VIDEO: Ware motivatie voor de stikstofplannen? | Caroline vraagt Paternotte waarom D66 niet wil innoveren.

Caroline van der plas

Deel dit topic

Reacties

+4
hans-hans
+13
Tinus
Het is klip en klaar op te maken uit de uitspraken van Paternotte en alle andere betrokken beleidsmakers: groei in andere sectoren is belangrijker dan de landbouw. Ergens in een achterkamertje is gewoon een Powerpoint gepresenteerd met wat deze verdere groei oplevert en wat dit mag kosten. Het “eerlijke verhaal” is dat de natuur alleen een stok is om de boer mee te slaan. Met als resultaat goedkope bouwgrond, mooie nationale parken en verdere verstedelijking. Alle argumenten zijn zinloos in deze discussie. Het spel is op de wagen.
+2
Twentsch Land
Zo is het ... het ijzer is al gesmeed, hier en daar wordt nog misschien iets gepoetst aan het ijzer .... schuren zal niet aan de orde zijn.

Hadden ze even niet aan gedacht bij het smeden dat boeren er achter kwamen welk soort ijzer is gebruikt.....nu wordt er ronduit voor uitgekomen dat het draait om grond voor huizen.... natuur is gebruikt en misbruikt .... feitelijk krijgt de natuur de komende jaren nog fors meer te verduren door groene stikstof te vervangen door grijze stikstof.

@Tinus
+3
Tinus
@Twentsch Land Ze maken dankbaar gebruik van natuurliefhebbers die door jarenlange gewenning extreem eenvoudig aan te zetten zijn tot het herhalen van doem scenarios en onheils profetieën. In feite spelen ze delen van Nederland tegen elkaar uit en gaan zij er met de buit vandoor.

Voor elk nadeel die wij zien in hun aanpak hebben ze al lang een oplossing en anders accepteren ze de gevolgen gewoon.

Zo denk ik ook dat mensen als Paternotte liever innovatie zien op andere vlakken. Kunstmatig vlees wordt een enorme groeimarkt. Net als kunstmatige melk en inmiddels ook al kaas. Ze zien simpelweg geen toekomst meer voor boeren in hun lange termijn visie en kennen geen medelijden.
Kars
@Tinus en waarom fabrieksvoedsel? Omdat beursgenoteerde bedrijven zijn en kunnen ze exorbitante belastingssalaris in beleggen. Die boer kunnen ze zelf niks aan verdienen. Die beursgenoteerde bedrijven wel. En ben je aandeelhouder mag je ook nog je zegje doen.
+1
jordi 1455
Quote Reactie van @Tinus:
Zo denk ik ook dat mensen als Paternotte liever innovatie zien op andere vlakken. Kunstmatig vlees wordt een enorme groeimarkt. Net als kunstmatige melk en inmiddels ook al kaas. Ze zien simpelweg geen toekomst meer voor boeren in hun lange termijn visie en kennen geen medelijden.

Het ergste van alle is dat ze het ons allemaal op willen leggen en er niemand voor gestemd heeft, maar dit zie je steeds meer in westerse landen die zich een democratie noemen. Steeds meer worden er maatregelen opgelegd waar het volk moet aan houden en niet heeft om gevraagd, terwijl de rijken in luxe leeft en in Davos op het WEF (waar de jaarlijkse parade van privéjets plaatsvind) samen met de politici gaan zeggen hoe slecht de gewone man is voor het milieu.
+1
Twentsch Land
Ja Tinus ik denk het zelfde, wat mij de laatste jaren steeds meer duidelijk is geworden is dat plannen en beleid waar ze nu mee voor de dag komen hun oorsprong al veel eerder hebben, zal 2 voorbeelden noemen... denk dat het al ruim 20 jaar nu is geleden dat ik een gesprek had met iemand van het Overijssels landschap .... hij noemde het toen al een vorm van het communisme , ook ruim 20 jaar geleden een kaart gezien gemaakt door toenmalig min Winsemius .... komt overeen met onlangs gepresenteerde kaart .... conclusie is dat vrijwel altijd alles al in kannen en kruiken is wanneer het bekend wordt gemaakt...feitelijk niks anders dan een mededeling met soms nog iets show voor de buhne.

@Tinus
+2
Kars
@Tinus ik roep dat al jaren, mja nu het zover is gaande ogen onderhand is open bij de mensen.
En sommige boeren roepen ik ben bioboer of ik heb maar 1 koe per ha.
Het interesseert het ze geenene reet. Waar je zit dat vinden ze belangrijker dan wat je doet.
Zelfde de gebiedsgerichtte aanpak.
Mijn advies nooit aan meedoen die ruilverkaveling!
Hier ruilverkaveling de Hilver pakweg 10 jaar terug. 800ha nieuwe aangesloten natuur. Achteraf is heel de ruilverkaveling daarvoor geweest. Nu zeggen ze dat 70% reductie omdat natura 2000 gebied is.
Je wordt na 10 jaar nog is genaaid.
+2
Nevergiveup
@Tinus maar de wagen gaat richting de afgrond ...
Todi
@Tinus De OORLOG geat one?
Jan-T
Quote Reactie van @Tinus:
natuur alleen een stok is om de boer mee te slaan

Maar er zijn ook genoeg burgers die andere meningen delen en gewoon zeggen dat er over een paar jaar te weinig voedsel is in nederland, waarbij de 1e hongersnood er ook is.
+12
Eers kiek´n
Opvallend dat de heer Paternotte opmerkt dat door stikstof en amoniak onze kinderen meer astma en andere longaandoeningen krijgen terwijl bewezen is dat kinderen op het platte land en met name zij die opgroeien op boerderijen juist minder die door hem genoemde aandoeningen hebben. Het wordt vooral veroorzaakt door fijnstof in de grote steden..... #gerommelmetfeiten
+2
Bennie Stevelink
Het probleem met innovatieve maatregelen is dat ze juridisch niet te borgen zijn. De claim dat voldoende stikstofemissie gereduceerd wordt kan niet zeker worden gesteld.
Het wordt door de rechter van tafel geveegd. Het enigste wat juridisch hard is, is inkrimping van de veestapel.
Noorderling
@Bennie Stevelink
Wie zegt dat a1.100 wel exact 13kg is?
Niets is met 100%zekerheid te zeggen, dat moet fundamenteel veranderen wil je vooruit komen.
Huppel
@Bennie Stevelink sorry voor het plusje; er is dus een juridisch probleem.
Bennie Stevelink
@Huppel
Quote:
er is dus een juridisch probleem.

Zo zou je het inderdaad kunnen stellen. Nederland zit juridisch op slot en met innovatieve maatregelen krijgen we Nederland niet van het slot af.
Bartlehiemboer
Ik hoor al enige tijd van experts of oud gedienden (zelfs van de VVD) dat de enige oplossing is, een Nexit.
Ik probeer de uitleg te volgen maar het is een moeilijk verhaal. Toch lijkt het een serieuze optie.
Maar er speelt een andere agenda dus ik denk niet dat het gaat gebeuren.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's d66 en caroline van der plas geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0