Wollige grasmaaiers: 'Van levensbelang voor het vennengebied'

Meestal maken grasmaaiers een irritant machinaal geluid. Maar in natuurgebied de Hatertse Vennen hoor je vooral geblaat van de natuurlijke grasmaaiers.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Afgelopen weken was mijn vriend uit Nieuw-Zeeland hier, hij heeft daar een huis in de bergen. Tot voor enkele jaren terug liepen daar vooral schapen die alles netjes hielden, maar doordat de schapenhouderij daar niet meer rendabel is zijn er geen schapen meer. Nu blijft alles maar groeien, in de warme zomer gaat het houterige gewas dood met grote kans op bosbranden. Vorig jaar heeft ie zijn huis kunnen redden door zelf ruim rondom zijn huis het gras kort te houden. Schapen kunnen dus een belangrijke functie hebben in de natuurgebieden daar maar ook hier in NL.



(klik om te vergroten)

Andre op bezoek bij de Andre Hoeve
Jannus
@Grasbaal De schaapskudde zijn hier ook wegbezuinigd omdat het niet rendabel meer is en de opkomst van de wolf gaat een nog grotere slag op het weidendbeheer krijgen
+1
aldert
@Jannus Hier zijn wolven niet welkom, vandaag net een pup gekocht, pyrenese berghond,.die weet wel raad met een wolf.(als ie groot is ).

(klik om te vergroten)

+1
Jannus
@aldert Moet tussen het vee opgroeien en zal het beschermen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's geluid , schapen en natuurgebied geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0