Wanneer trekt het Christelijke CU de stekker uit dit kabinet?

Het gaat me aan het hart maar het kan toch niet zo zijn dat een partij als de CU nog langer met deze club wil meeregeren.
Naast een abortuswet die er doorgejast is zijn ze nu bezig met een stikstofwet om veel boeren het laatste zetje te geven.
Is er dan niemand bij de CU die dit ziet?

Deel dit topic

Reacties

de hoef
Het heeft ook een jaar geduurd voor het rond was ,
Twentsch Land
Het is rond en of dat nou een jaar duurt of 1 dag doet er niet toe.

@de hoef
+2
de hoef
@Twentsch Land tis nie rond tis een puinhoop
Twentsch Land
Kijk even wat je hier boven schrijft .... het is rond en heeft een jaar geduurd.

@de hoef
de hoef
@Twentsch Land ja klopt, en daarna zeg ik mijn mening
Porky
@Twentsch Land de peilingen en de mening vd burgers over deze zaak zegt iets anders .
Jannus
@de hoef zelfstandig nadenken waar gewikt en gewogen moet worden duurt lang,en toch worden onschuldigen het slachtoffer
+4
de hoef
@Jannus probleem is en was ze zitten niet op 1 lijn , en dat komen ze nooit omdat 1 ding telt eigen belang , niet het land
+4
hypotheekboer
CU zit er voor spek en bonen bij. Staghouwer kunnen we ondertussen wel beschouwen als een lichtgewicht. Met het bedroevende niveau van wat ik vandaag gezien heb vanuit de Tweede Kamer, denk ik dat Segers nog weleens gelijk kan krijgen dat er een burgeroorlog aankomt. Trek de stekker er dan uit Segers, als je dat wil voorkomen. Ook je eigen kiezers, net als die van CDA en VVD, zien het niet zitten. eenvandaag.avrotros.nl/panels/opiniepanel/…

Als je zulke grote woorden wil gebruiken had dit vandaag chefsache moeten zijn. Was het voor Klavertje ook, maar die doet het voor zijn eigen show. Voor Rutte was het voor corona ook chefsache. Ziet hij nu de bui hangen?
cs-agrar
Quote Reactie van @hypotheekboer:
Staghouwer

beloopt de weg waar voor hem persoonlijk het meest te halen valt...
weurding
Staghouwer tegen van meyeren..... voedselstromen hebben we voldoende uit buitenland, we kunnen wel boeren missen....
+14
Porky
@weurding en dat is nu " onze" minister v landbouw, nog nooit zo,n waardeloze zak van een vent gezien,als het niet zo ernstig was zou je jezelf toch bescheuren, dat hele kabinet is toch net de muppet show.
+5
George
Quote Reactie van @weurding:
voedselstromen hebben we voldoende uit buitenland, we kunnen wel boeren missen....

Het is ongelooflijk , maar zo denken ze dus echt! Maar ook in België gaan ze waanzinnig stikstofbeleid voeren. Hebben ze gezien van de Hollanders. Je vraagt je dan op den duur toch af waar ons voedsel op den duur nog vandaan moet komen. Dat er nu genoeg is dat klopt allemaal wel , maar hoelang nog? Ik vond de vele stoppers en vergrijzing en gebrek aan opvolgers overal in omringende landen al heel lange tijd zorgelijk maar dat werd hier altijd afgedaan als van alle tijden en dat het normaal was en schaalvergroting door ging. Maar ik vraag me af hoelang dit goed blijft gaan zo. Maar ze komen er waarschijnlijk pas achter als er echt tekorten komen. Kijk nu maar met het gas en het open blijven van de kolencentrales. Maar we zien wel hoe het loopt , gelukkig heb ik al 54 mooie jaren van mijn leven erop zitten maar we zijn inmiddels wel in een iets of wat gekke wereld terecht gekomen. Ik denk dat de weelderige jaren voorbij zijn.
+3
Frans1
@George denk dat je er niet ver naast zit. Maar de schuldigen zijn tegen die tijd al lang gevlogen.
+1
Jannus
@George Gister sprak ik iemand over boycot voedsel voorziening en hij vertelde erbij directe contacten bij boeren te hebben voor eigen gebruik, daar zit de kneep,wij zitten er dicht bij en lijden geen honger
+5
Weidezicht
@Jannus de enige manier. Stoppen met leveren, allerliefst in combinatie met Belgen en Duitsers. Van dagje trekker rijden en een praatje op een weiland raken ze echt niet onder de indruk en de media wordt er maar nauwelijks nieuwsgieriger van.
+2
arnold
Weidezicht
@arnold tja, wie ben ik. Zzp er die brood buiten de sector verdiend ik heb dus makkelijk praten, maar het is de enige manier. Van onze appgroep zitten er sinds een uur nu 20 op de publiekstribune in 2e kamer.zitten zich compleet op te vreten en van wie ik het niet vetwachtte, zei nu precies dit. Is enige weg.
cs-agrar
Quote Reactie van @Weidezicht:
allerliefst in combinatie met

transportsector
mlkvhoudr
@George dat Nederland ooit een keer vol zou raken en dat een vergrijzende sector een makkelijk slachtoffer is weten we al een tijdje toch, waar ik moeite mee heb is dat er een kaartje opgetuigd word die nergens op slaat, waar ze niks aan wil veranderen. Dan zegt de kamer er komt geen ammoniak van zee en op het kaartje moeten Waddeneilanden 95 procent reductie leveren, en dat de minister dan zegt dan moet Friesland de reductie ergens anders in de provincie halen.
Een indicatief kaartje die heel belangrijk is maar reductie aan de 1e of de andere kant van de Waddenzee maakt ineens niet uit, dan hoeven we de rest van het kaartje ook niet serieus te nemen en is het een afleidingsmanoevre.

