Emissiearme stallen worden robuust getoetst, zegt ministerie tegen hoogste rechter

Nieuwe veestallen worden uitgebreid getoetst worden voordat ze het keurmerk emissiearm krijgen. Hun kwaliteit is „robuust”. Dat zei het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat dinsdag bij de rechter.

Een andere vraag die de Raad van State moet beantwoorden is of de beweiding van vee leidt tot meer uitstoot van stikstof. De rechtbank meende dat de provincie daar naar moet kijken als een veehouder een natuurvergunning wil hebben. Bij de Raad van State voerden verschillende veehouders dinsdag aan dat er geen vergunningplicht nodig is voor beweiding. In de wet staan al duidelijke normen over de hoeveelheid mest die er op een weide mag liggen, en de inspectiedienst NVWA kan controleren of die nageleefd worden.

Bijl op tafel
De uitspraak van de Raad van State, die zeker zes weken op zich laat wachten, kan belangrijk zijn voor de toekomst van de veehouders uit Utrecht. „Er ligt een grote bijl op tafel”, zei een van de advocaten van de veehouders dinsdag tegen de rechters van de Raad van State. „Als u ermee gaat hakken, dan is het afgelopen met de sector.”

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's weide , keurmerk , stikstof , stallen , uitstoot , veehouders , uitspraak , emissiearm , toekomst en controleren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0