Vee valt massaal dood in Amerikaanse staat Kansas door aanhoudende hitte



Quote:
Door de aanhoudende hitte en vochtigheid in de Amerikaanse staat Kansas zijn de afgelopen dagen duizenden koeien en andere veesoorten doodgevallen. De sterfte is een zware klap voor de Amerikaanse vee-industrie. Zo lijden veehouders al langer onder de droogte en worstelen ze met de kosten voor voer, die sterk gestegen zijn door de oorlog in Oekraïne en de daarmee gepaard gaande afname van de wereldwijde graanvoorraad.

Deel dit topic

Reacties

+1
Bartlehiemboer
Ik kreeg deze in ons complot telegram. Ze denken hier aan vergiftiging door de overheid. Maar soms doe je zelf eerst onderzoek.

Broer uit Amerika meldt: Het moet wel uit een feetlot zijn. die dieren worden met een heel hoog rantsoen eiwit en energie gevoerd zodat de dieren enorm onder stress staan. Door de enorme temperatuurverschillen van soms wel 35 graden kunnen ze zo dood neer vallen
Er zijn feetlogs met 100000 dieren...

Zo zie je maar weer deze Wappie geloofd ook niet alles.
Bartlehiemboer
@stefan56breizh
Nu las ik net een heel moeilijk verhaal van de Nasa. Ik kan het niet herhalen maar het kwam er op neer dat ze zich zorgen maken dat er een breuk in de ozonlaag zit waar dodelijke zonnestralen door heen konden. Wat ze in verband brachten met de dode koeien...
Er waren ook plaatselijke boeren gevraagd over een plotselinge hitte bij de koeien. Maar dezen vertelde dat een koe niet zomaar dood neer valt dat hij dan dagen lang last zou hebben hiervan. Al helemaal niet zo massaal. Plus dat ze vaak met enorme hitte zitten.

Misschien horen we meer over de Nasa en hun ozonlaag verhaal.
aldert
@Bartlehiemboer Ik heb zelf meegemaakt dat zware bbb meststieren zomaar dood neervielen door een combi van heet weer en een te snel/zwaar rantsoen.
Jannus
@aldert Kan heel goed,de snelle groei in combi met de hitte,
+1
bio boer
@Jannus ze zweten van het groeien zeggen we hier wel
Jannus
@bio boer Hier ook,lammeren kunnen zich echt doodgroeien
Noordoost
@Bartlehiemboer de angst porno draait weer op volle toeren zo te lezen …..
Niet alles geloven wat de msm plaatst
+1
weurding
@Noordoost de naakte waarheid?
Mh12
Advies bij hitte is hier volgens mij ook meer eiwit en energie, en minder structuur.....

Dus dat is ook maar de vraag of dat goed is..
+1
Noorderling
@Mh12
zwarte beesten in de zon zetten die niet kunnen zweten lijkt me nu ook niet het meest optimale.
+7
weurding
@Noorderling de combinatie zwart en zweten is ook vrij uniek🤫
grös
@Noorderling
Ze kunnen wel tegen de hitte zeggen ze ... In Nederland is het strafbaar om dieren bij extreme hitte in de zon te hebben "zorg voor voldoende schaduw", ik weet niet of er bomen willen groeien in Kansas, maar een hybride populier groeit 1,75 meter per jaar.
Noorderling
@grös
Waait daar meestal wel vrij hard geloof ik, met lage luchtvochtigheid is temperatuur opzichzelf maar relatief. Maar zonder wind met hogere luchtvochtigheid is het er erg slecht.

Oost Texas/zuidwest usa hebben koeien ook maar een wens wordt gezegd, dat ze vandaag dood gaan in plaats van morgen. Het is er niet uit te houden voor koeien.
weurding
@Mh12 denk vooral veel en schoon water😉
Gerron
Quote Reactie van @weurding:


@Mh12 denk vooral veel en schoon water

Ik zag vandaag op youtube een lezing over dat er in het zuidwesten van Kansas er bijna geen buffer meer is in het grondwater. Dus het kan dat die beesten tijdelijk geen water hadden. Dat tekort kan soms heel plaatselijk zijn.
Dat verhaal over beter minder ruwvoer bij hitte heb ik al vaker gezien dus dat zou ook wel een oorzaak kunnen zijn.
En dan groeit er nog een bepaald giftig plantje met paarse bloemetjes in die streek.
Bartlehiemboer
NASA waarschuwt voor dodelijke magnetosfeer “breuken” waardoor intense zonnestraling grote aantallen dieren op Aarde kan uitroeien
juni 18, 2022

Kan link niet plaatsen, maar vind het zelf wel een verklaring. Gewoon te vinden op google van 18 juni 2022
weurding
@Bartlehiemboer alleen dieren?
Bartlehiemboer
@weurding Zal u hem even moeten opzoeken. Het is gewoon een moeilijk verhaal. maar ja, we hebben nu eerst andere zorgen.
Rene Strik
Vleesvee kan best goed tegen hitte, maar als er onverwachts ook nog extreem hoge luchtvochtigheid bijkomt, kan het vlug de verkeerde kant op gaan. Kansas is normaal droog en heet, wat normaal goed gaat. Hier in ontario waar hoge luchtvochtigheid en extreme hitte vrij regelmatig voorkomt zitten onze angus cross stieren daarom ook onder dak met een heel dotje ventilators. Dat gaat eigenlijk altijd goed!
groeier
Quote Reactie van @Rene Strik:
Hier in ontario waar hoge luchtvochtigheid en extreme hitte vrij regelmatig voorkomt zitten onze angus cross stieren daarom ook onder dak met een heel dotje ventilators. Dat gaat eigenlijk altijd goed!

Is ook maar net waar je zit, land of zeeklimaat, ook bv wel/niet bosrijk gebied enz.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's droogte , koeien , voer , veehouders , vee en graanvoorraad geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0