Stikstofreductie op een biologisch bedrijf, hoe dan? Melkveehouders Jan-Eel en Rinske in Wyns moeten 12 procent minder uitstoten, maar zouden niet wet

Voor Jan-Eel en Rinske Meindertsma in Wyns hebben de vorige week gepresenteerde plannen om de stikstofuitstoot door de landbouw te verminderen niet tot slapeloze nachten geleid. ,,Wij boeren al zo extensief mogelijk met zo weinig mogelijk emissie, als deze vorm van landbouw al niet meer kan, dan kan er ook nergens meer geboerd worden.”

Deel dit topic

Reacties

J Andringa
Ik kan de rest niet lezen, maar wat hier staat klopt natuurlijk als een bus
hypotheekboer
@J Andringa kan het ook niet lezen, maar dit is het voormalige bedrijf van gedeputeerde Douwe Hoogland.
producent
@J Andringa
Ten eerste staat er nergens dat het per individueel bedrijf verplicht wordt en ten tweede is het nog lang niet zo ver dat het doorgaat, er zal nog heel wat uitgevochten worden.
Verder moeten alle andere stikstof uitstoters eerst opgespoord worden vergunningen krijgen en dan ook flink gekort worden.
J Andringa
@producent klopt, het is ‘slechts’ richting gevend. Maar daarnaast wel onderdeel van een zorgelijke trend
crisis
Kan het ook niet lezen. De oplossing is best eenvoudig: 12% minder koeien houden...
+2
hoest
Toevallig in de vriendengroep app van de week het hier ook over gehad. Ik voer meer eiwit af met de melk dan ik aanvoer met het krachtvoer. Dus eigenlijk moet ik meer koeien gaan houden 😅

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , biologisch , melkveehouders en stikstofuitstoot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0