Rabobank haalt de teugels bij financiering aan

Rabobank gaat bij een aanvraag voor financiering of herfinanciering van een agrarisch bedrijf scherper kijken naar het toekomstperspectief van de betreffende boer. Deze aanscherping in de kredietverlening volgt na de presentatie van stikstofplannen van het kabinet vorige week, die aansturen op een sanering van de veestapel met circa 30%. Dit melden bronnen binnen de bank aan Boerenbusiness. De exacte invulling van het plan is nog niet bekend, maar Rabobank komt waarschijnlijk later vandaag met een verklaring.

Deel dit topic

Reacties

+3
Noorderling
Worden snorkelhypotheken toch weer realiteit.
Wat zijn gevolgen als onderpand verdampt,
Opslag omhoog, versneld aflossen?

Stuur maar een claim naar een haag. Het is een verkapte vorm van voorkeursrecht vestigen door dergelijke kaartjes te presenteren.
Percentage van reductie gelijk stellen aan compensatie in grondwaarde per hectare waarbij het eigendom van de boer blijft zou een goed begin zijn.
altijdbeter
@Noorderling Deze weg behoort inderdaad ook bewandeld te worden. Ze publiceren maar een dom plaatje zonder over de gigantische individuele consequenties in te zitten
+1
Boertje25
@Noorderling onderpand/eigendommen geven de banken niet veel meer om. Alles draaid om goede financiële cijfers momenteel.
Noorderling
@Boertje25
Zullen die resultaten beter worden als het waterpeil omhoog gaat, maximaal 140 of 170kg dierlijke mest, uitgestelde maaidatum, scheurverbod?

Je rolt van het een in de ander. Door hoger risico worden je resultaten vanzelf ook minder door hogere financieringslasten.

Als je de slagkracht nog hebt moet je maken dat je weg komt uit de kleurtjes. Die sprong gaat steeds groter worden en daarmee lastiger ergens weer aan te haken.
dewittemotor
@Boertje25 Als de rente fors doorstijgt, kan dat ook snel veranderen
jan 10
Bank zit nu ook in de piepzak,eerder gaf ze aan pas melders niet te financieren en nu wil ze de veehouderij sector nog een klap op zn, kop toe geven.
JohnDeere7serie
Of je het nu leuk vindt of niet, de ontwikkeling dat banken, en in het bijzonder de Rabobank, niet meer de enige financier is op primaire voedselproductie bedrijven is al even gaande. Risico op papier te groot? Rendement te laag? Zeg het maar
Kars
@JohnDeere7serie zal ik het maar zeggen hun geld in oekraine geinvesteerd in de landbouw. Dat weet elke boer. Dus Rabo heeft zijn risico allang gespreid.
Nog eentje 20.000 hypotheek per ha van een boer, of 20 huizen van zeg 350.000 euro hypotheek. Aan wie verdiend de Rabo het meeste.
George
@Kars Dat ligt aan het aantal hectares. 😂
+2
Melkveehouder.
@Kars Als ik naar het verschil in rentpercentages kijk die de boer en burger moeten betalen, dan verdienen ze het meest aan de boer.
bio boer
@Melkveehouder. Idd ook nog minderlage looptijd en overwaarde landbouw is maar weinig concurrentie daar maken ze gebruik van
Realisme
Aan de ene kant pleiten voor meer innovate oftewel financiering, aan de andere kant de melk op trekken voor financieringen. Ik gok dat die D66’er alleen over het laatste eerlijk is.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rabobank , rente , bank , financiering , veestapel , Agrarisch , stikstofplannen en bijzonder beheer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!