Dit plan heeft veel overeenkomsten met het heudige stikstof plan

Quote:
Verdeel de landbouwgrond in Nederland tussen twee soorten boeren. Reserveer een deel van het vruchtbare land voor bedrijven die intensief producere...

Deel dit topic

Reacties

bio boer
Bijna 1 op 1 zelfse kaart

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
Melkveehouder.
@bio boer Ik krijg de afbeelding niet gekopieerd, maar zoek voor de aardigheid eens op Google de kaarten op waarin de NAP hoogten van Nederland staan opgetekend. Of de meest recente kaarten waarop de overstromingsrisico’s (als gevolg van de zeespiegelstijging) in kaart zijn gebracht. Frappant zijn de overeenkomsten met jouw kaart(en).

Toeval of niet, maar de (meeste) ontwikkel ruimte voor de landbouw wordt in die gebieden gegeven waar (in de toekomst) de meeste waterproblemen te verwachten zijn. In de gebieden waar men veilig kan bouwen wordt er weinig tot geen ontwikkel ruimte geboden.

Het zou zo maar kunnen dat de dubbele agenda van de overheid is de boeren te verdrijven van grond die (in het kader van wateroverlast) geschikt is voor woningbouw. Ondernemers ‘die verder willen’ worden (vrijwillig!) naar gebieden verplaatst waar ze in de toekomst geen bestaansrecht meer hebben vanwege de stijging van de zeespiegel. Zeen overheid wast dan zijn handen in onschuld.

Misschien verklaart dat ook dat Nederland door zijn lage ligging wél een stikstofprobleem heeft, en de rest van Europa niet…..
+1
Melkveehouder.
@Melkveehouder. Met name in Gelderland moet er het meest gereduceerd worden door boeren. Laat dat nou net een grote vlek zijn in de (toekomstige) overstromingskaart van Nederland waar men wél veilig kan wonen.
Twentsch Land
Dat heb je helemaal goed, Winsemius had 20 jaar geleden al in kaart om van onder naar boven in het oosten de huizen te bouwen waar het behoorlijk boven de zeespiegel is.

@Melkveehouder.
+1
Melkveehouder.
@Twentsch Land Misschien goed om dit bij onze (echte) belangenbehartigers onder de aandacht te brengen opdat dit de media breed bereikt, en er vervolgens politiek ongemak ontstaat. Lijkt me effectiever dan botweg actie voeren zonder een verhaal zonder concrete onderbouwing.
Twentsch Land
Kan zeker goed zijn om het bij belangenbehartigers onder ogen te krijgen, of het wat zal uithalen betwijfel ik ..... denk dat er genoeg mensen zijn die hoog en droog willen wonen .... vergeet nooit dat op tv bij een programma een man zei .... het is niet normaal dat er op een HA honderden mensen in flats wonen terwijl boeren 2 koeien op een HA hebben .... er zijn veel stadse mensen die deze mening hebben.

Dus op dit punt denk ik dat niet veel steun zal zijn.

@Melkveehouder.
+2
Melkveehouder.
@Twentsch Land Die mening mogen ze van mij best hebben en ook houden. Maar als die burger graag mijn grond heeft om op te bouwen dan zal hij die grond naar waarde moeten betalen. Volgens mij draait hier alles om. Men c.q. de burger/overheid wil iets hebben van de boer maar weigert de beurs te trekken. Ik denk dat er weinig boeren protesteren als de grond aan bouwwaarde verkocht kan worden. Met dat geld kun je óf stoppen óf ergens anders fatsoenlijk opnieuw beginnen zonder (torenhoge) schulden.

Is dat niet gewoon marktwerking wat nota bene diezelfde overheid ons al jaren voor de voeten gooit?

Marktwerking als het hen uitkomt en onteigening als ze te veel moeten betalen.