Innovatie mag nu ineens weer wel wat positief is voor de grotere bedrijven die schaffen dan gewoon zo n Lely sphere aan of joz gazzoo
Nevergiveup
@weurding is dat goed voor de kringloop landbouw ...
weurding
+1
Bartlehiemboer
Ik weet niet of hier debatten gevolgd wordt? Dat Schouten alleen maar tijd heeft zitten rekken mag duidelijk zijn maar wat mij heel scherp voor ogen staat was de CU die tegen vaccinatie was. Hugo de Jonge riep een ieder hier toe op dus dat kon natuurlijk niet binnen de coalitie. Ze moesten met 1 mond praten.
Ik vond het altijd mooi om de tegendraadse CU hier in te volgen. Tot je kon zien dat er waarschijnlijk een stevig gesprek was geweest met de CU. Ik zie ze nog voor de microfoon staan en een totaal ander verhaal houden. Ik zie nog Rutte en De Jonge hun stoel draaien en de CU toe knikken. Zo duidelijk dat er geen nee, geduld wordt als dit niet in het systeem past. Zo is het nu met de CU en de landbouw ook. Al die partijen zijn niet meer wat ze ooit waren. Alles zit in het systeem. De enige oplossing is een nieuw kabinet met frisse en eerlijke mensen Die van Nederland weer een mooi land maken. Degenen die er nu zitten breken Nederland helemaal af met een doel die een ieder binnenkort zal zien. Ik geef het nog een paar maand en dan zal de ongeloof en opstand groot zijn.
Nevergiveup
@Bartlehiemboer Ze moeten nog ff doorgraven dan is de kuil wel diep genoeg en zien we ze nooit meer terug
+4
arnold
@Bartlehiemboer helemaal mee eens,hierbij een oproep aan Gert-jan Segers.
Stop nu het nog kan sta voor je principes en zeg nu eens tot hier en niet verder.
cs-agrar
Quote Reactie van @arnold:
Gert-jan Segers- principes

rare combi
Frans1
@Bartlehiemboer dan moeten ze het heft in handen nemen, en d66 tot de orde roepen, en zo niet, trekken we de stekker er uit. Maar macht doet wat met mensen
Bartlehiemboer
@Frans1 Ja, dat is het hele probleem. Ik lees in alle sectoren een soort omkoping om maar het beleid uit te dragen. Laatst nog een pastoor of dominee die vertelde dat hij was benadert om in Coronatijd in de kerk te pleiten voor een vaccinatie. Dit zou hem veel geld opleveren. Hij heeft geweigerd. Ik denk dat het ook zo met de Lelylijn gaat. Je moet er maar achter staan dan krijgt de provincie wat meer geld. Ook onze media ging totaal niet goed, Ik denk dat ze o0k geld hebben gekregen om het NOS verhaal te vertellen. Paar jaar is de Friese media totaal anders geworden. Denk omgekocht en de bedrijven geld gekregen om door te gaan. Een Leeuwarder Courant of Omrop Friesland hoef je niet meer in te kijken overal staat een ander verhaal dan de werkelijkheid is. Om terug te komen op macht. Ja, dit is het geval maar het is zo betrekkelijk. Denken ze zo niet bij het opruim personeel te komen? Dat dachten slimme joden vroeger ook. Die konden de oorlog bijna uit zingen door maar te buigen, toe te geven, diensten aan te bieden. Helaas belanden ze aan het einde van de oorlog vaak alsnog in de gas kamers. Macht is zo betrekkelijk. We moeten verder kijken. Allen met elkaar en er wat moois van maken.
+1
Nevergiveup
Pinokio hoor je ook niks van , die is zijn neus zeker aan het snuiten ...
+1
weurding
@Nevergiveup in een boerenzakdoek... opgedoken in stroe😅
+1
Eddie1
cs-agrar
@Eddie1 ik heb nog niet gekeken maar is dit nieuwe 2022 clip YMCA?
+1
hypotheekboer
@cs-agrar gewoon ff kijken. Hij snapt het wel
+1
Kars
Mss als landbouw zeggen 1 voor allen en allen voor 1. Wij gaan voor Nederland boeren vrij en voedsel vrij. We vernietigen per direct alles wat er op het land groeit. In paar dagen is alles dood gespoten. We zullen is zien of huizenbouw belangrijker is bij vvd dan eten op je bord
Nevergiveup
@Kars je hoeft niet alles dood te spuiten , gewoon dreigen met eerst 10%, en melk veehouder met 10% ninder leveren
Kars
@Nevergiveup ja zo bedoel ik ook eigenlijk.
Vdejong
@Nevergiveup niet zo'n gek idee. De 10 procent die je vernietigd, krijg je terug door een hogere prijs. Zolang je niet alles onder contract hebt.
+3
Putjeschepper
Als je drie dagen niet levert is de chaos extreem. Soms heeft de boer weleens niet in de gaten hoeveel macht we op het erf hebben.
weurding
@Putjeschepper volgens staghouwer geen probleem, die heeft nog enkele "stromen" achter de hand
Putjeschepper
@weurding mafklapper ist
Kars
@weurding grote bluffer is het.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @Putjeschepper:
Als je drie dagen niet levert is de chaos extreem.

Transport loopt ook te morren, neem die mee, heb je eerste dag al een probleem gemaakt, nog voor de middag

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stekker geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!