De eerste ammoniak-aangedreven, emissievrije tractor is gepresenteerd

Amogy Inc., een pionier op het gebied van emissievrije, energierijke ammoniakstroomoplossingen, kondigde vorige week de succesvolle demonstratie aan van de allereerste ammoniak-aangedreven, emissievrije tractor. De demonstratie vond plaats op 25 mei in het Advanced Energy Center, gelegen in het Research & Development Park aan de Stony Brook University in Stony Brook, New York.

Elektriciteit opwekken met ammoniak
​Amogy’s efficiënte ammoniak-naar-stroomtechnologie werd met succes geïntegreerd in een middelgrote standaardtractor van John Deere. Het unieke systeem bestaat uit een standaard vloeistofopslagtank en zeer efficiënte ammoniak-kraakmodules die zijn geïntegreerd in een hybride brandstofcelsysteem, dat gedurende meerdere uren per tankbeurt consistent primair vermogen kan leveren. Daarom behoudt het baanbrekende voertuig de functionaliteit en de duur waarop operators vertrouwen om landbouwtaken te ondersteunen, wat nooit is aangeboden met andere alternatieve energieoplossingen. De ammoniak-aangedreven trekker werd voor aparte periodes gereden, met tussendoor een tankbeurt. Het tanken van een tractor met vloeibare ammoniak is snel en eenvoudig, vergelijkbaar met het tanken van gas of diesel.​

Koolstofvrije ammoniak als brandstof
“We zijn verheugd om voor het eerst onze emissievrije ammoniakstroomoplossing in actie in een tractor te demonstreren. Ammoniak is een levensvatbare emissievrije brandstof voor alle zware voertuigen, maar vooral voor boeren en landbouw, waar de gemakkelijk beschikbare chemische stof al tientallen jaren als meststof wordt gebruikt”, zegt Seonghoon Woo, CEO van Amogy.

“Amogy loopt voorop bij de inspanningen om koolstofvrije ammoniak als toonaangevende brandstof voor deze voertuigen te ontwikkelen. Ammoniak biedt een hoge energiedichtheid en er zijn tal van bestaande infrastructuren, zoals pijpleidingen, terminals en opslagmethoden, in de VS en wereldwijd, om een ​​dergelijke transitie te ondersteunen.”

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Amogy-tractor Beeld: Bryan Banducci

Reacties

Nevergiveup
Word nog geld waard die NH3 đź’Ş
+1
Grasbaal
Innovatieve oplossingen gaan het toch worden, maak zoveel mogelijk ammoniak vloeibaar en we kunnen weer goedkoop en "groen" verder rijden:

+5
rene-de-jong
@Grasbaal Kinderen Astma door NH3 en stikstof in de lucht (4.44) aldus Paternotte, je moet het lef maar hebben om dergelijke onzin uit te kramen
+1
dijkstra uit w
@rene-de-jong Er zit een kern van waarheid in. Maar volgens mij krijg je er geen astma van. dat heb je of dat heb je niet. Hoe schoner de lucht, hoe minder last in het algemeen. Ammoniak en andere stikstof verbindingen uit verbranding motoren kunnen verbindingen aangaan met andere fijnstof deeltjes in de lucht. bv van bandenrubber op de weg of van een vuilverbranding. daardoor kunnen de fijnstofdeeltjes schadelijker worden in de vorm dat mensen met een long aan doening daar meer last van hebben.
Wist u wel dat een van de grootste sprongen in de gezondheid en lucht kwatiteit het overgaan op aardgas is geweest.
+1
jammermaarhelaas
@dijkstra uit w

Nostalgie (houtkachel, kolenkachel, paarden tractie, enz.) was in de tijd dat het de dagelijkse praktijk was vaak maar het beste wat je had, uit gebrek aan beter.
+7
Nevergiveup
He , de duinen worden aangetast (allen in NL) door de koeien tegen de wind in !

Plak hem achter het behang die duo pennoti
Grasbaal
Het is bijna te mooi om waar te zijn, maar als je de ammoniak voor een redelijke kostprijs kan opvangen dan ben je koopman, das dus innovatie:

Quote:
De meeste hedendaagse transportvoertuigen produceren koolstofemissies die onze lucht vervuilen en overtollige warmte in onze atmosfeer vasthouden. Dit heeft geleid tot een escalatie van klimaateffecten - hittegolven, droogtes, bosbranden, stormen, stijgende zeespiegels.

Maar dan is er ammoniak. Van de hernieuwbare brandstoffen heeft ammoniak een hoge energiedichtheid, waardoor voertuigen compact, lichtgewicht en snel kunnen zijn en langer kunnen reizen. Ammoniak is niet alleen milieuvriendelijk, het is ook een hoogwaardig alternatief.

Amogy biedt op ammoniak gebaseerde, emissievrije stroomoplossingen met een hoge energiedichtheid om transport koolstofarm te maken voor een duurzame toekomst. amogy.co/about-us/
Farma_boerke
Energetisch een ramp.
Eerst ammoniak maken, dan in de trekker omzetten in waterstof en vervolgens in de verbrandingsmotor van de trekker.
Diesel is efficiënter en we maken nog lang geen groene ammoniak
Grasbaal
@Farma_boerke Tis inderdaad heel veel (dure) techniek, misschien is het handiger om de vloeibare ammoniak samen met kippenmest te verbranden in gangbare energie centrales.
Noorderling
@Grasbaal
Verbranden?
Er zijn zoveel betere technieken zodat de mest ook nog gebruikt kan worden waar deze voor bedoeld is, in plaats van mest verbranden en kunstmest maken met aardgas en importeren.
Albert Peters
@Farma_boerke je heb nog niet door dat diesel de langste tijd gehad heeft of je wil of niet
Nevergiveup
@Albert Peters hier in dat postzegeltje NL dan he .....
henri-arissen
@Albert Peters nu heb ik het vermoede .
dat de diesel nog wel heel lang meegaat. ik zie de eerste 20 jaar nog niet alle diesel voertuigen op andere brandstoffen rijden ?
Albert Peters
@henri-arissen niet alle diesel voertuige maar wel veel Volvo maakt geel diesel personen autos meer in steden mag distributie binnen kort niet meer en over eenpaar jaar moge er geen diesel bestel auto s meer verkocht worden
Klein Rot
Kijk hier maar eens naar vanaf bld. 15
content.publicatiereeksgevaarlijkestoffen.nl/docum…
Nevergiveup
Vloeibaar is het geen lekker spul. In de lucht daarin tegen is het al miljoenen jaren een onschadelijke natuurlijke stof in de lucht , NOx dasarin tegen is de onnatuurlijke giftige boosdoener @Klein Rot

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's trekker , john deere , landbouw , tractor , demonstratie , vermogen , ammoniak , CO2 , meststof , brandstof , Demonstreren , koolstofrechten , ammoniak-aangedreven , amogy en emissievrij geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0