Lichtpuntje voor de boeren: landkaart geeft vals beeld stikstofreducties



Quote:
Sinds vrijdag jongstleden waart de ingekleurde kaart van Nederland met stikstofgebieden rond op sociale media. Een waar schrikbeeld voor de boeren, omdat in sommige gebieden vrijwel alle uitstoot van…

Deel dit topic

Reacties

+4
Schiphol wordt natuurlijk niet ingekrompen, waarom zouden ze dat ook doen? Het gaat niet om de stikstof, maar om het verkrijgen van de grond van de boeren!
Melkveehouder.
@Ян де веехоудер Het gaat vlgs mij meer specifiek om die grond waar in de toekomst veilig gebouwd kan worden. Als je de nieuwste overstromingskaarten van Nederland naast de ‘stikstofkaarten’ legt zie je dat de meeste ontwikkelruimte voor boeren wordt gegeven in gebieden waar in de toekomst wateroverlast dreigt te ontstaan.

En de minste in ‘veilige’ gebieden. Misschien verklaart dit ook waarom specifike de landbouw in die gebieden moet reduceren en andere sectoren niet of nauwelijks. En mogelijk verklaart dit ook waarom vooral Nederland in Europa een ‘stikstofprobleem’ heeft. Of zou dit ‘stikstofprobleem’ iets te maken kunnen hebben met het feit dat met name Nederland laaggelegen is in Europa…….
Quote Reactie van @Melkveehouder.:
Het gaat vlgs mij meer specifiek om die grond waar in de toekomst veilig gebouwd kan worden.

Nee, de grootste krimp (48%) is in de veenweidegebieden en laten die nou net voor het grootste deel in en rondom de Randstad liggen? Gek hè? Of daar "veilig" gebouwd kan worden is nog een tweede. Er is gewoon grond nodig om een miljoen huizen te bouwen, het gaat niet om de stikstof, het gaat om de grond!
marcel r
Quote Reactie van @Ян де веехоудер:
maar om het verkrijgen van de grond van de boeren!

Waarom denk je dat het om de grond gaat, als in 10 jaar slechts 1% van de grond nodig is voor woningbouw?
Sterker nog. In de opkoopregeling wil de overheid de grond niet eens hebben.
@marcel r Jij denkt kennelijk dat het niet om de grond gaat, als je in veenweidegebieden de helft minder vee gaat houden, wat ga je dan met de grond doen?? Die is dan voor de landbouw toch niet meer rendabel te maken? Dat is natuurlijk ook precies de bedoeling, waardevermindering van de grond, zodat ze er niet de volle prijs voor hoeven te betalen.
+1
mlkvhoudr
Ik schrijf overal waar het kan dat burgers niet moeten denken dat dit een agrarisch probleem is fijn dat we hier weer de bevestiging van krijgen
Twentsch Land
Geloof niet in dat feest ... de ambtelijke molen draait langzaam maar dat is ook ergens hun kracht ... als v.b. de toeslagen affaire ... kinderen uit huis gehaald en het schijnt dat nog niet 1 kind terug is bij de natuurlijke ouders .. als het zolang duurt willen veel kinderen niet meer terug .... daar ligt de ambtelijke kracht.
@mlkvhoudr
+1
Melkveehouder.
@Twentsch Land Juist dát is het probleem in Nederland; de ambtelijke macht ondermijnt de bestuurskracht. De kennisleemte van de bestuurder wordt misbruikt door de ambtelijke tegenkracht.
mlkvhoudr
@Twentsch Land het heeft niet zo veel met geloven te maken kijk maar naar de depositie per natuurgebied, al haal je alle landbouw weg dan nog kom je er lang niet

(klik om te vergroten)

arie.j
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
@Twentsch Land het heeft niet zo veel met geloven te maken kijk maar naar de depositie per natuurgebied, al haal je alle landbouw weg dan nog kom je er lang niet

Zou je bij zulke plaatjes voortaan de link er onder kunnen zetten?
Dan zijn er aantal je erg dankbaar.
Nu moet ik zelf weer heel internet af struinen om het te vinden.
Je plaatje op het prikkebord is ook niet echt leesbaar
/D:/Gebruiker/…
mlkvhoudr
@arie.j ik kan hier geen pdf bestanden plaatsen het is een screenshot van een pdf download mocht je nou weer willen zoeken via google lens heb je het zo te pakken

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+2
achterhoeker2
@Twentsch Land Kinderen zijn niet uit huis geplaatst door de toeslagenaffaire, maar omdat ze geen goede zorg vd ouders kregen.
Dat wordt weleens vergeten , als er in kinderen uit huis geplaatst worden is er echt wel iets aan de hand.
+2
weurding
@achterhoeker2 niet eens
Albert Altena
@weurding Toen de toeslagen nog niet speelden, werden er net zoveel kinderen uit huis geplaatst.
Hoe kan dat?
weurding
@Albert Altena neem aan dat jij het antwoord al weet, zo je de vraag stelt
+1
Quote Reactie van @achterhoeker2:
maar omdat ze geen goede zorg vd ouders kregen.

Omdat er gebrek was aan geld om die zorg te geven, waar de belastingdienst schuldig aan is. Nu wel oorzaak en gevolg uit elkaar houden!
+1
achterhoeker2
@Ян де веехоудер Complete nonsens, er zijn gezinnen waar ook armoede is en die wel TLC aan de kinderen geven.
Albert Altena
@achterhoeker2 Natuurlijk zijn er ook ergens problemen gekomen door de toeslagen en die komen in de media. Maar ik ben het met je eens dat in veel gevallen met de toeslagen een stok gevonden is om de eigen tekortkomingen af te schuiven.
pieta
@achterhoeker2 Jij kunt zo aansluiten bij Rutte zijn club. 😁 Bij een aantal had de toeslagenaffaire tot gevolg dat ze niet meer voor de kinderen konden zorgen.
achterhoeker2
@pieta Nee rutte is over de houdbaarheid heen ben klaar met die man, maar hij had wel >2 miljoen voorkeurstemmen.
+2
pieta
Quote Reactie van @achterhoeker2:
maar hij had wel >2 miljoen voorkeurstemmen.

Hoeveel stemmen zou hij gekregen hebben op plek 40?
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @achterhoeker2:
maar hij had wel >2 miljoen voorkeurstemmen.

Met veel mensen gaat het (nog) goed in dit land. Wie daarvan op Rutte stemt heeft niet door dat dat ondanks Rutte is en niet dankzij.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's uitstoot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN