Nieuwe stikstofplannen VAAG

De nieuwe plannen geven de provincies opdracht de vage plannen van het kabinet uit te voeren met inachtneming van doelstellingen waar een kaartje voor bijgeleverd wordt. Fouten en vragen inbegrepen.
Als één ding de laatste paar jaar duidelijk is geworden, de rechter schiet regelmatig gaten in de wet- en regelgeving rondom . Zouden de provincies zich hier werkelijk aan gaan branden? Over een jaar zijn we nog geen steek verder.
Waarom 12% hier en 47 of 70 daar? Kdw die gehaald is, nu al of over twee jaar? Wat is veengrond? Bonte grond? Rechtsgelijkheid?

Deel dit topic

Reacties

+1
BertK
Maatregelen zullen effectief en controleerbaar moeten zijn. Aerius is kreupel en wordt straks vrij zeker door UvA onderzoek onderuit gehaald. Is straks niet meer bruikbaar, op zijn minst voor een aantal jaren.

Provincies zijn toch niet gek zeker?
+1
Dirk van Zetten
Ondernemend Nederland, met de boeren voorop, moet de VVD naar huis sturen. Ze proberen de fantasiewereld van D66 te realiseren. Verplaatsen van voedselproductie naar het buitenland, evenals de productie van medicijnen, privatiseren gezondheidszorg en verkoop energiemaatschappijen, waterschapverkiezingen zijn allemaal ontzettend onnozele dingen.
We willen geen D66 droomwereld met alleen maar onderwijs en wijsneuzen die met regels en verbod alles proberen te reguleren en kapot te maken.
+1
Tinus
@Dirk van Zetten Niet te snel iets verwachten van ondernemers in andere sectoren. Ik denk dat er onder de 49% van de VVD achterban die voor de stikstofplannen stemden een grote groep bouw gerelateerde ondernemers zitten die hopen dat zij in ieder geval zo snel mogelijk verder kunnen. Het zou me niet verbazen als die mensen actief lobbyen tégen de boeren.
de hoef
@Dirk van Zetten je vergeet nog 2 dingen overal zonneparken, en drugs legaliseren
+2
nitevd
De nieuwe plannen zijn een doodgeboren kindje want het betreft niet eens plannen maar onrealistische doelen die bij de provincies over de schutting zijn gegooid met de verwensing van "veel succes ermee". De meeste (platteland) provincies laten zich niet zomaar voor het Haags karretje spannen en VVD statenleden kunnen zich daarbuiten verschuilen achter de motie die gisteren is aangenomen.
Verder ligt het uitgeven van vergunning NU stil, dus is er vanuit Haags perspectief helemaal geen tijd eerst één jaar wachten op plannen van de provincie en daarna pas starten met implementeren. Dan heb ik het niet eens over onteigeningsprocedures die jaren kunnen vergen.
Het is wel een mooie constatering dat de tijd eens weg tikt in het nadeel van de overheid, tot dusver was het altijd het andersom.
Daarbuiten is de probleemstelling onderbouwd met drijfzandmodellen.
Dit kan bijna niet anders dan slecht aflopen voor Rutte en co.
+6
Tinus
Wat ik bovenal onvergeeflijk vind is dat de overheid maanden aan deze kaart gesleuteld heeft en vervolgens de kaart op hele lage resolutie, zonder onderbouwing en details, publiceert. Heel Nederland op een !@#!@# A4tje. Hoe bedenk je het.

De gevolgen van waar je bedrijf zich op de kaart bevindt zijn in potentie heel groot en duidelijke communicatie is dan erg nodig. Maar de overheid vergroot met deze publicatie de toch al grote onzekerheid voor heel veel mensen. Eigenlijk voor iedereen die een bedrijf op de kaart heeft staan wordt het er niet duidelijker op. Waarom dan toch publiceren?

Alleen al om deze incompetente manier van communiceren verdienen ze het om allemaal ontslagen te worden. Wat kun je nou wel verwachten van ze?

Het probleem wordt niet waterdicht onderbouwd, de oplossing ook niet. Dit is gewoon olie op het vuur gooien. Ik snap deze domheid echt niet.
Jan-T
Quote Reactie van @Tinus:
Ik snap deze domheid echt niet.

Alles wat aan komt waaien omdat boeren het niet meer zien zitten.
en daarbij goedkoop worden uitgekocht is meegenomen.

Maar professioneel van de Overheid is het niet, zo'n amateuristisch kaartje.
de hoef
@Tinus heb toch een kaart die zeer duidelijk is tot op het bedrijf
geodienst.xyz stikstof
Tinus
@de hoef Ik zie zo geen duidelijke 1:1 relatie tussen de gepubliceerde kaart en de kaart van Geodienst.
de hoef
@Tinus dan zal ik je vraag wel niet begrepen hebben. ik zie bij geodienst duidelijk de contoeren van de gebieden
familie pelle
@de hoef die heb ik ook gezien maar die kaart beperkt zich tot stikstof. Het is dus een andere kaart dan de kaart die vrijdag gepresenteerd is.
de hoef
Quote Reactie van @familie pelle:
t beperkt zich tot stikstof.

daar ging het toch om
Noorderling
@de hoef
Krw is ook meegenomen, eigenlijk elke stok waarmee geslagen kan worden.
+1
Hertog Jan
@Tinus bewust erg vaag. Dit is een richting, provincie bepaald straks waar de lijnen/gebieden zijn.
BertK
@Hertog Jan De provincie heeft het straks gedaan, bij fouten wast het kabinet de handen in onschuld.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voeren , stikstof , regelgeving , den haag en stikstofplannen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0