Monsterwinst voor BBB in peiling na roerige stikstofweek


Quote:
De roerige stikstofweek heeft zijn weerslag op de coalitiepartijen. VVD, CDA en D66 zakken diep in de nieuwste peiling van Maurice de Hond. Het is één partij die daar duidelijk van profiteert: BBB van Caroline van der Plas.

Deel dit topic

Reacties

paul1
Gewoon kabinet laten vallen, d66 schiet niks meer van over.
mlkvhoudr
De stemmers van D66 pruimen het verhaal van D66 ook niet.
Als een rechter zegt eerst moet de stikstof uitstoot omlaag voor er vergunningen mogen worden afgegeven dan zou een saldo van meer daling tov stijging moeten voldoen.
Dus voor de vergunningen kun je prima zeggen we verwachten elk jaar een reductie van alle sectoren maar als dan nu pas 2018 bekend is dan lijkt me dam ook dat je pas in 2034 weet of je de doelen 2030 gehaald hebt.

Het is al met al gewoon een niet erg sterk verhaal van Dhr de groot
sorry
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Als een rechter zegt eerst moet de stikstof uitstoot omlaag voor er vergunningen mogen worden afgegeven

zei de rechter dat?
+1
mlkvhoudr
@sorry dat hoor ik steeds maar ik weet dat eerlijk gezegd ook niet zeker of die dat gezegd heeft
sorry
@mlkvhoudr ik ook niet,maar misschien dat iemand anders dat weet
+3
overstekend wild
@mlkvhoudr de rechter heeft het helemaal niet over stikstof gehad. De staat van de natuur mag niet verdlechteren
Melkveehouder.
@overstekend wild precies, niet meer en niet minder. Maar je moet het wel kunnen aantonen.
Jannus
@overstekend wild en de modellen rammelen aan alle kanten en de kaarten komen uit een kleurwedstrijd kleuterschool
+1
j h p
@mlkvhoudr De vergunningverlening deugde niet onder de PAS, omdat de te verwachte reducties in de toekomst al direct gebruikt werden, meen ik.
stefanus
@mlkvhoudr Volgens mij heeft de rechter bepaald dat je vooraf bij een vergunning aanvraag moet aantonen dat je niet meer stikstof gaat uitstoten, eerst was het dat je dat na een vergunningaanvraag nog moest wat vaak niet bleek te lukken.
+4
walker1
Peilingen zijn nog geen echte zetels en het is ook al vaker voorgekomen dat snelle stijgers ook snel weer verdwijnen of flink dalen. Kijk maar naar Rita Verdonk of naar Forum voor Democratie.
Maar goed, laten we hopen dat het allemaal goed blijft gaan, komend voorjaar zijn de Provinciale staten verkiezingen en dus indirect ook voor de 1e kamer. Zou mooi zijn als BBB daar de grootste wordt. De provincies moeten het stikstofplan gaan uitvoeren, daar hebben nu al de meeste provincies weinig zin in, straks met veel BBB zetels wordt het uitvoeren al helemaal niks.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's cda , hond , vvd , d66 , bbb en caroline van der plas geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!