Staghouwer: Derogatie blijft nog altijd onzeker


Quote:
Minister Staghouwer kan nog steeds geen uitsluitsel geven over de derogatie voor Nederland.

Deel dit topic

Reacties

+3
bio boer
Dit hangt ook nog in de lucht en de politiek is tegen woordig tot alles in staat 5 jaar geleden konden we ons dit nog niet voor stellen wat er nu allemaal gebeurd
+6
labella
De mest ligt allemaal op het land en de putten leeg, ik kan het er niet meer afschrapen!
+1
Twentsch Land
Wie weet, volgend jaar niet bemesten en extra afvoeren.

@labella
+3
Mh12
Als derogatie eraf gaat, dan zijn de rapen helemaal gaar..... Dan wordt het nog gezelliger
Twentsch Land
Geen derogatie .... geen of nauwelijks weidegang.
@Mh12
bio boer
@Twentsch Land bio boeren redden zich er toch ook mee
55% maai weides eerste snede 25 m3 2e 15m3 dan nog wat resjes 8 m3 per ha
20% weidevogel land 10 ton vastemest voorjaar na de eerste snede 20m3 drijf mest
20% Weide percelen 1x voor jaar 30m3 mest soms 10 m3 tussen door
5% bouwland op gescheurd grasland geen mest
Bekkink
@bio boer en de prijs van de melk is net zo duur als gangbaar....
bio boer
@Bekkink nu wel even dat kan ook wel weer veranderen daar maak ik mij niet zo druk om heb vertrouwen dat regulier weer beetje zakt dat we dan op niveau blijven zo als in het verleden dat zijn geen garanties natuurlijk
+3
robbies
@bio boer ik heb liever dat Bio stijgt ipv regulier daalt
+1
bio boer
@robbies gaan we daar voor 💪😉
Leo,s vriend
@bio boer in 90% van Nederland kan je geen weidevogel pakketten afsluiten, hooguit bloemrijk grasland of zo, en daar mag jaarrond geen mest op, niet beweiden, en niet meetellen in bemestingsruimte.
+2
Nevergiveup
@Mh12 De regering heeft niet zoveel of eigenlijk niets meer met de boeren , die na de oorlog nederland weer opgebouwd hebben.

De politiek breekt nederland nu in snel treinvaart af.

Ze komen er wel achter als het te laat is , en dat gaat niet lang meer duren ....
Bekkink
@Mh12 7e actieplan nitraat, dan word het oorlog
bio boer
@Bekkink dat gaat ook de akkerbouw raken zeker de intensieve pootgoed aardappel boeren hier op de zavelkleigrond
+4
Bekkink
@bio boer alles moet kapot in nederland...
hans1980
@Bekkink Ja bizar en we hebben nog een "rechts" kabinet VVD CDA CU

Wat gebeurt er als het echt links wordt???
+5
Kars
@hans1980 dit is links beleid.
Cowboy3
@Kars Wilders heeft al zo vaak tegen Rutte gezegd je bent het partijprogramma van GL aan het uitvoeren.
bio boer
@hans1980 er zijn alleen maar linkse partijen en fvd zet zich zoms buiten spel door uitspraken en rere acties waar de media groot ding van maken
+3
de jonge
@bio boer dat is precies de opdracht van de staat wat de media moet doen en ze luisteren gedwee, persoonlijk vind ik gideon in deze materie echt een topper die dondersgoed weet waar hij het over heeft en welke kant de staat op wil.. dat past ze niet dus ze grijpen alles aan om ze in een kwaad daglicht te stellen,, de politiek die er nu zit,is juist degene die ziek is,niet de nederlandse natuur!!
+1
hans1980
@de jonge
George
@hans1980 Wat zijn foodhups?
+2
de jonge
@George zoek maar eens op internet op, en je staat versteld, zijn ze in wageningen al vanaf 2021 mee bezig, ze brengen het op een bepaalde manier maar er word al een paar jaar gezegd en het gaat er op lijken dat die mensen steeds meer gelijk krijgen,dat dat zeg maar centrums worden waar voedsel word geproduceerd en iedereen op de limiet ""gevoerd"" gaat worden(net zoals ze nu al met de koeien doen) en als de mensen niet luisteren naar de bevelen van de staat ze geen recht op voedsel hebben....... het is te ziek voor woorden maar kijk eens welke kant ze aan het uitwerken zijn, dan kan het inderdaad wel eens een gruwelijk enge dictatoriale kant op gaan. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat de mensen die dit voorspelden geen gelijk gaan krijgen.
Bartlehiemboer
@de jonge Spijt me, maar mijn dochter begint september in Wageningen met de opleiding deze richting...We kunnen het toch niet keren dus mijn advies aan haar is: Dan kun je er maar beter als eerste bij zijn. Dit zijn de nieuwe "boeren". Maar ze komt van de klei dus ik hoop dat ze overal een goede draai aan kan geven. En dus een plattelandse instelling houdt.
+2
bio boer
@Bartlehiemboer gewoon eigen moestuin varken koe en paar kippen kan ik eten wat ik wil
+2
George
@bio boer Een houtkachel en wat grond met een moestuintje en wat stalruimte kan in de toekomst nog wel eens het verschil maken. Maar eigenlijk te hopen van niet.
Melkveehouder.
@George Je hebt eenzelfde visie als Warren Buffett. Die top belegger adviseerde jaren geleden dat een klein boerderijtje de beste investering naar de toekomst toe is.

