Boerenbedrog van D66 over natuur


Quote:
Hoe zit dat nou met die enorme stikstofoverschrijding op Vlieland, vroegen we ons op de redactie af. En klopt de D66-claim dat tachtig procent van de natuur is verdwenen? Het zijn vragen die om antwoorden schreeuwen in een verhit maatschappelijk debat.

Deel dit topic

Reacties

Jan-T
D66 heeft het alleen over rapportages dat het slecht gaat.
maar ze laten nooit een rapportage zien waar te lezen is waar het op gebaseerd is.

Vind het vrij dubieus.
stefanus
@Jan-T Zal vast ook wel in die rapporten staan, maar alleen wetenschappers kunnen die lezen (hoop ik) en politici halen eruit wat voor hun beste past
cornelissen
Lees het ook allemaal, dus in 1900 al 60% verdwenen of is er nooit geweest.
Alles ten opzichte van 1700.
+4
Grasbaal
Bizar, als je de huidige situatie met die in 1700 gaat vergelijken:

Quote:
Waarom is Nederland strenger dan buurlanden? Het antwoord ligt mede besloten in het frame dat het hier ’heel slecht gaat met de natuur’, zoals D66-Kamerlid Tjeerd de Groot deze week verkondigde in het tv-programma Op1. Hij beweerde zelfs dat tachtig procent van de natuur is verdwenen.

Desgevraagd verstrekte een beleidsmedewerker van D66 onze parlementaire redactie twee grafieken die de claim moesten onderbouwen. Die gingen niet over natuuromvang, maar over een teloorgang van biodiversiteit – de talrijkheid van dieren en planten. In de eerste grafiek bleek als vertrekpunt de mondiale biodiversiteit in het jaar 1700 (!) gebruikt. Nederlandse data startten rond 1900 op circa index 40. Dus volgens dit model was toen al zestig procent van de planten en dierensoorten verdwenen. Of heeft hier nooit bestaan. telegraaf.nl/watuzegt/97030076/…
+5
stefanus
@Grasbaal Ik krijg de indruk dat ze bij de telegraaf een beerput aan het opentrekken zijn, maar die worden weer weg gezet als ontkenner.
Todi
@stefanus Waarom vraagt boswijk en co dit niet aan de GROOT? hEEFT VOLLENBROEK IN DE ZELFDE PUT GEKOCHT . dE RECHTER. o JA. Natuur monumenten. O ja. pvdd. O ja.
Todi
Ik hoop dat zijn pa en ma 2 a 300 jaar mogen worden
+1
stefanus
@Todi Ik hoop dat tjeerd 200 wordt, kan die nog lang aanzien dat het niks uit gehaald heeft behalve een hele beroepsgroep heeft uit geroeid.
+1
Theo61
@stefanus Ik denk dat Tjeerd nog een trauma heeft uit zijn jeugd. hij moest toen indiaan spelen en werd verdreven, nu wil Tjeerd de cowboy zijn.
de jonge
@Theo61 nou als hij is opgegroeid in de plaats waar hij nu woont,mogen zijn klas/schoolgenootjes wel eens gaan nadenken of er ook een boerenjongen bij hem in de klas of op school heeft gezeten die hem heeft geplaagd of altijd net betere cijfers had dan hij, dat hij daarom een bloedhekel aan alles waar het woord boer ook maar enigszins verband mee houd heeft gekregen, maar mocht dat zo zijn,dan heb ik een tip voor hem, er zijn tegenwoordig mensen die je kunnen helpen met emotionele gebeurtenissen en hij mag dan de uren van mij hebben die ze gaan inplannen van de staat uit om de boeren met psychische problemen door toedoen van hun te verwerken.....
Bartlehiemboer
@de jonge Ik had een klasgenoot van hem kunnen zijn. Net een dorpje verder, te Gaasterland. Helft waren boerenkinderen. En er werd nog fries gesproken als voertaal. Misschien was dat zijn probleem wel....
+13
rene-de-jong
Laat dit nou een perfect voorbeeld zijn van de waanzin die verkondigd wordt;

Hieronder het 'probleem'

Gebiedsanalyse Vlieland, opgesteld door ecofantast Gabriël Vriens;
fryslan.frl/_flysystem/media/…

Pagina 7 HET stikstofprobleem
een opsomming van de habitattypen met 'overschrijding' van de KDW

Wat opvalt is dat er enkele H-typen zijn die géén overschrijding hebben
o.a. H1310, H1330 & 2180

En uiteraard een rits H-typen met wél berekende overschrijding ofwel; theoretische bedenking o.b.v. een tovermodel.

