Geesje Rotgers "Stikstofwetgeving is gammel"


Onderzoeksjournalist Geesje Rotgers van STAF vertelt dat de juridische houdbaarheid van stikstofwetgeving altijd al gammel was. „Reparatie op reparatie werd uitgevoerd in de wetgeving waardoor die niet meer uitvoerbaar was. Veel vergunningen zijn daarom vogelvrij en dat moet je al wetgever niet willen. De aankomende wetgeving is fout omdat er voor gekozen is vergunningverlening te koppelen aan de plaatselijke stikstoftoestand. Een lokale ondernemer kan daar niet veel aan doen maar wordt er wel op afgerekend.”
Rotgers ziet ook nog wat gekke dingen in de kaarten die minister Van der Wal onlangs publiceerden. „Alle natuurgebieden hebben een hele zware bufferzone gekregen. Zulke bufferzones zorgen voor een verdubbeling van de hoeveelheid natuur. We zien ook bufferzones rond niet stikstofgevoelige gebieden waar de doelen al gehaald zijn.”

Deel dit topic

Reacties

+3
Nevergiveup
Ga door Geesje alsjeblieft 🙏
hans1980
Overwinning is dichtbij
Onuitvoerbaar
Veel rechtzaken
de jonge
Vandaag de hele dag debat live te volgen, laat iedereen het volgen en zie hoe het spel word gespeeld....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's natuur , natuurgebieden , wetgeving , staf , reparatie , boerenprotest en geesje rotgers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
878