Krachtvoerbox

Beste dicussieleden; Binnenkort plaatsen we andere krachtvoerboxen in de stal. Mijn vraag aan jullie is waar ik de box het beste kan plaatsen. De stal is 3 + 1 rijig, is het 3rijige gedeelte zitten de melkkoeien. Er zijn 3 mogelijkheden, in de buitenrij, op een boxeneiland richting de buitenrij, en op het boxeneiland richting het voerhek. De ruimte tussen boxen en voerhek is 4 meter.

Dank voor t meedenken,

Jeroen Groot.

Deel dit topic

Reacties

anonymous_14
Plaats ze niet te dicht bij elkaar en probeer zoveel mogelijk vluchtwegen te creeren. Bijvoorbeeld tegenoverelkaar naast een doorgang en de 3e in de buitenrij aan de andere kant van de doorgang. Of als de vijzelroute het toelaat bij een volgende doorgang. Hierdoor kunnen dominante koeien nooit alle boxen dicteren en hebben andere ook een kans. Door ruime vluchtwegen worden ze nooit in een hoek gedrukt.
cs-agrar
makkelijk jeroen, boxeiland, ingang aan voerhek-kant. Hou je de rust tussen de boxen in stand en bij het voerhek heb je ruimte zat.
Wimsumar
Beste Jeroen Groot: Het is niet gemakkelijk er zo een beeld van te vormen. Meestal is er bij een drie-rijïg gedeelte krap voerheklengte beschikbaar t.o.v. het aantal koeien en is de opoffering van een paar ligboxen de ''minst slechte''.
Kan het eventueel in een uitbouw aan de stal?
Wimsumar
Beste Jeroen Groot: Onlangs was hier op 't M. S. Prikbord ook discussie over de ''doorloopkrachtvoerbox'':

Klik: [melkquotum.startpagina.nl]

Video (uit de topic-opening): [www.veehouderijtechniekupdate.nl]
paul1
ik zou het richting het voerhek doen : hoef je ze niet uit de box te jagen, tijdens het melken.......
jan w
Plaats er dan meteen 1tje bij de droge koeien.
1234
exact, volgens mij is dat ook toch de bedoeling van een kr8voerbox dat de koeien het krachtvoer in de pens gaat mengen met ruwvoer. Dus als die twee dicht bij elkaar staan heb je een lopende voermengkoe
spotmelker
Aan de voerhekkant, koeien die opstaan en als eerste aan de krachtvoerbox denkenzijn gelijk op de plek om ruwvoer te vreten.
jeroen groot
Beste paul,

Dit is niet van toepassing, alle koeien jagen we in de wachtruimte, dan melken en terug in de stal.
jeroen groot
Beste Wim,
Er wordt ook een ligbox voor opgeofferd, wat vreetplaatsen betreft valt het wel mee, de nieuwe stal is aan een 1+1 stal vast gemaakt, dit type stal heeft meer vreetplaatsen dan ligplaatsen.
jeroen groot
Beste wim,

Dat heb ik als vaste lezer en onregelmatinge prikker ook gezien en ik vint het een superuitvinding. Een van de boxen staat zodanig dat we die ook daadwerkerlijk hiermee gaan uitvoeren, Zegveld is hier vlakbij dus daar kan ik de kunst afkijken.
jeroen groot
Oke, dat gaat m dan wel worden, dank jullie wel voor de tips..
jvt
Heeft er nog iemand een delaval krachtvoerbox te koop? Zoek er nog eentje voor de droogstaande koeien..
jan w
Zoek naar de elektronica van Delaval en zet er een kv box in van Hanskamp met een pipefeeder of een Black V automaat.
christo
Ik heb er nog twee staan, met een feedmaster en een stel halsbanden.
jan w
Het ligt er een beetje aan op welk systeem de elektronica van die kv boxen aangesloten kunnen worden.

een besturingskast en reader zouden mij ook wel van pas komen, alleen dan moet die wel op een Alpro(Delpro) aangesloten kunnen worden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , koeien , voerhek en krachtvoerbox geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
44