Eerste Fleckviehkalveren geboren in Kenia

De vlag kan uit!:

Kenia is in de ban van Fleckvieh. Verantwoordelijk hiervoor is de Nederlander Gerard Besseling en zijn Fleckviehteam. Speciaal ter promotie van het ras heeft Besseling een zuivere Fleckviehkoe en een Fleckvieh x Holstein kruisling vanuit Zuid Afrika overgevlogen naar Nairobi. Daar trokken ze alle aandacht op de nationale landbouwbeurs. Inmiddels worden de eerste Fleckvieh kruisingskalveren geboren. Hoogtepunt is de geboorte van een tweeling. Dit is zeldzaam in Kenia.

Meer: [www.melkenoverdegrens.nl]

Deel dit topic

Reacties

bdf
met zulke koeien wellicht geen superheffing.....?!
Wimsumar
Beste JAn W.: Het is hier in Nederland binnen in de koe ook> 37 graden ( Daarom gedeien geboorteweginfecties na zware geboorten hier ook zo ''best''.
Wimsumar
Beste discussieleden: (on)gein: Hoe wordt in Kenia een kalf geboren?

Ze eten de moeder er om weg.
jan w
Het belangrijkste voor die landen is dat de koeien gemakkelijk afkalven. Ze kunnen het zich bijna niet veroorloven dat de koeien daar infectie's oplopen door te zware geboortes. Anders bekend dat meestal het einde van de koe bij dat warme weer.
tok
Ik kan mij dat wel voorstellen dat ze die kant op gaan, is echteen dubbel doel ras. Hebben ze tenminste niet te weinig vlees in de pan
anonymous_186
Er is geen weg terug meer.....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koe , kalveren , afrika , landbouwbeurs , fleckvieh , holstein , tweeling , kenia en kruisling geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1