Het kabinet Rutte begint communistische trekjes te krijgen.
+1
Vdejong
@Melkveehouder.
Quote:
. Het kabinet Rutte begint communistische trekjes te krijgen.
hè hè, wordt ook iemand wakker
Melkveehouder.
@Vdejong ben al langer wakker, maar ook waakzaam😉
Twentsch Land
Indirect is de hele tweede kamer communist .... zoals jij het voorschrijft is het redelijk feest ...... geld beuren voor bouwgrond ..... maar dat gaat niet gebeuren ... jij beurt agrarische prijs met een kleine extra plus .... het grote geld gaat naar een andere ( Gem provincie overheid Brussel ) .

@Melkveehouder.
+1
Melkveehouder.
@Twentsch Land Precies, en dáár gaat het mis.
Melkveehouder.
@Twentsch Land Het grote geld gaat naar anderen.
Vdejong
@Twentsch Land
Quote:
. beurt agrarische prijs
ik ben bang dat die agrarische waarde wel eens sterk kan dalen wanneer er veel grond op de markt komt
Melkveehouder.
@Vdejong er komt niet veel (goedkope) grond op de markt, juist dat is het probleem van de overheid.
Vdejong
@Melkveehouder. Waarom niet?
Twentsch Land
Grond zat voor de overheid met agrarische prijs plus ....best heel goedkoop voor de overheid 😉

@Melkveehouder.
Melkveehouder.
@Twentsch Land Je hebt gelijk. Maar wel alleen als de plus groot genoeg is . En juist daar schort het vaak.
Twentsch Land
Heel goed dat je dat ziet ... dat is het spel .. eerst uitknijpen en dan bieden.

@Vdejong
Melkveehouder.
@Twentsch Land Helemaal eens!
Vdejong
@Vdejong
Quote:
Uitkopen is vrijwillig. Als de boeren dan weigeren is daarmee de kous af. En dat kan niet, want de overheid wil iets en moet en zal altijd haar zin krijgen.

En het is gewoon de illusie van keuze. De overheid doet een bod, dat gebaseerd is op de DOOR HEN ingeschatte waarde. Die gebaseerd is op factoren als "Wat zou iemand op dit moment voor jouw bedrijf willen betalen?", en het antwoord op die vraag is, wetende dat de toekomst van dergelijke bedrijven, nota bene DOOR de overheid, niet bepaald rooskleurig is : niet zo veel. Dus een kutbod.

En dat weiger je dan. Want je hebt de vrijheid dat te doen. En dan gaat de overheid over tot onteigening. Waarvan de onteigeningswet stelt:

quote:
De Onteigeningswet bepaalt dat u er door de onteigening niet op achteruit mag gaan, niet in vermogen en ook niet in inkomen. U krijgt dus een volledige vergoeding van alle schade die het directe en noodzakelijke gevolg is van de onteigening.

Wat zoveel betekent als de overheid die gaat weleens even gaat inschatten wat je bedrijf waard is. Op dit moment. En dan geld bovenstaande weer - door diezelfde overheid en haar wilde plannen : niet zoveel meer.

Leven onder een overheid met iets te verliezen is in zekere zin een bestaan in een gevangenis zonder muren. Als je niets te verliezen hebt, en gewoon lekker aanmoddert op de zak van de maatschappij heb je het beter voor elkaar.
+1
Noknok
@Melkveehouder. We kunnen ook zelf de projectontwikkelaar uithangen denk ik dan we hebben de grond /stikstof etc. we moeten de marge weer niet weggeven. Daar kunnen we best wat mensen voor inhuren , en dan krijgen we het nog goed betaald.
Allles weggeven kan nog altyd.
weurding
@Twentsch Land dat waren veelal mensen die liever in het westen op 3 hoog wilden wonen dan in het "achtergebleven" gebied, nu ze in zien dat het daar een stuk schoner is draaien ze als een blad aan de boom
Melkveehouder.
@Spuit11 Snap eerlijk gezegd de relevantie niet erg goed. Dit gaat tot 2021 terwijl ik scenario’s naar de (verre) toekomst heb aangehaald.
Noorderling
@Melkveehouder. Lijkt me wat vergezocht.
Alles wat landbouw blijft is klei, minste milieudruk, plantaardig voedsel te verbouwen, relatief dunbevolkt. En klei is inderdaad ontstaan door afzetting van de zee, groter zou ik die relatie niet durven trekken.
bio boer
@Noorderling in grote lijnen verwacht ik dat ook kan nog niet helemaal verklaren waarom er in het westen van noordoost polder gereduceerd moet worden net al klei regio aan west kust van friesland daar liggen paar droogmakerijen in met veen grond dat begrijp ik nog de grond er om heen is goede kleigrond tot zelfs zavel het is wel regio met veel ganzen en weidevogels zou daar wat mee willen ik weet het niet
Noorderling
@bio boer noordoost van de nop is ook classificatie zand geloof ik, terwijl het in de praktijk prachtige zavel is.

