#wijblijven - Oproep voor Noord-Hollandse actie-boeren

Wij kunnen echt geen boer missen

Beste mensen, Het zal u niet ontgaan zijn dat een club Haagse onbenullen bezig is de invulling van ons platteland flink over de kop te gooien. Boeren zijn niet alleen voedselmakers, maar ook vormgevers van een gewaardeerd landschap en onderdeel van de plattelandsgemeenschap. Na het bewust opfokken van vossen en ganzen kwam de introductie van de wolf. Nu staat het uitroeien van de boer op het programma. Dit laten wij uiteraard niet gebeuren. Wij doen ertoe en laten ons zeker niet verjagen. #wijblijven.

Wij steunen daarom de gezamenlijke manifestatie op woensdag 22 juni in Barneveld. Er worden bussen gereserveerd en velen zullen daar ook met eigen vervoer heen gaan. Een grote opkomst is een niet te negeren signaal.

Wij kunnen ons voorstellen dat sommigen er tegenop zien om deze tocht per trekker af te leggen. Om de manifestatie in Barneveld nog meer in de schijnwerpers te krijgen organiseren wij op dinsdagavond 21 juni een ouderwetse trekkeractie. Het is de bedoeling om opnieuw met een record aantal trekkers een passende tekst uit te beelden en in de schemering uit te lichten. Uiteraard is er gelegenheid om bij te praten en actievoerders die vanaf deze locatie door willen rijden naar Barneveld kunnen zich melden, dan zoeken we voor hen een overnachtingsplek. De vorige Lichtjesactie was met Corona-regels. Gelukkig hoeven we nu geen afstand meer te houden, mag er gelachen en gehuild worden, getroost en geknuffeld.

Samen zijn we sterk. Uit veiligheidsoverwegingen vragen we toeschouwers om zoveel mogelijk op de dijk te blijven. Chauffeurs en bijrijders na het parkeren van de trekkers graag ruim afstand houden van het opstellen van de trekkers. Belangstellenden met de auto zijn welkom vanaf 21:30 uur en graag langs de Oosternotweg parkeren.
We willen geen ongelukken, want wij kunnen echt geen boer missen.
Datum: 21 juni 2022 Locatie: Oosternotweg, Schermer Tijdstip: Trekkers opstellen van 20:00 tot 22:00 uur Belangstellenden welkom vanaf 21:30 uur Route: Eenrichtingsverkeer vanaf de Molenweg, absoluut geen toegang via de Noordervaart Parkeren: Geen parkeergelegenheid voor auto's op het terrein. Parkeren op het brede deel van de Oosternotweg.

We zien jullie allen graag komende dinsdagavond om een positief Noord-Hollands statement af te geven en alvast warm te draaien voor de sectormanifestatie in Barneveld.
Groetjes, het team van Boeren in Actie Noord-Holland.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's trekker , Vervoer , onderdeel , ganzen , platteland , barneveld , landschap , trekkers , parkeren en Steunen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
494