De Bilderberg groep wil de mensheid in haar macht krijgen door totale zeggenschap over 1) woonruimte 2) warmte voor te wonen 3) voedsel.

Ook in Nederland probeert de overheid dit te bewerkstelligen.
Vdejong
@de jonge wie het voedsel heeft, heeft de macht. Zie Poetin
bio boer
@Vdejong en energie
+2
de jonge
@Vdejong wij hebben hier gas,dat kunnen ze hier zelfs zo draaien dat ze het aan duitsland verkopen en de mensen hier vol gas in de kou laten zitten, wat een topstaat hebben we hier he? als ze het echt goed met de mensen in hun eigen land voor hadden,hadden ze gezegd, we gaan groningen versneld compenseren ipv die mensen iedere x te kakken te zetten en we gebruiken deze gasvoorraad voor ons zelf zodat iedereen aan het betaalbare gas kan blijven... maar doen ze dat ? nee!! iedereen moet zich scheel gaan betalen aan de vaste lasten, groningen blijven we narren en treiteren om ze zo weinig mogelik te compenseren,we doneren liever aan landen als griekenland en turkije... en zo krijg je de eigen mensen weer onder de duim.
George
Quote Reactie van @de jonge:
an duitsland verkopen en de mensen hier vol gas in de kou laten zitten,

Dat is nog niet gebeurd , je loopt nu op zaken vooruit. 😀
George
Quote Reactie van @Vdejong:
wie het voedsel heeft, heeft de macht. Zie Poetin

Wat heeft ie dan? Zoveel macht heeft ie nu ook weer niet.
matt
@de jonge foodhub.nl/over-food-hub/

Lijkt me een gesubsidieerde zweefzooi.
+1
de jonge
@matt ja maar wel de toekomst, als dit word uitgewerkt en de voedselmakers zijn verdwenen waar word de bevolking dan afhankelijk van? juist van foodhubs
matt
@de jonge uitgewerkt
Dat is een werkwoord daar gaat het al mis,dat kent dat soort niet.
bio boer
@George zo als altijd willen grote machtige bedrijven als schakel tussen boer en consument om over de rug van de boer gemakkelijk geld opstrijken

en.m.wikipedia.org/wiki/Food_hubs/
George
Quote Reactie van @bio boer:
willen grote machtige bedrijven als schakel tussen boer en consument om over de rug van de boer gemakkelijk geld opstrijken

Als ik de link lees op wikipedia staat er toch niks geks?
+1
matt
@George foodhups is van de sustainable goal iedereen honger,dan moeten we allemaal aan de vega
+2
George
Quote Reactie van @matt:
,dan moeten we allemaal aan de vega

Daar praten ze ons nu toch al heen. Dat is duidelijk toch. En ons veelal (plantaardige) voedsel wordt straks grotendeels geteeld in Oekraïne en andere voormalige Oostblok landen met veel ruimte. Daar gaat een boel geld en subsidie naar toe voor de modernste werktuigen en GPS gestuurde robot trekkers. Een hoge graad van automatisering en moderne teelttechnieken op die grote akkers in die landen moeten ons gaan voorzien van veelal plantaardig voedsel. Nederland , België worden dichtbevolkte natuurparken. De boeren moeten plaats maken. Een enkeling mag op klompen en kiel en een paar koeien liefst met wat melkbussen nog wat boer spelen voor het oog van de recreanten. Dat ze in deze oorlog Oekraïne en Moldavië kandidaat lidmaatschap voor de EU aanbieden zegt toch genoeg? Het is gedaan.
matt
@George dat ze dat willen zijn we het over eens.
Dat het gedaan is niet.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee , derogatie en staghouwer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
40
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
2.155