Dit is de link naar de SDF cijfers; natura2000.eea.europa.eu/Natura2000/SDF.aspx/…
en zie daar;
Voor ALLE H-typen met een berekende overschrijding is een A of enkele met B gecodeerd (uitmuntend of goed dus).

Even inzoomen op een slechte code C; H1330 bijvoorbeeld
Als opgegeven redenen voor H1330 link: cdr.eionet.europa.eu/Converters/run_conversion/…

L02 - Natural succession resulting in species composition change (other than by direct changes of agricultural or forestry practices) Dit is High importance/impact

Deze beoordeling C heeft dus helemaal niks met STIKSTOF van doen

Nu terug naar de gebiedsanalyse;

Deze ecofantast schrijft t/m pag 15 over de berekende en dus vooral verzonnen depositie wat dus geen enkel probleem is alhier (zie SDF)
En op pagina 19 een bijzonder stukje tekst over de rest van Nederland (landbouw uiteraard); lees zelf maar es psg 20, 21 en 22 niet vergeten....

De gebiedsanalyse 2017 is inmiddels verwijderd van internet maar gelukkig hebben we de printversie nog....en de mailtjes met G. Vriens
Hierin beoordeeld deze Ecofantasdt bijv. H2130 (Grijze Duinen) als 'slecht'
Vraag aan deze Pinokkio waarom en hoe dan, werd beantwoord met: dit is de 'landelijke regie'
Kortom een monitoring DOET deze man niet, hij stelt wél een schaderapport op en op basis daarvan is de conclusie slechte natuur gerechtvaardigd.

Dit is slechts één voorbeeld (wel een hele mooie !)

'It volk hat luzen' zeggen ze hier

Ik herhaal nog eens wat de Duitse RvS hier van vindt: bverwg.de/150519U7C27.17.0/

De Duitse RvS zegt dus dat vergunningverlening louter op theoretische bedenkingen niet een passende beoordeling is.

In Nederland doen we dat dus wél en nog gekker de Staat van de Natuur hangen we ook op aan louter deze theoretische benadering terwijl de SDF cijfers uitmuntend zijn
stefanus
@rene-de-jong Het antwoord van het kabinet is dan dat Duitsland nog moet beginnen met beleid maar dat is kletskoek natuurlijk, er is een D66 wetenschapper die het hier ook niet mee eens is, maar die mag niks zeggen van tjeerd.
+1
kanniewaarzijn
@stefanus Han Lindeboom.
hans1980
@rene-de-jong heel goed speurwerk
Maar hoe komt dit in media tv en tweede kamer?

Stikstof wet wordt er gauw doorgedrukt

En dan ?

Het gaat ze niet om Stikstof maat om theoretische modellen hoog te houden zodat ze kunnen bouwen voor die 100.000 migranten per jaar , de rest extra natuur zodat dit spel nooit klaar is tot echt de laatste boer zijn nb vergunning en grond heeft ingeleverd.
+5
Weidezicht
@hans1980 nou, ga gewoon deze zaken mailen of appen naar jouw plaatselijke krant, burgemeesters en wethouders in je woonplaats. Het moet van onderaf gesloopt worden. En rap.
+4
rene-de-jong
@hans1980 Via Henny heb ik uitleg gegeven over de SDF systematiek, helaas ligt Henny er even uit bij BBB en kon ze het voor het debat niet meer inbrengen.

