je nader.
Todi
@Melkveehouder. Ze praat te veel onzin over wat wij praktijk noemen.
+1
Melkveehouder.
@Todi Misschien heb je daar gelijk in, maar het gaat er mij om dat ze de boeren op een positieve manier in de Nederlandse huiskamer neerzet en dit vooral uitstraalt. De rest vind ik niet zo spannend.
Todi
@Melkveehouder. Dat doet rutte ook alleen die wil ons bedonderen.
+2
weurding
@Todi ze is prima om boeren aan de man/vrouw te brengen en bedrijfstak te promoten, maar bovenstaande kwa productiemethodes moet ze zich ver van houden, daar vond ik de laatste jaren al teveel de nadruk op liggen
grupstalboer
Vroeger ging de hele septictank over de moestuin.....en groeien dat het deed. We worden bedonderd en belazerd en met mooie beloftes naar huis gestuurd (hoelang is dat nog jouw huis....tot 2030?).
cs-agrar
Ze heeft toch ook gelijk, er moet anders gekeken worden naar voedselproductie. Vooral met veel meer respect voor de voedselproducenten. De stedelingen kijken er nu negatief naar, dat moet maar eens anders, ze hebben geen idee daar
weurding
@cs-agrar zo kun je het ook zien😉

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voedselproductie , voedsel en boerzoekvrouw geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0