Derk Boswijk duwt CDA in de schredder

Het is over en uit met het CDA. Zoveel is inmiddels zeker. Boswijk verdedigde te vuur en te zwaard het stikstofplan van D66 er Tjeerd de Groot. Alles heeft Derk uit de kast gehaald om de idealen van D66 doorgang te kunnen laten vinden. De achterban van het CDA is er helemaal klaar mee en keert de christen democraten waar ze de afgelopen 44 jaar op stemden, de rug toe. Hoe heeft het zover kunnen komen??

Deel dit topic

Reacties

+9
Weidezicht
Ging die lul ook vd plas nog aan vallen dat ze leugens vertelt, boeren ophitst. Smerige mafklapper, altijd al gevonden trouwens.
Todi
Zelfs zijn buurman laat de verkrachten.
+8
Melkkoetje
CDA heeft zijn boeren verraden
+2
kearl
Ik heb niet het idee dat de huidige CDA fractie in de kamer het ook maar iets kan schelen wat hun achterban denkt of hoeveel stemmen ze de volgende verkiezingen gaan halen.
+1
sorry
Komop derk...does es gek....wat kan je nu gebeuren ,je komt toch niet meer terug....
+1
hans1980
+5
Melkkoetje
@hans1980 en wat doet derk hij laat zijn dorpsgenot kapot vallen
+3
de jonge
@Melkkoetje precies, het deert hem geen ene mallemoer, mensen die zich van leven beroven en al en nog gaan ze mee in de 2030 race, het is werkelijk ziekmakend, en ik hoop dat dit soort mensen ook een keer gaan voelen wat ze de mensen aan doen als er iemand is die ze persoonlijk kennen en door hun toedoen naar het laatste middel grijpt, van mij mogen ze alle nachten badend in het zweet wakker worden als er weer eens wat gevoel in hun donder komt... in en in triest wat hier in nederland en europa gebeurt en dat door een stel omhooggevallen lui die de baas over de bevolking willen zijn....
+1
weurding
@hans1980 en die zegt Derk is een goede vent...🤔
+2
Twentsch Land
Wanhoop

@weurding
Bekkink
@weurding vrogger....op de kleuterschool
weurding
@Bekkink nee, llts assen☝️
+1
de jonge
Die arme man staat te janken en hij is er zo gigantisch mee aan,net zoals de rest van de mensen die werken in en met de nederlandse landbouw en wat doet boswijk?? he le maal niks, net een robot.,onvoorstelbaar@hans1980
+5
Theo61
@hans1980 Hallo , ik ben weer op het prikbord na jaren afwezigheid ,toen als theo2 , was 7 jaar geleden gestopt om gezondheidsredenen , de hoef , george , arie e/a kennen mij nog wel denk ik, ook ik erger me kapot aan de hele gang van zaken net als jullie en kan het niet laten om weer te reageren, ik woon in de buurt van Koos en ik zie net op onze app dat hij vanavond in op1 komt. ik hoop dat het waar is.
+1
mlkvhoudr
@Theo61 hee Theo welkom terug
+1
de hoef
@Theo61 welkom theo, we zien weer na je reacties uit
George
@de hoef
Ik sluit me hierbij aan , welkom terug.
+1
marcsterreborn
@George ja fijn dat jullie er allemaal zijn....
+5
Bartlehiemboer
@hans1980 Heb het filmpje al een paar keer gezien vandaag... Kan de ogen elke keer niet droog houden. Zo uit het hart. Zo eerlijk Zoals we het allen voelen.
Nu zijn het nog de boeren, ook de rest van Nederland zal volgen. Mensen hebben nog geen idee wat ze te wachten staat. Wat er nu gaande is, is voor de meeste mensen nog ver van mijn bed show.
Laten we alsjeblieft weer met zijn allen opstaan. Er moet toch iemand deze afbraak stoppen.
Samen moeten we het doen!!
Hoop zo, dat er vanavond nogmaals duidelijke taal wordt gesproken wat eigenlijk geen woorden nodig heeft. We voelen het.
+2
Realisme
Vind Geurts rol nog kwalijker want die wist al meteen na de formatie wat het kabinet wilde gaan uitvoeren deze periode en dat heb die bij Derk in zijn schoenen geschoven. Lafaard!
+2
Melkveehouder.
@Realisme Dat wist hij al ruim vóór de formatie. Samen met zijn vriendje van Bouwend Nederland Maxima Verhagen. Verloochend hebben ze de boeren.
+6
rene-de-jong
Iedereen kan een fout maken met de beste bedoelingen (neem ik aan), zo ook de LTO en het CDA met het instemmen van de WSN.
- voor de PAS melders (niet dus)
- om te bouwen (niet dus)