Zo schijf ik al een tijdje over o.a. deze SDF systematiek maar ook over veel andere zaken, bewust zonder bij een club te horen. Een ieder kan het zelfde doen in zijn/haar Provincie en ook een ieder kan en mag me afbranden waar ik er naast zit, graag zelfs want ik ben maar domme boer en geen bestuurder.
+3
Nevergiveup
@rene-de-jong we hebben meer boeren als U nodig
hans1980
@Nevergiveup klopt er zijn veel slimme boeren!
Kruip in de pen ipv trekker
Ook op sociaal media
Twitter is populair
Facebook is meer voor families
Instagram voor lekkere wijven
+4
Mh12
@rene-de-jong nou rene, dat domme boer valt wel mee. Lees jou bijdragen in foodlog ook.....
Maar de feiten die jij inbrengt, durft zelden iemand tegenin te gaan. Ze preken daar allemaal wel, maar er zijn er zeer weinig die met feiten komen....
Ik ben blij metj jou inzet en inbreng...... ik kan het nl allemaal maar amper inhoudelijk volgen, met mijn ingenieurs papiertje op zak....... was scheikunde ook een echt 6- vak voor mij
jan-cees
@hans1980 Hans het werk van @rene-de-jong is al tig keer onder de aandacht van diverse Kamerleden gebracht en de inhoud is door zowel BBB als Ja21 PVV en FvD aan de orde gesteld. Het coalitiekartel wil er niet naar luitseren. LTO en NAJK komen er niet mee die gaan mee in het mantra van oplossingen aandragen voor LNV en de staatsmedia wil het niet zien en horen.
hans1980
@jan-cees Wanneer je beleid maakt op foute modellen wordt de fout alleen maar groter

Modellen afwijking >100%
Geen droge depositie meting

Daar kan de landbouw niet voor opgeofferd worden

Gaat LTO/NAJK mee in deze

Dan is zei medeverantwoordelijk voor ondergang Nederlandse boeren
Nevergiveup
@jan-cees we lopen dus tegen een dictator muur op , welkom in Vernederland ....
dijkstra uit w
@jan-cees zo is het maar net. ze kiezen de weg die makkelijk lijkt. maar die is zelden de beste.
Todi
@jan-cees En nu door geschoven naar de telegraaf.
+7
weurding
Staat op Facebook bij een antwoord/reactie BBB:
“Jeannette Korevaar-de Jong Er moet mij iets van het hart nu ik zie hoe de samenleving en economie op het platteland weggevaagd dreigt te worden, Toen ik werkzaam was bij het Ministerie van Landbouw zag ik hoe de natuurdata verzameld werden. Dus de data nog voordat kaarten gemaakt worden van de stand van de natuur.
Er werd gefraudeerd, meer dan de helft van de natuurdata is gefingeerd. Niemand zei er wat van. De ecologen waren vijanden van de boeren. Men liet ze echter hun gang gaan want ze hingen er destijds maar wat bij. Dat was in de jaren negentig al zo.
Het meten van dier- en insecten soorten is veel moeilijker dan bijvoorbeeld het meten van de de temperatuur met een thermometer. Men moet de velden in en de vogels, zoogdieren en insecten zijn goed verstopt, het is onmogelijk alles te zien. De tellingen zijn schattingen.
Een telling is ook niet te controleren. Ik ken ecologen die op een terrasje de tel lijsten invulden. Dat kon want niemand gaat twee weken opnieuw de velden in om na te tellen of het klopt.
De ecologen hebben veel baat erbij dat zoveel mogelijk diersoorten als bedreigd in de lijsten komen. Want dan is er veel geld beschikbaar voor hun vak.
De agrarische sector wordt nu gegijzeld door deze ecologen. Niemand weet of de data van de stand der natuur kloppen. Als je er over begint kom je nergens, terwijl in de wetenschap verifieerbaarheid van data een strenge voorwaarde is voordat je conclusies mag trekken.
Kortom de agrarische sector wordt hier een heel dik oor aan genaaid.”
Thomas2000
@weurding Heb je een link naar die reactie?
weurding
@Thomas2000 helaas, kreeg hem via app
overstekend wild
@Thomas2000 zij is op te zoeken lijkt me. Misschien kan het een en ander verduidelijken en kunnen we haar steunen om dit groot in de media te krijgen
+3
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @overstekend wild:
om dit groot in de media te krijgen

