Henk Bleker van NMV: "Kaalslag voor platteland" & Melkveehoudster Portegies


Henk Bleker, voorzitter van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) doet in zijn bijdrage een oproep aan minister Van der Wal van Natuur en Stikstof om de richtgevende doelen aan te passen. Bleker vind dat deze doelen niet realistisch zijn en alleen maar op een kaalslag van het platteland aansturen. „Gevoel is dat ze het platteland van ons afnemen, als deze kaalslag in de agrarische sector wordt doorgezet”, aldus Bleker.

Vervolgens komt Melkveehoudster Gertruud Portegies uit Midwoud (NH) aan het woord:
„We weten niet eens of de natuur in zo’n slechte staat is. De overheden lijken het ook niet te willen weten. Dadelijk komt uit de daadwerkelijke metingen dat het allemaal wel meevalt. Dat de Nederlandse boeren de laagste belasting op de natuur per eenheid product hebben. Dat het KDW niet geschikt is om beleid om te baseren. De hoeveelheid uitstoot is de afgelopen decennia in de landbouw alleen maar afgenomen, en nu gaat het ineens slecht met de natuur?”

„Waarom staan we hier eigenlijk met de rug naar Den Haag? Moeten we dan wel harde acties voeren en alles platleggen? Nee, dat moeten we niet, denk ik. Er is nog nooit iemand beter gaan luisteren van hardere straffen en strengere maatregelen. Dat weten wij al te goed. We moeten het samen met elkaar doen. Eendracht maakt macht. We willen niet dwarsliggen om het dwarsliggen. Als nou blijkt dat dieren wel het probleem zijn, dan pakken we dat op en lossen we dat op. Zoals we dat altijd hebben gedaan. Daar hebben we Den Haag niet voor nodig. Boter doe je op je brood, niet op je hoofd.”

Deel dit topic

Reacties

de hoef
Belangrijke vrouw cs agrar

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voeren , landbouw , belasting , platteland , stikstof , uitstoot , melkveehouders , henk bleker , den haag en boerenprotest geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!