Illustratie van: Hidde Gröniger

Minister Van der Wal verdient een standbeeld

Ja, u leest het goed Minister Van der Wal verdient een standbeeld.
Haar is namelijk iets gelukt wat de boeren in Nederland niet lukt, wat de belangenbehartigers van agrarisch Nederland ook niet lukt. Namelijk:

EENSGEZINDHEID

Sinds de publicatie van `het kaartje` is agrarisch Nederland verandert. We trekken samen op.
Er is nog steeds verschil, de een wil direct op de barricaden, de ander wil eerst overleg. Dat is ook geen probleem, dat mag er zijn. Maar we trekken wel samen op.

Ik kreeg kippenvel van het gevoel van eensgezindheid in Stroe, van de rode zakdoeken die onderweg aan auto`s en vrachtwagens hingen en van de mensen die op de terugweg van Stroe op de viaducten stonden te zwaaien.

Het is nu aan ons om het niet te verklooien.
Anders moeten we het standbeeld al demonteren voordat het er staat.

Let`s do it!

Deel dit topic

Reacties

producent
Ze hebben heel goed naar Poetin gekeken daar in Den Haag
+2
Jannus
Luister hoe ze erin staat,
+2
weurding
Dreiging.🤣..Willen ze haar in beton gieten.... ongelofelijk, dan beter een baal stro voor de deur
+2
labella
@weurding Wat is er aan de hand als ze tot haar knieën in de beton staat? Dan is er te weinig beton gestort.😂
weurding
+3
John Spithoven
Vanaf 8,05 min. Wat wordt daar geconstateerd. De coalitie incl CDA knoeit met kaarten?

What the f#ck is happening here!!!!!
Als Derk Boswijk met zijn LTO bestuurderscontacten nog enig fatsoenbesef heeft, dat graag morgen uitleg. En daar ligt een taak voor LTO ! Voordat dinsdag na de stemming dit land in een wanorde uitbarst!
+1
John Spithoven
@John Spithoven Dus er liggen geen berekening aan de kaart ten grondslag politiek handjeklap waar ook de coalitiepartij CDA bij betrokken is.
+1
John Spithoven
@John Spithoven


Bij deze de kaarten. Eerste 1 juni tweede 10 juni.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
Gerrit v Schaick
@John Spithoven Het is toch wel duidelijk dat de kaart vol bestuurlijke keuzes zit. Daar heeft het rivm tijdens de technische sessie ook geen twijfels over laten bestaan. Wat ik me alleen afvraag is wat er vervolgens wordt ingerekend. De 95 procent op Vlieland waar al veel over gezegt is volgt uit de bestuurlijke keuze alle n-gevoelige n2000 95 procent reductie te doen en een ring van 70 procent eromheen. En geen rekening te houden met de het al dan niet overschrijden van de kdw en de staat van de natuur. Maar waar rekent het rivm vervolgens mee? Rekenen ze bij Vlieland met een reductie van 95 procent of hebben ze de werkelijkheid in beeld en rekenen ze met de werkelijke agrarische uitstoot dus rekenen ze ondanks de kleurplaat in Vlieland geen reductie in hun doorrekening om tot het totaal van 39 kton reductie te komen en is de kleurplaat alleen voor de sier.
Het debat en de moties zijn wel duidelijk. We hoeven niets te verwachten. Iets meer druk op innovatie misschien. Je hebt niets aan het loslaten van de kdw daar waar ze onhaalbaar zijn als alle partijen achter de reductie opgave van 50 procent of 39 kton blijven staan. zonder voldoende zicht op juridisch houdbare innovatie is dat niets anders dan het leegvegen van het platteland.
+2
John Spithoven
@Gerrit v Schaick Klopt, zoals ik dat al vele malen gezegt hebt , het gaat niet om stikstof.
Stikstof is het middel om geografische en socialistische keuzes door te voeren.
Het wordt ons ook al weken belemmerd om een doorrekening te maken van de plannen met Aerius connect.

Gezien de moties wordt dinsdag ongewijzigd het ingezette beleid doorgevoerd.

Een beleid waar coalitie partij CDA een bijzondere rol speelt. Een coalitie waarbij niet het CDA, VVD of CU het voor het zeggen heeft, maar D66. Een CDA dat via de bestuurscultuur verweven is in LTO, NMV, Zuivelnl en al onze coöperaties.

En dan ontstaat de bizarre situatie dat al de coöperaties, LTO, NMV en Zuivelnl niet door democratie aangestuurd worden, niet door CDA, maar door D66.

En dan zijn we trots op de actie deze week, trots op de eenheid, trots op BBB ( met 1 zetel en 18 virtuele stemmen...)

En gaan we met opgeheven hoofd en veel steun met zijn allen richting het ravijn.
+1
John Spithoven
@John Spithoven Onze toekomst: vele stoppers, faillissementen, zelfdodingen mede mogelijk gemaakt door....Onze eigen mensen....

Het is hard maar waar.
overstekend wild
@John Spithoven Rond 25 min ook. 38% procent reductie Duitsland ingerekend

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stroe , demonteren en Agrarisch geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN