Illustratie van: fendtfanzuidlimburg

Mestrobot JOZ scoort in innovatie-top 100

WESTWOUD - De JOZ-tech, de mestrobot van het Westwoudse mechanisatiebedrijf JOZ is hoog geëindigd in de innovatie-top honderd van Nederland, meldt het Dablad voor West-Friesland. In de lijst prijkt de Westwoudse vinding op de derde plek.

Het Innovatie Netwerk van Syntens is met de Octrooiraad de samensteller van de top 100. Het Westwoudse bedrijf JOZ is al jaren actief op het gebied van hulpmiddelen bij het verwijderen van mest uit veestallen. De JOZ-tech is een diervriendelijke robot, die zo robuust is dat die ook opgewassen is tegen een misstap door een melkkoe van pakweg 600 kilo.

Meer: [www.noordhollandsdagblad.nl]

en ook [www.bizz.nl]

Deel dit topic

Reacties

brabo
JOZ was misschien wel de eerste, maar Lely had de eerst echt werkende mestrobot


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 28/05/2010 09:41 door brabo.
brabo
Over welk jaar praat je dan ?
waarschijnlijk2005, want toen zijn de eerste in de verkoop gegaan. Maar na behoorlijk wat kinderziektes op de testbedrijven (waar onder ik zelf) werden deze pas zo'n jaar later geleverd. En ben maar blij dat je hem niet eerder had gehad, want dan was je hem allang beu geweest.
cs-agrar
Jaja, is ook mooi ding, alleen jammer dat je alles via de laptop doen moet, ff tussendoor een keer laten schuiven is er zonder laptop niet bij, erg jammer. Had dan een keuzeknop voor bepaalde routes op moeten zitten
Wimsumar
Beste discussieleden: En, naar voorbeeld van TOYOTA.
Wimsumar
Beste Frank B: Nee, een mestrobot moet toch juist ongeremd en volgas z'n werk doen!

Arbeidstijd
Die snelle groei zorgde voor een nieuwe uitdaging. Zeker toen een grote melkmachineleverancier liet weten jaarlijks tussen de 250 en 500 robotten te willen aanschaffen. ‘We hebben intern maatregelen moeten nemen om die aantallen aan te kunnen. In het begin maakten vier mensen de robot van het begin tot het eind. Dat liep niet meer. We zijn de lean manufacturing methode van Toyota gaan gebruiken: de robot wordt nu in drie fases compleet opgebouwd, waardoor de arbeidstijd is afgenomen.

[www.bizz.nl]
anonymous_46
Jammer dat ze die niet verkopen wilden in 1e instantie (we hebben er een jaar om gezeurd, toen uiteindelijk maar een JOZtech gekocht die flink in prijs gezakt waren...). En dat instellen van de routes valt wel mee, als je een GPRS verbinding op de JOZ hebt en de computer staat de hele dag aan (met een melkrobot staat de PC altijd aan), kun je ten alle tijde een andere route instellen is zo gepiept in 1 minuut. Een nieuwe route inleren/een bestaande aanpassen kost veel meer tijd, vooral aan dat laatste moesten ze wat doen. Dat je aan het begin een stukje kunt wijzigen zonder de hele route opnieuw in te leren...

Verder geheel terecht deze prijs, het ding functioneert altijd perfect, praktisch geen storing mee, dat geldt trouwens ook voor de 2 A3's, het is afkloppen maar we hebben dit jaar nog maar een paar keer 's nachts storing gehad. En dat was dan ook alleen nog maar dat een touwtje geknapt was of de bekers in de knoop zaten agv losse voetjes van een bep. koe.
Lang leve het robottijdperk! Hier geen melkstal weer...of er moet een robotarm in hangen..
anonymous_46
Eind 2006, wehebben de JOZtech in december besteld en is geleverd eind maart 2007. Eind 2004 wilden we ook al een JOZ robotschuif kopen, maar die kostte toen nog 30.000 euri's, eind 2006 kostte ie 14.500 euro en dus beter binnen ons bereik. De Lely pastte ons beter vanwege z'n prijs van 9.500 euro.
anonymous_46
in hoeverre is dat gelukt die 250 tot 500 per jaar? Hier zie ik ze maar mondjesmaat in DeLaval kleuren, de meeste zijn gewoon JOZ groen.
frank b
Hoezo, worden ze massaal terug geroepen wegens levensgevaarlijke mankementen?
Scarlett
Volgens de laatste berichten kost de Lely nu 11.000 euro? Iemand nog goede en/of slechte ervaringen met de Lely?


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 28/05/2010 23:54 door HarryB.
marco1
dat zeg je verkeerd "je bent hem dan strontzat"

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , innovatie , koe , mestrobot en stallen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
11