17

Tochtexpressie

Goedemorgen,
Ik zit al langere tijd met het probleem dat de koeien de tocht slecht en heel matig laten zien. Zowel op stal als in de weide. Koeien zijn goed gezond, schone baarmoeders en goed op de klauwen. Als koeien tocht nog niet hebben laten zien voor de 100d spuit ik ze vaak tochtig en dan alsnog moet ik ze vaak blind insemineren omdat ze niks hebben laten zien. Koeien dragen wel goed en tkt zit nog steeds rond de 400d. Wel eens over gehad met dierenarts maar hij ziet het probleem niet zo in. Zelf erger ik me eraan meer hormonen te gebruiken dan noodzakelijk. Is er iets wat ik na kan lopen in mineralenvoorziening/voer oid? Andere tips ook welkom

Deel dit topic

Reacties

+1
Voert u veel snijmais?
@sorry Te weinig energie in het begin van de lactatie is slecht voor de vruchtbaarheid(te lang en teveel in de negatieve energiebalans)
@Cowboy3 zetmeel maakt een koe lui
@sorry

Valt mee, 16 kg en 1,5 kg sodagrain
+2
Een paar keer per dag achter de liggende koeien langs lopen, als er dan 1 tochtig is zie je vaak een sliert helder slijm ,of aan de koe hangen,of als plasje op de grond liggen.
+1
Tochtig spuiten omdat je koeien niet tochtig ziet is een handig systeem. Maar als je dat lang doet dan heb je koeien die tochtigheid slecht laten zien erin gefokt. Montebeliarde inkruizen kan het probleem verhelpen die laten het heel goed zien.
+2
Een tochtdetectie systeem? Ik weet niet hoe vaak en hoe lang je kijkt. Ik deed dat onvoldoende, nu met een detectiesysteem mis ik geen activiteit.
@de Tank
En voor sommige koeien is het zo slecht nog niet dat ze geen extreme tocht vertonen. Die lopen zich helemaal kapot elke 3 weken. Detectie pakt veel, ook bij kleine verhoging zijn de tochtig.
@Noorderling van doe koeien waar grote wolk damp af komt en klets nat zo af en toe heb ik er een tussen 😅
+1
Quote Reactie van @bio boer:
van doe koeien waar grote wolk damp af komt en klets nat zo af en toe heb ik er een tussen

werk en prive wel gescheiden houden he
Indien je aan de mineralen huishouding twijfelt, kun je gewoon een paar koeien laten onderzoeken op mineralen bij de gd. Heb het hier kortgeleden gedaan bij de pinken, nog nooit geen last mee gehad en dit jaar is kloten.
+2
Stier derbij
@Noordoost kleun stiertje erbij die niet dekken kan . Of hok naast melkkoeien staan de dames smorgens wel naast te wachten.
Misschien wil "natuurlijke vitamine E" bijvoeren helpen..
Paar cc jodium in het drinkwater werkt super
@Janvbrabo
Gewoon dipmiddel?
+1
@grös als het zuivere jodium is wel meestal zitten er hulpstoffen bij. Ik heb meestal jodium om navels te ontsmetten jodiumtinctuur

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , koeien , weide , gezond , dierenarts , insemineren , spuit , tocht , tochtig en tochtexpressie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!