Maar nu overduidelijk is dat de boel belazerd wordt, dan nog doorgaan ??
Dan snap ik best dat 'opa' die nog nooooooit anders heeft gestemd dan CDA dit nooooooooit weer zal doen.
+2
mlkvhoudr
Ik stem CDA en of ik dat over 3 jaar weer ga doen zien we dan wel weer, ik zal maar weer eens waarschuwen niet te veel op de man te spelen, er kunnen krachten vrij komen waar ook niemand op zit te wachten dus wees er voorzichtig mee
Todi
@mlkvhoudr Bedoel je de krachten van boswijk zelf ? Jiust op de vrouw spelen.
mlkvhoudr
@Todi je snapt me wel😉
+4
familie pelle
@mlkvhoudr
Quote:
. Ik stem CDA en of ik dat over 3 jaar weer ga doen zien we dan wel weer,

Je bent uiteraard vrij om te stemmen wat je wilt natuurlijk maar als je enig boerentrots in je harsens hebt dan laat je het cda vallen zoals ze ons ook hebben laten vallen.
+1
mlkvhoudr
@familie pelle ik zou werkelijk waar niet weten waar ik op zou moeten stemmen, boeren trots is er wel hoor dat lijd geen twijfel.
Wel vind ik mezelf misschien meer een stadsboer, ik heb ook haast geen boeren vrienden maar gewoon loonslaven van allerlei nivos
Dus ik kijk er denk ik vaak iets meer van 2 kante n naar maar we doen het gewoon zo als de CDA deze lijn van braaf achter de D66 aan lopen volhard zeg ik je toe er niet meer op te stemmen.
+8
mlkvhoudr
Voor provinciale staten raad ik trouwens niemand aan om op 1 van de coalitiepartijen te stemmen er zijn grenzen aan zelfkastijding
nicolien
@mlkvhoudr bedankt ik twijfelde nog , om nog 1keertje cda te stemmen.
😈😈 😈
+3
mlkvhoudr
@nicolien 🙂ik bedacht me dat ik dat ook niet ging doen bij provinciale staten, dat lijkt mij namelijk de meest geëigende weg om dan massaal dit beleid af te wijzen met onrealistische doelen en een nog onrealistische r tijdspad
nicolien
HansBa
@mlkvhoudr hoewel CDA Overijssel het wel goed probeert te doen voor de boeren is het ook voor mij klaar nu.
BertK
@HansBa Spagaat waar ik ook in zit. Lokaal ok, landelijk om te huilen.
Weidezicht
Jan-T
Boswijk snapt er niet veel van hoe je problemen oplost.

Caroline van der plas we,. Zij heeft geregeld dat hij een gesprek heeft gehad met Staghouder en van der Wal.
Wil niet zeggen dat het wat helpt.
Maar het is wel zeker dat de huidige beleidsmaatregelen stikstof hele grote consequenties heeft voor politiek den Haag.
richard melkvee
Ik heb CDA gestemd erg getwijfeld omdat ik Boswijk niet vertrouw.
Toch maar op Eline Vedder gestemd.
Ik heb er spijt van, ik voel me bedrogen door Derk Boswijk .
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @richard melkvee:
voel me bedrogen door Derk Boswijk

denk buiten dat, door geheel CDA. Zij gaan steeds braaf met de coalitie mee. Maar hier wordt dan wel steeds CDA genoemd, VVD heeft ook aardig boter op zn hoofd lijkt mij (en dat hoort op brood)
Bekkink
@richard melkvee ik ook, had dezelfde gedachte, nu zijn we gewoon genaaid
Realisme
@richard melkvee en voel je je niet bedrogen door de rest van het cda? Zo niet dan heb je echt geen flauw benul van wat daar gebeurd is en richt je je pijlen toch echt op de verkeerde. Voordat je denkt dat ik een cda aanbidder ben, stem al 10 jaar anders landelijk. Ook niet altijd even gelukkig mee🤷🏼‍♂️
+2
Jan-T
De Macht en Dwang van Rutte en D66 is groot in de 2e kamer.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's vuur , cda , d66 en de groot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!