Spoeddebat over de boerenacties: VVD, CDA en CU willen het gesprek weer op gang brengen

VVD en CDA vinden dat het gesprek met boeren weer op gang moet worden gebracht na alle protesten van de afgelopen weken, waarvan een deel uit de hand liep. Maar de kaders van de stikstofplannen van het kabinet blijven wel staan, zei VVD-fractieleider Sophie Hermans in een debat over de protesten.

Deel dit topic

Reacties

George
Die maar moet je weglaten als je echt weer in gesprek wil denk ik dan.
+2
HansBa
Eerst de doelen/kaders halveren! Dan maar is weer praten zou ik zeggen.
+1
Kars
Niks aan kunt veranderen dan geen gesprek. Der is niks vastgelegd in de wet. Er is nog alles mogelijk.
stefanus
Beter en duidelijker uitleggen is ook een goed begin.
demelkboer
Het marginaliseren van de boeren is mislukt, toch maar weer in gesprek
+5
weurding
Dit circuleert ook

๐—•๐—ข๐—˜๐—ฅ๐—˜๐—ก๐—ฃ๐—ฅ๐—ข๐—ง๐—˜๐—ฆ๐—ง๐—˜๐—ก: ๐— ๐—œ๐—ก๐—œ๐—ฆ๐—ง๐—˜๐—ฅ ๐—ฆ๐—ง๐—”๐—š๐—›๐—ข๐—จ๐—ช๐—˜๐—ฅ ๐—˜๐—ก ๐—ž๐—”๐—•๐—œ๐—ก๐—˜๐—ง ๐—œ๐—ก ๐—ฃ๐—”๐—ก๐—œ๐—˜๐—ž ๐— ๐—˜๐—ง ๐—ฉ๐—จ๐—œ๐—Ÿ ๐—ฆ๐—ฃ๐—˜๐—Ÿ ๐—ฉ๐—”๐—ก ๐—ฉ๐—˜๐—ฅ๐——๐—˜๐—˜๐—Ÿ ๐—˜๐—ก ๐—›๐—˜๐—˜๐—ฅ๐—ฆ
Staghouwer probeert een wig tussen de boerenorganisaties en haar achterban te drijven.
๐—›๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ๐˜ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ผ๐—ป๐˜€๐—ฐ๐—ต๐˜‚๐—น๐—ฑ๐—ถ๐—ด ๐—ฒ๐—ป ๐˜‡๐—ฒ๐—น๐—ณ๐˜€ ๐—ฝ๐—ผ๐˜€๐—ถ๐˜๐—ถ๐—ฒ๐—ณ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ฐ๐—ต๐˜ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป๐˜‚๐—ถ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐— ๐—ถ๐—ป๐—ถ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—Ÿ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฏ๐—ผ๐˜‚๐˜„:
Minister Staghouwer van Landbouw wil volgende week in gesprek met boerenorganisaties, op voorwaarde dat die organisaties de aard van de โ€˜protestacties van deze week afkeurenโ€™.
๐•๐ž๐ง๐ข๐ฃ๐ง ๐ข๐ง ๐๐ž ๐ฌ๐ญ๐š๐š๐ซ๐ญ
Het venijn zit hem zoals altijd in de staart. Het ministerie probeert hier de boerenorganisaties te vervreemden van de achterban. Door de boerenorganisaties een gesprek aan te bieden wekt Staghouwer de indruk dat er te onderhandelen valt. Minister van der Wal laat in het midden of zij er ook is. Zij gaat over het stikstofdossier. Het aanbod tot een gesprek heeft dus alleen de landbouw als onderwerp, niet de veeboeren. Een halve dop dus.
Maar door als voorwaarde tot een gesprek te eisen dat de boerenorganisaties afstand nemen โ€˜van de aard van de protestactiesโ€™, worden de boerenorganisaties, indien zij voldoen aan de eis, op voorhand van de landbouwers รฉn veeboeren vervreemd. Dat geeft van der Wal, in geval de boerenorganisaties aan de eis toegeven, een voorsprong wanneer zij eventueel met de veeboeren in gesprek gaat over het stikstofbeleid. Zo wordt er effectief een wig gedreven. Niet alleen tussen de boerenorganisaties en de achterban, maar ook tussen de veeboeren en de landbouwers die tot nu toe samen optrokken in de protesten.
๐•๐ž๐ซ๐๐ž๐ž๐ฅ ๐ž๐ง ๐ก๐ž๐ž๐ซ๐ฌ
Hier wordt een effectief spel van verdeel en heers gespeeld. Dat de NOS en โ€˜politiek verslaggeverโ€™ Xander van der Wulp hier geen woord aan wijden laat zien hoe de NOS door de overheid gebruikt wordt en zich graag laat gebruiken in een vuil politiek spel. Zoals een staatsomroep betaamt.
๐ˆ๐ง ๐ฉ๐š๐ง๐ข๐ž๐ค ๐ž๐ง ๐๐ž ๐ซ๐ž๐ ๐ข๐ž ๐ค๐ฐ๐ข๐ฃ๐ญ
Wanneer de boerenorganisaties verstandig zijn wimpelen zij de uitnodiging vriendelijk maar beslist af. Dat de uitnodiging รผberhaupt gedaan wordt met de daaraan verbonden voorwaarde laat zien dat het ministerie in paniek is. De demonstranten zijn niet, zoals de coronademonstranten, met wat MEโ€™ers en politiehonden in bedwang te houden. De boeren zijn in staat รฉn vastbesloten door te gaan.
Dat de uitnodiging komt aan de vooravond van maandag 4 juli, de datum waarop de boeren hebben aangekondigd โ€˜het land plat te leggenโ€™, is een ander sterk signaal dat de regering van Rutte de regie volkomen kwijt is. De regering hoopt zo de acties van maandag te voorkomen.
Laten we hopen dat de boerenorganisaties de rug recht en de trekker in de aanslag houden.
We kijken uit naar maandag.
+10
Huppel
Er valt niets om over te praten:

