Van der Wal en hun eigen vergunningen.

Zou het ook mogelijk zijn om van der Wal zelf te raken met het hele stikstof gebeuren? Kan ze het zelf eens ervaren. Ik heb eens even gegoogeld en volgens mij heeft der man recent gebouwd op een nieuw industrie terrein in Harderwijk.
Is iemand daar wat bekender? Zou daar dan wel een natuurbeschermingsvergunning voor verleend zijn? Dat moet tenslotte toch iedereen. Kunnen ze zelf ook eens reduceren.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
En denk je dat daardoor het beleid gaat veranderen?
+4
Vdejong
@Grasbaal denk het niet, maar wanneer je hen in de portemonnee kunt raken is het al goed en wanneer ze daarnaast hun bedrijf moeten halveren of opheffen, dan weten ze hoe de vele boerenfamilies zich voelen.
Ik volg het nieuws rondom dit debacle en word emotioneel als ik alleen al denk aan de vele gezinnen die in onzekerheid zitten, niet wetende waar ze aan toe zijn. Zoals ik het nu begrijp,is dit plan op tafel gegooid en moet iedereen zijn zegje er nog over doen. Al met al wordt dit een langslepende kwestie die velen lang in onzekerheid laten.
Wanneer ik het beleid in NL probeer uit te leggen aan Canadezen, kijken ze me hoofdschuddend aan en vragen ze waar straks het voedsel voor de Nederlandse bevolking vandaan moet komen.
Ik wens jullie allen veel sterkte in deze onzekere tijd.
jelleB
@Vdejong misschien wel bij jullie vandaan, een paar maand geleden heeft Rutte al overleg gehad met Trudeau. Zuivel zal wel tegenvallen, maar Canada heeft vast wel een beetje graan over.
Melkboer16
@Vdejong als je als normaal boer het beleid aan de Nederlandsche burger uit moet leggen kijkt die je ook hoofdschuddend aan.
Maar het probleem zit bij de ambtenaren en bij de aanwijzing van Natura2000 gebieden.
Een echte hongersnood ook onder minder bedeelden in Nederland zou niet verkeerd zijn.
Vdejong
@Melkboer16 maar de burger uit Nederland vraagt niet waar het voedsel vandaan moet komen, omdat ze altijd genoeg, voor een extreem lage prijs, hadden dankzij Sicco
+1
Melkveehouder.
@Melkboer16 Daar kan ik het niet mee eens zijn. Onder de minder bedeelden zitten geen ambtenaren die verantwoordelijk zijn voor de chaos die gaat komen. Het wordt de kunst om juist bij die groep de achillespees te raken.
+2
Boerkes
@Grasbaal Je zou er wel mee aantonen hoe hypocriet deze minster van der Wal is. Terwijl het zogenaamd slecht met de natuur gaat er zelf weer wat vernietigd te hebben om weer wat industriële ruimte te maken. Geloofwaardiger wordt ze in ieder geval niet van. Waar het omgaat is dat bij een boerenbedrijf alles over de keukentafel gaat maar zodra je bij deze mensen het er ook maar de schijn van heeft dat het ze privé raakt schreeuwen ze moord en brand. En daar zit het probleem het raakt ze niet, ze kruipen altijd achter zogenaamde regelgeving en worden er door beschermd. Tegen de tijd dat ze wel verantwoording af zouden moeten leggen zijn ze alweer weg. Kan de volgende weer zeggen dat heeft mijn voorganger gedaan. Wij boeren zijn veel te aardig. Komen wel met onze trekker aangeblaft we grommen nog een beetje maar bijten kunnen we niet want dan is je bedrijf naar de kloten want ze pakken je weer aan, alles wordt op video vastgelegd. Dus waar ze een hekel aan hebben moet je pakken. Bereik je in geval dat ze dan ook eens beseffen wat ze aanrichten bij ons. Eigenlijk draait allen maar om rechtvaardigheid.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof en man geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN