Debat gisteravond

Heb het debat gevolgd. Ik hoor Rutte en tassendraagster Hermans zeggen we houden vast aan de plannen. De heer Heerma maakt geen onderscheid tussen boeren en raddraaiers die zich daaronder gemengd hebben. Vorige week geen moties van oppositie aangenomen, niks met plannen vanuit de sector afgelopen jaren(alhoewel daar ook het nodige aan schortte) gedaan. Geen perspectief geboden. Al met al weinig zelfreflectie. Er zijn doden gevallen.

En dan willen ze een commissie of bemiddelaar instellen om het vertrouwen te herstellen. Veerman heeft zich opgeworpen, Caroline heeft een motie ingediend om Louise Fresco en Aalt Dijkhuizen te vragen. Volgens mij weten we allemaal nog hoe Dijkhuizen door Rutte aan de kant is geschoven. Rutte wilde de motie ontraden, geeft denk ik wel aan hoe hij in de wedstrijd zit. We weten denk ik ook allemaal wel hoe Fresco en Dijkhuizen er tegenaan kijken. Die zijn vorige week ook op voorhand geschoffeerd met het niet uitvoeren van moties nav Lindeboom lijkt mij.

Geloof dat ze niet helemaal doorhebben dat het vertrouwen tot ver onder het vriespunt is gedaald. Laat Fresco en Dijkhuizen van een welverdiende vakantie genieten, alle verloven op het ministerie intrekken om eindelijk fatsoenlijk werk te leveren, inclusief derogatie binnenslepen, en kom dan nog eens terug. Even een tip aan de ambtenaren, obv cijfers vanuit Wageningen had RTL Z berekend dat we gemiddeld bij 50% krimp een melkprijs van 89 cent nodig zouden hebben. Richtinggevend, net zoals het kaartje. Succes met doorrekenen van het perspectief.

Deel dit topic

Reacties

mlkvhoudr
Politiek wil nu laten zien dat ze niet voor geweld buigen uiteindelijk gaan die wel bewegen of komen er vanzelf wel achter dat onhaalbare doelen in een onhaalbaar tijdspad onhaalbaar doelen in een onhaalbaar tijdspad blijken te zijn
Jannus
@mlkvhoudr hetgaat hun niet om het doel maar om het spel,ze willen winnen en met zg wetgeving drukken ze door,gister boer gesproken die Rutte niet buigt en riskeert een Oekraïne vanuit het westen waar een boerenoorlog aan vooraf gaat
jpls
@Jannus Rutte was eerst toch tegen toetreding van Okraïne bij de EU, als de regering zo nog even door gaat met het schofferen van de eigen bevolking zou het zomaar logisch zijn dat Oekraïne in de EU komt en Nederland er uit gezet word.
cs-agrar
Quote Reactie van @jpls:
Rutte was eerst toch tegen toetreding van Okraïne bij de EU,

voordat oekraine dr bij zit is rutte hier weg
+1
Kars
Die rutte wel. Liegt dat ie barst net als de rest. Beloftes nakomen kent ie niet. Hij is geen premier waardig.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lindeboom , melkprijs , vakantie , derogatie , nav , aalt dijkhuizen , wedstrijd , Genieten en OBV geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!