Zelf stikstofgevoelige natuur aanleggen

Onze "buurman" wil op 10 km van mijn bedrijf stikstofgevoelige planten telen. Hij zei tegen mij dat zijn plantjes steeds slechter groeien. Dat zou komen door de ammoniak die uit mijn stal komt.

Hij vindt dat ik mijn koeien maar naar de slacht moet doen, zodat zijn stikstofgevoelige plantjes weer beter gaan groeien.

Nu geloof ik dus niets van zijn verhaal. Zou het niet mogelijk zijn, om de stikstofgevoelige plantjes die bij mijn "buurman" niet willen groeien, zelf te gaan telen?

Want als ze bij in het land wel willen groeien, en bij mijn "buurman" op 10 km afstand niet. Dan kan de ammoniak van mijn koeien niet het probleem zijn.

Deel dit topic

Reacties

+2
Weidezicht
Nou, gewoon doen. Probeer je toch paar m2? Of teelt hij hennep?
+3
de hoef
Het is als je logies nadenkt best simpel, sahara zand is in twee dagen hier, en dan maken ze ons wijs dat stikstof bij de buren valt
Twentsch Land
Grappige logica ..... met deze diagnose kunnen we stellen dat onze stikstof vrijwel allemaal wegwaait naar het oosten ( door vaak westenwind )

@de hoef
+1
de hoef
@Twentsch Land jij begrijpt snel
+2
arie.j
Quote Reactie van @de hoef:
@Twentsch Land jij begrijpt snel

En smog in een stad is fantasie? alles waait immers weg?
Met wensdenken zullen we er helaas niet mee komen.
We hebben hier PFOA in de bodem van bedrijven hier ten zuid-zuidwesten ( Chemours en Dupont bij Dordrecht)
Gelukkig hier nog niet boven de kritische norm, maar al meer dan gek genoeg
Dat soort bedrijven zijn overigens de echt gevaarlijke vervuilers
+1
George
@arie.j Toch heeft de Hoef wel een punt. Smog ontstaat vaak bij erg windstil /mistig weer . Dus dan waait het niet weg. 😀
weurding
@arie.j smog is zwaarder kwa soortelijk gewicht, blijft langer hangen
+1
de hoef
@arie.j dat blijft bij windstil weer hangen, en er komt elke seconde bij, door de mensdichtheid in het gebied
HansBa
Wat zijn dat voor planten? Hennep?
+1
Koeien boertje
@HansBa hennep moet wel degelijk mest hebben
+1
komelker 2
Wij leven in een rechtstaat, Als je iemand beschuldigt dan moet je met bewijs komen. Laat je buurman eerst maar meten.
weurding
Kost wat centen maar gooi maar wat kas op zijn perceel aan de jouwe langs
+1
de jonge
Of dat we bij de provinciehuizen,tweede kamer etc maar wat natura 2030 gebiedjes moeten aanleggen,paar kiwibomen erin en dan zeggen dat het onmeunig slecht gesteld is met de staat van de natuur daar,dat daar voor het behoud van het 2030 natuurbos niet meer gewerkt mag worden, en dan zorgen de burgers wel voor een woest aantrekkelijke uitkoopregeling waarbij gezorgt word dat de mensen die er zaten ook niet meer in die branche aan het werk mogen
+1
Raben
Sterk vermoeden dat dit een kul verhaal is
Vario512
Quote Reactie van @Raben:
Sterk vermoeden dat dit een kul verhaal is

Dit verhaal is natuurlijk sarcastisch, maar ondertussen heeft zo'n beetje elke boer in Nederland met dit verhaal te maken. De 'buurman' is SBB, Natuurmonumenten of welke tbo je maar kunt verzinnen.

Waar het mij om gaat, kun je het hele stikstofverhaal niet tekkelen door als boeren zelf stikstofgevoelige natuur aan te leggen.
BertK
Het ontkende onderzoek van Dwingelderveld gaf aan dat NH3 tot op 500-600 mtr waarneembaar was, dik in strijd met zijn verhaal. 10 Km is nogal wat meer, laat hem het onderzoek maar overdoen met zijn plantjes als indicatoren.
Bartlehiemboer
@BertK Wat zou er tien kilometer de andere kant uit zitten? Snelweg, vliegveld, fabriek, asielzoekers....
Ja, meten is weten

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , koeien , telen , natuur , ammoniak en slacht geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0