Geeft de kennis weer op de ministeries, knippen plakken en een beetje verven. De kleuterschool.

Zitten zo nog wel meer rare fratsen in de tekening die kant nog wal slaan. Hele veenkoloniën mag leeggeveegd worden, terwijl hier een groot mest tekort is en gewassen die direct voor humane consumptie er lastig te telen zijn. Komen nog koeien te kort om straks al dat natuurgras op te vreten.
bio boer
@Noorderling als je op dit bodem kaarje kijkt zie je aan de kust ijsselmeer friesland mooie zavel grond zit idd in de polder valt deel in de catogorie zand

(klik om te vergroten)

arie.j
Quote Reactie van @Melkveehouder.:
Misschien verklaart dat ook dat Nederland door zijn lage ligging wél een stikstofprobleem heeft, en de rest van Europa niet…..

Je woont zelf niet in het westen?
Het werkelijke gevaar voor overstroming heb je zo te lezen weinig kaas van gegeten
En als boer kun je beter in de Flevopolders land hebben dan ergens in de peel
Melkveehouder.
@arie.j Voor overstromingskaarten te lezen hoef je niet in het Westen te wonen. Dat kan gewoon digitaal.
arie.j
Quote Reactie van @Melkveehouder.:
@arie.j Voor overstromingskaarten te lezen hoef je niet in het Westen te wonen. Dat kan gewoon digitaal.

Paniekzaaierij .Ze gaan Rotterdam en omstreken echt niet ontruimen
In vroeger eeuwen is het hier tal van keren overstroomt.
'Heb zelfs een nog waterzolder op met schuur waar het vee dan naar toe kon.
Toen was er gevaar en bleven de mensen, zou je dan nu er het gevaar verwaarloosbaar is je er druk over maken?
Van 1953 weet ik nog net als kleuter , en uiteraard de verhalen gehoord.
Dom en achterstallig onderhoud aan de dijken was voor deze polders de oorzaak.
Het was trouwens maar een tamme overstroming vergeleken met vroeger eeuwen.
Want het kwam zee, en de echte hoge vloeden waren vroeger van verstopte rivieren die doorbraken
Er ligt nog steeds een zeedijk dwars van de Lek naar de Merwede, De Diefdijk. Daar kwam destijds het echte hoogwater vandaan
Dijken zijn nu tig keer opgehoogd en breder gemaakt, Rivieren zijn uitgediept en ijsdammen worden met dynamiet opgeblazen.
Hoewel ijs op de rivier is op zich al een een onbekend verschijnsel geworden.
+1
bio boer
Wat het verschil is tussen licht blauw gelderland en blauw rest van nl is mij nog onduidelijk
Jannus
@bio boer VVD kleur???
bio boer
Het is een kopie van dit plan wat al eerder heb gezien nu met % er bij van reductie

(klik om te vergroten)

bio boer
@bio boer dit raport van rivm kun je wat zien hoe het tot stand komt
tweedekamer.nl/downloads/document/…
+1
Albert Altena
Waar het veel overeenkomst mee heeft?
Met de MKZ uitbraak ten tijde van van Aartsen.
Het werd gewoon aangegrepen om de veehouderij te elimineren.
Jannus
@Albert Altena ook D66 trok de kar

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouwgrond en stikstof geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
40
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN