RIVM: ‘duurzame’ innovaties tegen stikstof uit veestallen werken veel slechter dan aangenomen

Quote:
Geef de boeren de regie, is de boodschap van belangenorganisatie LTO. Zij weten zélf het beste hoe ze hun stikstofuitstoot kunnen verlagen.

De vergunningverlening voor ‘duurzame’ veestallen is voor een groot deel gebaseerd op fictie, stelt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Provincies gebruiken verouderde cijfers waarin de werkelijke stikstofuitstoot tot wel 380 procent wordt onderschat. Hierdoor is de uitstoot van innovatieve stalsystemen op papier veel lager dan in werkelijkheid.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Hoe zal het nu in deze stal gaan?, video uit 2012:

+1
Ammoniak
@Grasbaal deze vloeren zijn echter door de overheid goedgekeurd. Kan er nu een claim komen richting Den Haag?
dewittemotor
@Ammoniak Ik vind ook vreemd dat dit maar weinig in de discussie aan bod komt. Die RAV lijsten zijn toch samengesteld na wetenschappelijk onderzoek en de overheid heeft dat toch goedgekeurd. Zeker als je daar al die subsidieregelingen van destijds bij betrekt.

Wij hebben gewoon als voorlopers braaf gedaan wat de overheid vroeg. Is dat nu niet goed dan lijkt mij de overheid financieel aansprakelijk voor alle financiële gevolgen
+9
diekman
Co, ik krijg bovenaan het prikbord continu het hoofd van Christine van der wal. Kun je deze niet verwijderen.
+1
Grasbaal
@diekman Heb je liever Staghouwer?
+2
jg
Twentsch Land
Plaatjes van mooie vrouwen trekt ook wel bekijks ook al is de topic verder niet zo .... misschien brengt het nog wel meer geld in de la dan ....😉
@Grasbaal
+2
bio boer
@Grasbaal die vloeren stijgen idd explosief 😁

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , milieu , stikstof , rivm , uitstoot , volksgezondheid , stikstofuitstoot en innovatieve stalsystemen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!