Koper melkquotum wacht af

Er is veel aanbod voor €20. Stoppers verspreiden hun aanbod over het jaar en kunnen zo relatief de beste gemiddelde prijs scoren. Aspirant-kopers doen op hun beurt hetzelfde om niet ineens voor een te hoge prijs hun extra quotum aan te schaffen. Dit jaar is de handel in koopmelk dan ook op een relatief hoog niveau begonnen. Vervolgens had de eerste verhoging van de voorschotmelkprijs in april gek genoeg meer effect op de koopbereidheid dan de maand erna, toen de verhoging substantieel meer zoden aan de dijk zette. Blijkbaar is het vertrouwen in de melkprijzen nog niet groot genoeg, ondanks positieve geluiden uit de zuivelhandel.

Meer:[www.boerderij.nl]

Deel dit topic

Reacties

Farmer_
Melkquotum kopen niet verantwoord

Investeren in melkquotum is financieel gezien niet langer verantwoord, zo zegt ING Bank. De financieringslasten zijn volgens de bank te hoog en de melkveehouders moeten zich vooral richten op het verlagen van de kostprijs om een beetje voorbereid aan het quotumloze tijdperk in 2015 te kunnen beginnen. Dit betekent volgens ING dat kleine melkveehouders zich beter ook kunnen gaan richten op het verbreden van hun activiteiten voor het behoud van een goed toekomstperspectief.
ING heeft in een themastudie Melkveehouderij met behulp van drie scenario’s de gevolgen voor de financiering van Nederlandse melkveehouders van veranderingen in het Europees landbouwbeleid in 2014 en de afschaffing van de melkquotering in 2015 in kaart gebracht. Mits de huidige uitgangspositie gezond is, kunnen middelgrote en grootschalige melkveebedrijven volgens ING na 2015 groeien.
De Europese ontwikkelingen hebben ook gevolgen voor de financieringspositie van melkveehouders, aldus de bank. De Nederlandse melkveehouderij is kapitaalintensief. Zij heeft daardoor relatief hoge financieringslasten en binnen de kostprijs een hoog aandeel vaste kosten. De Nederlandse melkveehouderijsector is na de Deense, Zweedse en Luxemburgse melkveehouderij het zwaarst gefinancierd, stelt ING. Hierdoor is er minder financiële ruimte om te ondernemen en is het operationele risico vrij hoog.
Het grote aandeel vaste kosten in de Nederlandse melkveehouderijsector beperkt de flexibiliteit en maakt tegelijk de bedrijfsvoering kwetsbaar, stelt de bank. Dit laatste geldt zeker in een periode met een lage opbrengstprijs Cor Bruns, manager Agrarisch Advies van de ING, zegt in een verklaring. ‘Het is belangrijk dat melkveehouders richting 2015 zelf een ontwikkelingsplan klaar hebben. Bij elke investering moeten ondernemers zich afvragen wat het effect op de kostprijs is. Wanneer dit onderbouwd is met een duidelijke visie is groei, ook onder de huidige omstandigheden, goed mogelijk.’

[www.ziezo.biz]
anonymous_196
Het was ook kopen met speculatie gedachten erachter, om er aan te verdienen moet mij nog uitgelegd worden.
Wie heeft er medelijden met speculanten op de beurs
anonymous_196
Uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk, die commerciele hocuspocus adviseurs kwamen/komen bij mij ook..
We zijn toch geen verstandelijke gehandicapte die de verleiding niet kunnen weerstaan.?
Groei is bij mij alleen van toepassing als ik er meer aan ga verdienen...
En zuivel tekort, is en was er sinds de superheffing niet voor de arme kindjes in het dorp..
anonymous_196
Ik weet alleen dat je als IB ondernemer niet structureel meer gaat verdien tot de hoogste fiscale schijf.
Overnamen wordt gebaseerd op een modaal inkomen, het is een soort resetten ...
Veel laten zich dan verleiden tot investeren in....., zodat ze dat beetje fiscaal financieel overschot verdwijnt..
Eigen keuze !!
anonymous_228
anonymous_228
Komen ze wel wat laat mee. De meeste boeren zitten zo zwaar gefinancierd dat ze als ze nu het quotum verkopen nog met schulden blijven zitten.
En iedereen hoopt wel op een betere melkprijs , maar er is nog weinig van te zien.
anonymous_228
Ben ik niet met je eens. De meeste boeren kochten (en kopen nog) met het idee dat ze moeten groeien. En als je je advies haalt bij diegene die dan meer voer aan je kan verkopen of meer rente van je kan vangen word je bevestigd in deze gedachtegang.Er is wel erg veel geld uit de sector gevloeid opdeze manier. Ik ben beniewd als de melkprijs de komende jaren niet boven het nivo van nu uitkomt wie dit gaat volhouden?
anonymous_228
Je moet als ondernemer idd altijd je eigen beslissingen nemen. Maar hoeveel mensen doen dit?En over de mellkprijs , er is nooit zoveel over de opbrengst van de melk gesproken als de laatste 2 jaar. Maar als individuele boer heb je hier toch geen invloed op . De prijs stijgt of daalt niet als jijzelf meer of minder gaat melken . Dus dit is nooit een argument in een beslissing om te groeien.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melkprijs , melkquotum , koopmelk en voorschotmelkprijs geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
3