Illustratie van:

David Brown 990 - hef keuze knop doet niets.

Het asje wat aan de 3 standen keuze knop dethp, height, TCU. zit is naast het vorkje gekomen.Heeft het bij mij nog nooit gedaan. Hoe krijg ik die er weer tussen.

Deel dit topic

Reacties

ambu954
Foto
DB780
Geen idee, mischien geeft deze tekening een idee? mycnhistore.com/us/en/…
DB780
Van af 7:56
Zo te zien een behoorlijk klusje, eerst zal je de control unit er af moeten halen, dit betekend de complete hef er uit, daar na kanje volgens video bij het asje. Let er bij het uitbouwen van de control unit dat er tussen het ventielblok en het rechter spatbord een boutje zit.
Deze moet er uit, anders komt de control unit max 5mm naar buiten en blijft dan hangen.
Succes.
Gerrit D
Ik heb nog even verder gekeken. Maar het vorkje is van kunststof en daar is waarschijnlijk een deel vanaf gebroken.
hierdoor heeft de vork helemaal naar links gestaan, en de hef altijd goed gewerkt voor mijn toepassingen.
Alleen nu kan ik mijn maaier niet meer hoog optillen. Nog wel lager en hoger zetten met de hendel naar voren.
Voorheen als ik de hendel naar achteren zette ging hij geheel om hoog.
Als ik nu de keuze vork achter het luikje in het midden zet met behulp van een schroevendraaier gaat hij wel geheel omhoog. Dus mijn conclusie is dat er iets anders aan de hand is. Graag nog een goede tip. De pomp en hefcylinder werken volgens mij nog goed. Gr Gerrit.
DB780
Als ik jou verhaal dus goed begrijp en je vroeger de handel tegen de veerdruk in naar achtere zet, ging de maaier omhoog, nu lukt dat als je de handel naar voren zet? Zo, ja, dan staat de hef in aux mode, naar achteren tegen de veerdruk in omhoog, loslaten (maaier blijft op hoogte), hendel naar voren (maaier omlaag) is de kiepwagen stand, duw je de hendel verder naar voren in het blauwe gebied, dan kom je in de traction control stand, deze dient om bijvoorbeeld het gewicht van het werktuig op de achter as te zetten. De middelste stand is de hoogte regeling, bij een bepaalde stand van de handel, gaat het werktuig naar een bepaalde positie. De stand geheel links (draft control), is de ploegstand, als je met een koevoet de topstang indrukt, gaat de hef omhoog. Zie hier filmpje

Nu vraag ik mij af, wat je vraag nu is, wil je een simpele oplossing, zodat je gewoon kan maaien, of wil je een reparatie, zodat alle functies van de tractor het weer doen?
Gerrit D
Ik heb de tractor altijd gebruikt door de hendel geheel naar achter te zetten ging de hef geheel om hoog. Ook de grond bak die ik gebruik. hendel een stukje naar voren dan zakt de maaier tot op de grond. Nog verder naar voren dan kwam de maaier 5 cm van de grond. Stukje terug zakte hij weer. Het hele regel bereik zat in de voorste 10 cm van de handel. Helemaal terug. Maaier geheel omhoog. Nu werkt dat dus niet meer alleen die laatste 10 cm. Mijn bedoeling is de oude situatie terug te krijgen.Als hier een simpele verklaring voor is. En deze winter de hef er af te halen en de 3 standen keuze knop te herstellen.
Als onderdelen nog te koop zijn.
Gr Gerrit
DB780
@Gerrit D Als je de handel geheel naar achteren tegen de veerdruk induwt moet hij ook omhoog komen. Kipper stand.
Gerrit D
@DB780 dat werkt dus niet meer. Maar als ik de keuze schakelaar in het midden zet , door het achterklepje te verwijderen en met een schroevendraaier de hevel in het midden te zetten. werkt de hef prima.
Gerrit D
Grappige filmpjes overigens. Zal eens youtube afstruinen.
Gr Gerrit
DB780
Simpele verklaring, zou kunnen, maar je zal eerst uit moeten vinden wat het simpele probleem is.
Langs de hefhandel, richting stoel, zit een hydraulisch deksel, met aan de onder kant een verhoging, waar een dop in is gedraait (ik neem aan dat je geen externe ventiele hebt. zie bovenkant plaatje: mycnhistore.com/us/en/…
Als je deze dop er uitdraait (nr 28), deze afdicht met een plug met manometer er in, kan je als je de hef geheel omhoog doet en blokkeerd, de druk van het systeem aflezen. Dan kan je in ieder geval kijken of je druk hebt, deze moet 140bar zijn. Zakt de last die in de hef hangt als je de motor uit hebt geschakeld? Hoe snel? Binnen een paar minuten beneden? Een goed hef doet er een paar uur over. Verder kan je hier nog kijken of alle onderdelen van het ventiel er nog inzitten mycnhistore.com/us/en/…. Mijn ervaring met hydrauliek in de landbouw is, de eerste keer koop je een tweedehands product, de tweede keer de missende onderdelen.
DB780
@DB780 Controleer ook het oliepijl van de bak, misschien is dat het simpele probleem...

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 990 en hebben de trefwoorden hef en david brown geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN