Boeren willen stikstofplan maken met overheidsspecialisten

BARNEVELD (ANP) - Zeven boerenorganisaties willen dat het kabinet juridische stikstofspecialisten levert, die samen met de boeren gaan werken aan een oplossing voor de stikstofcrisis. De agrarische sector wil voor 1 juli volgend jaar een plan op tafel hebben liggen, waarin vastgelegd is welke investeringen en innovaties in de sectoren uitvoerbaar zijn en welke effecten dat zal hebben. Zonodig huren de boeren zelf extra expertise in. Ondertussen gaan ze het stikstofplan van minister Christianne van der Wal intensief bestrijden.

Dat staat maandag in een gezamenlijke verklaring van LTO Nederland, Farmers Defence Force FDF, Nederlandse Akkerbouw Vakbond, de Nederlandse Melkveehouders Vakbond, Dutch Dairymen Board, Producentenorganisatie Varkenshouderij en de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders. De zeven organisaties voorspellen een "spervuur aan Wob-verzoeken" aan het ministerie van Landbouw. De boeren twijfelen ernstig aan de cijfers in het stikstofplan van de regering en willen elk rapport opvragen bij de overheid en laten narekenen. "Zo zal het voorgenomen stikstofbeleid van minister Van der Wal zichzelf opblazen", denken zij.

welingelichtekringen.nl/anp/…

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , varkenshouderij , akkerbouw , barneveld , melkveehouders , stikstofbeleid , pluimveehouders , farmers defence force , stikstofcrisis en christianne van der wal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!