Jack Rijlaarsdam - #wijdoennietmee

Even een berichtje van het front

Door Jack Rijlaarsdam

Beste mensen,

Net als vele anderen moesten we vandaag lang wachten op de Kamerbrief van onze stikstofminister Van der Wal. Echt verrassend was de inhoud niet. In de veenweidegebieden wordt de strop aangehaald, in de NNN- en N2000-gebieden kan niks meer en de zone daar omheen is ook de klos. In Den Haag huist een bataljon ambtenaren dat van Nederland een parklandschap zonder commerciële veehouderij wil maken. Het stikstofdossier komt hen mooi van pas.

Blijkbaar hebben zij er geen benul van dat er in de BV Nederland wat verdiend moet worden en dat het ook handig is als er iets in de koelkast ligt. Geld kun je immers niet eten. Wij kunnen ons zeker niet vinden in deze plannen. De landelijke overheid heeft het uitvoeren van dit onzinnige plan bij de provincies over de schutting gekieperd. Nu zijn we al bijna drie jaar in gesprek met Provincie Noord-Holland en deze heeft daarbij meerdere toezeggingen gedaan die haaks op dit plan staan. Steeds heeft men benadrukt dat de inzet is om boeren te behouden omdat veehouders juist nodig zijn om de natuurgebieden te beheren.

Ook is toegezegd dat er geen sprake is van de introductie van overgangs- of bufferzones rondom natuur. Provinciale Staten heeft zelfs expliciet besloten dat de landbouw niet als enige sector hoeft te reduceren, maar dat ook andere sectoren dienen te reduceren in evenredigheid met hun uitstoot. Deze afspraken zien wij niet terug in het plan van minister Van der Wal.

Wij horen graag van de provincie Noord-Holland hoe zij deze toezeggingen waar denkt te gaan maken!. Het plan van minister Van der Wal hebben we voor kennisgeving aangenomen, maar is absoluut niet serieus te nemen. #wijdoennietmee

Wij laten ons niet van het platteland jagen, wij zijn het platteland!

Jack Rijlaarsdam,

Boeren in Actie Noord-Holland

Deel dit topic

Reacties

+4
jan 10
Is een duidelijk bericht vanuit het het front uit NoordHolland.
Ook hier in het Utrechtse van het zelfde,wijdoennietmee!!!
+1
casev
@jan 10 ook in het zuid hollandse #doenwijhiernietaanmee
robbies
@jan 10 en CDA Utrecht?
marcsterreborn
@robbies ff aan Toos vragen
sorry
@marcsterreborn toos is al om




een vrouw met ballen dus....
Realisme
@sorry wil ook graag wat hoger de ladder op dusja. Likken naar boven schoppen naar beneden
+2
hans1980
Hoor overal hetzelfde, dit is echt een brug te ver dit kan en mag niet doorgaan .
We zullen ook namens kinderen buren families toeleverbedrijven er alles aan doen deze dwaling te stoppen..vanuit Overijssel
+10
Spuit11
@hans1980 Je kent het trucje zo langzamerhand toch? Men zet hoog in, geeft wat toe en iedereen heeft een goed gevoel.
achterhoeker2
De minister heeft de doelstellingen vermeld ,hoe de provincies dat gaan halen is aan de provincie.
hans1980

mlkvhoudr
@hans1980 dat doet er niet toe Hans het gaat er om waar de uitstoot is.
Die man met dat kalkoen bedrijf op de Veluwe heeft alle vergunningen op orde en dus niks verkeerds gedaan maar als ze hem kunnen overtuigen dan daalt de depositie in dat gebied enorm dus het gaat niet om emissie
+3
cs-agrar
@hans1980 ammoniak zuivert de lucht zelfs, waarom daar dan moeilijk over doen
+3
MBMB
Goed gezegd door Jack!. De minister dumpt de plannen bij de provincies; laat maar zien hoe je dit gaat waarmaken. Maar denk niet dat de boeren aan tafel gaan om de eigen ondergang uit te werken. "Ik kan niet anders" kweelt Cristianne maar WELK BEWIJS is WAAR de boerenstikstof neerkomt en WELKE ANDERE FACTOREN meespelen en WAAROM 161 N gebieden op een speldeprik op de wereldkaart. De waarheid is dat de politici zonder visie en inhoudelijke kennis ons land in de strop hebben gehangen van fake modellen en krankzinnige natuurwaardes, slim geregisseerd door de groene mafia. Doe er wat aan door de basis te veranderen maar NIET over ONZE RUG. NEE!
+1
Johannushoeve cv
Als we nu met zijn alle stichting stikstof claim financieel steunen . Kan deze naar het Europese hof om daar het Nederlandse natuurbeleid af te schieten . John heeft aangegeven dat ze op het ogenblik niet de financiële middelen heeft om dit te doen .
+2
Nevergiveup
@Johannushoeve cv laat john dan eens laten weten hoeveel we moeten.bij dtorten , zeg 10.000 x befrag.

Wil weten wat nu heeft om te storten , 150 was wat, 1500 kan ook ? Wat is nodig ?
+1
Bennie Stevelink
Quote:
dat van Nederland een parklandschap zonder commerciële veehouderij wil maken. Het stikstofdossier komt hen mooi van pas.

Dat komt exact overeen met mijn eigen conclusie.
De vraag is alleen: kunnen wij dat tegen houden? Stadstaat Nederland heeft behoefte aan een recreatief platteland. Voedsel productie is alleen nog mogelijk voor zover dit samengaat met de recreatieve belangen op het platteland.

Ergerlijk is dat ze hier niet eerlijk over zijn maar dit proberen te bereiken via het stikstof verhaal.
+2
Greetje
@Bennie Stevelink wij krijgen regelmatig stedelingen over de vloer, en die snakken naar ruimte en ontstressing. Dus aan bovengenoemde is denk ik werkelijk wel behoefte. Maar dat het draagvlak hiervoor dmv verhalen over zielige plantjes gevonden moet worden is natuurlijk ronduit treurig.

En zo denken er velen over. Ik breng elke dag de kids naar school en elke keer zie ik meer vlaggen en zakdoeken in het dorp! (Gewoon in de nieuwbouw hè)
Bennie Stevelink
@Greetje
Quote:
Maar dat het draagvlak hiervoor dmv verhalen over zielige plantjes gevonden moet worden is natuurlijk ronduit treurig.

Het politieke en maatschappelijke probleem is niet de stikstof of de herinrichting van het platteland. Het werkelijke probleem is dubbelheid in de politiek. Vooral de VVD (Veel Valse Dubbelheid) en D66 (Dubbel 6) spelen hier een hoofdrol in.
Ik vermoed dat de steun voor de boeren van buiten de landbouw vooral om deze reden is.
Nevergiveup
@Greetje laat ze de oostvaarders plassen dan open gooien. Ruimte zat wat toch geen waarde meer heeft
aapheuvel
Klopt toos van soest een vrouw met ballen..................... wat een manwijf
klant
@aapheuvel zag je ook wel bij het bezoek bij haar thuis door de boeren, die vent van haar stond er bij als een mak schaap, heeft niks in te brengen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , platteland , natuur , overheid , eten , uitstoot , veehouders , natuurgebieden , den haag , , stikstofminister en Stikstofkaart geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0