Boerenbedrog van D66 over natuur
Bron
telegraaf.nl
Deel dit topic
Lees ook
Deel ook jouw kennis en inzicht
Hebben de thema's natuur , d66 en vlieland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!
Laatste
Reacties
maar ze laten nooit een rapportage zien waar te lezen is waar het op gebaseerd is.
Vind het vrij dubieus.
Alles ten opzichte van 1700.
Desgevraagd verstrekte een beleidsmedewerker van D66 onze parlementaire redactie twee grafieken die de claim moesten onderbouwen. Die gingen niet over natuuromvang, maar over een teloorgang van biodiversiteit – de talrijkheid van dieren en planten. In de eerste grafiek bleek als vertrekpunt de mondiale biodiversiteit in het jaar 1700 (!) gebruikt. Nederlandse data startten rond 1900 op circa index 40. Dus volgens dit model was toen al zestig procent van de planten en dierensoorten verdwenen. Of heeft hier nooit bestaan. telegraaf.nl/watuzegt/97030076/…
Hieronder het 'probleem'
Gebiedsanalyse Vlieland, opgesteld door ecofantast Gabriël Vriens;
fryslan.frl/_flysystem/media/…
Pagina 7 HET stikstofprobleem
een opsomming van de habitattypen met 'overschrijding' van de KDW
Wat opvalt is dat er enkele H-typen zijn die géén overschrijding hebben
o.a. H1310, H1330 & 2180
En uiteraard een rits H-typen met wél berekende overschrijding ofwel; theoretische bedenking o.b.v. een tovermodel.
Dit is de link naar de SDF cijfers; natura2000.eea.europa.eu/Natura2000/SDF.aspx/…
en zie daar;
Voor ALLE H-typen met een berekende overschrijding is een A of enkele met B gecodeerd (uitmuntend of goed dus).
Even inzoomen op een slechte code C; H1330 bijvoorbeeld
Als opgegeven redenen voor H1330 link: cdr.eionet.europa.eu/Converters/run_conversion/…
L02 - Natural succession resulting in species composition change (other than by direct changes of agricultural or forestry practices) Dit is High importance/impact
Deze beoordeling C heeft dus helemaal niks met STIKSTOF van doen
Nu terug naar de gebiedsanalyse;
Deze ecofantast schrijft t/m pag 15 over de berekende en dus vooral verzonnen depositie wat dus geen enkel probleem is alhier (zie SDF)
En op pagina 19 een bijzonder stukje tekst over de rest van Nederland (landbouw uiteraard); lees zelf maar es psg 20, 21 en 22 niet vergeten....
De gebiedsanalyse 2017 is inmiddels verwijderd van internet maar gelukkig hebben we de printversie nog....en de mailtjes met G. Vriens
Hierin beoordeeld deze Ecofantasdt bijv. H2130 (Grijze Duinen) als 'slecht'
Vraag aan deze Pinokkio waarom en hoe dan, werd beantwoord met: dit is de 'landelijke regie'
Kortom een monitoring DOET deze man niet, hij stelt wél een schaderapport op en op basis daarvan is de conclusie slechte natuur gerechtvaardigd.
Dit is slechts één voorbeeld (wel een hele mooie !)
'It volk hat luzen' zeggen ze hier
Ik herhaal nog eens wat de Duitse RvS hier van vindt: bverwg.de/150519U7C27.17.0/
De Duitse RvS zegt dus dat vergunningverlening louter op theoretische bedenkingen niet een passende beoordeling is.
In Nederland doen we dat dus wél en nog gekker de Staat van de Natuur hangen we ook op aan louter deze theoretische benadering terwijl de SDF cijfers uitmuntend zijn
“Jeannette Korevaar-de Jong Er moet mij iets van het hart nu ik zie hoe de samenleving en economie op het platteland weggevaagd dreigt te worden, Toen ik werkzaam was bij het Ministerie van Landbouw zag ik hoe de natuurdata verzameld werden. Dus de data nog voordat kaarten gemaakt worden van de stand van de natuur.
Er werd gefraudeerd, meer dan de helft van de natuurdata is gefingeerd. Niemand zei er wat van. De ecologen waren vijanden van de boeren. Men liet ze echter hun gang gaan want ze hingen er destijds maar wat bij. Dat was in de jaren negentig al zo.
Het meten van dier- en insecten soorten is veel moeilijker dan bijvoorbeeld het meten van de de temperatuur met een thermometer. Men moet de velden in en de vogels, zoogdieren en insecten zijn goed verstopt, het is onmogelijk alles te zien. De tellingen zijn schattingen.
Een telling is ook niet te controleren. Ik ken ecologen die op een terrasje de tel lijsten invulden. Dat kon want niemand gaat twee weken opnieuw de velden in om na te tellen of het klopt.
De ecologen hebben veel baat erbij dat zoveel mogelijk diersoorten als bedreigd in de lijsten komen. Want dan is er veel geld beschikbaar voor hun vak.
De agrarische sector wordt nu gegijzeld door deze ecologen. Niemand weet of de data van de stand der natuur kloppen. Als je er over begint kom je nergens, terwijl in de wetenschap verifieerbaarheid van data een strenge voorwaarde is voordat je conclusies mag trekken.
Kortom de agrarische sector wordt hier een heel dik oor aan genaaid.”
Deze gaat ook over d66 misschien hebben jullie deze allang gezien ?maar zo niet dan is het wel een leuke video (vond ik)
(klik om te vergroten)
(klik om te vergroten)