- Hermans gaf gisteren aan dat de doelen hoe dan ook blijven staan
- Staghouwer kan geen perspectief bieden aan de blijvers en komt daar september pas op terug
- Voor de coalitie zijn de modellen onaantastbaar verklaard achter de schermen.

En bovendien:
- invoering van het nieuwe GLB loopt finaal achter op planning, alles op het laatste moment
- Een minister die zich helemaal niet zo hard maakt voor de derogatie.

Die koekenbakker van een Staghouwer loopt overal de kantjes van af en duikt weg
Jannus
Quote Reactie van @Huppel:
Hermans gaf gisteren aan dat de doelen hoe dan ook blijven staan

Bart Kemp zegt dat we op de bal moeten gaan en dus schieten we de keeper met bal en al in het doel
+1
Spuit11
@Jannus Laten we dan van het veld af stappen. De tegenpartij is dan snel uitgespeeld
Jannus
@Spuit11 Zo werkt economie niet,er is altijd een veld de ruimte is beperkt dus zorg dat onze helft verdedigd blijft desnoods met goed op de keeper knallen
+1
Jan-T
Denk dat CU en het CDA dermate onderdruk worden gezet.
Dat ze al heel lang weten dat D66 en VVD de grote boosdoener zijn van deze protesten.
En men weet deksels goed dat er een breuk in de coalitie komt als de boeren niet gaan stoppen.

De demonstraties dienen een methode te hebben die ze in Den Haag nooit vergeten en waar de bevolking van zegt zo hoort dat.
schiphol bezetten zal niet helpen,
Wat wel helpt de supermarkten opdracht te geven dat innovaties moeten worden ingezet en dat deze betaald dienen te worden via het 25 miljard potje.

Of weg met dit rariteiten kabinet.
Tommie1

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's cda , vvd en stikstofplannen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nรฉt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!