En om die "ecologen" strafrechtelijk te vervolgen.
+1
Paul Jansen (hoofdredacteur Telegraaf), auteur van deze column schrijft wel vaker goede stukken over de situatie in Nederland. Ook deze column is zeer geslaagd.
+5
hans-hans

Deze gaat ook over d66 misschien hebben jullie deze allang gezien ?maar zo niet dan is het wel een leuke video (vond ik)
+3
kanniewaarzijn
@hans-hans Van echte wetenschap moet Tjeerd niet zoveel hebben. Hij vertrouwt liever op het gebazel van Erisman. Die kletst wèl wat hij graag wil horen.
Huppel
@hans-hans hij zegt letterlijk "het verkiezingsprogramma is leidend" !! Wat een hypocriet betoog over wetenschap!!!
Jan3
Hierbij nog een interessante tweet

(klik om te vergroten)

Bartlehiemboer
@de jonge Ik had een klasgenoot van hem kunnen zijn. Net een dorpje verder, te Gaasterland. Helft waren boerenkinderen. En er werd nog fries gesproken als voertaal. Misschien was dat zijn probleem wel....
+1
Jan-T
Quote Reactie van @rene-de-jong:
Hieronder het 'probleem

(klik om te vergroten)

Wat een onderbouwing van de waarheid; Waarschijnlijk????
hypotheekboer
@Jan-T leg het maar aan prof. Lindeboom voor. Makkelijk wijzen naar uitspoeling uit landbouw. En waarom zou dat ook niet uit rioolwaterzuiveringen kunnen komen? Meende dat hij in de podcast juist zei dat de zee juist ammoniak opneemt uit de lucht. Lijkt me gezien oplosbaarheid ook waarschijnlijker. Welke bron van Rene is dit?
+1
cs-agrar
@Jan-T Ammoniak ligt in zee, maar komt er alleen uit als deze droog zou vallen. ofwel op wadplaten zou dat mogelijk zijn. Die ammoniak vanuit zee is door RIVM gewoon maar toegevoegd aan het model, omdat ze ergens een "gat" in cijfers hadden welke niet verklaarbaar was. Aldus prof Han Lindeboom. Die podcast even luisteren en delen op je sociale kanalen is echt niet zo verkeerd
rene-de-jong
@Jan-T Klopt Jan het staat er vol van in alle gebiedsanalyse, er is veelal geen andere oorzaak te bedenken door deze ecofantasten.

Lees die van Vecht en Beneden Reggegebied maar eens en dan vooral de kennisleemten in par. 3.2. Analyse op habitattypeniveau.
natura2000.nl/sites/default/…

Zonder uitzondering schrijven ze doodleuk dat ze m.b.t. monitoring kwaliteit van niks weten.
Alle, werkelijk alle gebiedsanalyses zijn gebaseerd op VIRTUELE schade terwijl de monitoring zoals het moet (en beschikbaar is) via het SDF systeem wordt genegeerd.

Deze kringverwijzing kan dan ook tot in lengte van dagen doorgaan.
+1
rene-de-jong
@rene-de-jong En ook al weten we van niks;

"3.1.4. Leemten in kennis
15 De in dit document voorgestelde maatregelen zijn vastgesteld op basis van best beschikbare
kennis, waaronder de landelijke PAS-Herstelstrategieën. Er bestaat nog een aantal kennislacunes (zie ook paragraaf 3.2). Die zijn echter niet van dien aard dat geen ecologische conclusies
kunnen worden getrokken over het effect van de herstelmaatregele
n"

Ach ja, je weet niet of iemand ziek is maar over de herstelmaatregelen geen discussie.

Tja dan heb je altijd gelijk hé want als je daarna ook niet ziek bent, hebben de herstelmaatregelen effect gehad.
Da's logisch.

De opbouw van ALLE gebiedsanalyses is nagenoeg gelijk, er zit overduidelijk een landelijke regie achter.
Het leest dan ook zeer vlot als je al enkele hebt gezien want het is overal het zelfde riedeltje.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's natuur , d66 en vlieland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
44
DEELNEMERS
27
WEERGAVES
5.486
TREFWOORDEN