Woedende boeren keren gedeputeerde de rug toe. 'Hebben we ons hoofd in de strop gedaan?’

De informatie-avond van de provincie over reductie van de stikstofuitstoot in de Zuidoosthoek van Friesland is dinsdagavond volkomen uit de hand gelopen. De emoties bij de 200 aanwezige boeren liepen na een uur discussie dusdanig hoog op dat zij massaal de bomvolle zaal van ‘t Anker in Elsloo verlieten.

Gedeputeerde Douwe Hoogland en zijn team, dat de plannen voor het gebied moest uitleggen, hadden het nakijken. De onrust onder de boeren leek onderschat door de provincie. De zaal bleef maar volstromen met boeren en boerinnen waarvan een deel zelfs buiten of op de gang moest blijven staan.

Meer: stellingwerf.nl/regio/…

Deel dit topic

Reacties

+15
Vario512
110 boeren in de Zuidoost Friesland kunnen vertrekken om de zogenaamde stikstof. Tegelijkertijd vragen de gemeentes in de Zuidoost Friesland om 4300 woningen erbij te bouwen.

stellingwerf.nl/wolvega/…

Het doel: onze grond voor weinig.
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Vario512:
Het doel: onze grond voor weinig.

Das wel duidelijk!
+2
Spuit11
Het blijkt wel weer dat politici (en verraders zoals Hoogland) geen enkel idee hebben wat er onder de bevolking leeft. Ze hadden deze commotie niet verwacht....
Het zou mij niet eens verbazen dat types als Hoogland en v/d Wal oprecht denken dat ze goed bezig zijn.
+4
Noorderling
@Spuit11
Je schrijft verkiezingen uit, en plukt vervolgens "geschikte" personen uit de samenleving om functies te vervullen. Gedeputeerden idem. Ambtenarenapparaat blijft zitten, worden een aantal woordvoerders bijgezocht zonder know how en geen lastige vragen stellen, en dan krijg je dergelijke wanvertoningen.
+1
klant
@Spuit11 die hoogland zit toch wel heel vreemd inelkaar, zelf boer geweest en wel meegaan in de stikstofsoap
+3
Putjeschepper
@klant dat zijn personen die tot nu toe overal in mislukt zijn en dan grijpen ze dit aan.vlakbij ons woont ook zo'n idioot.
+1
kaas
@Putjeschepper zie ook de heer staghouwer heeft zijn hele bakkerij keten om zeep geholpen maar ja dan kan je nog altijd de politiek in om anderen mee om zeep te helpen.
+1
Noknok
@klant het interreseerde hem geen bal, wat de zaal te vertellen had. Enigste is wat blijven hangen is, de ambtenaren moeten hun werk uitvoeren volgens de wet lukt dat niet dan doet de minister het wel en is de provincie de regie kwijt.
+2
Bartlehiemboer
@Spuit11 We hebben de heer Hoogland hier vorig jaar op de koffie gehad. Dacht redelijk met hem te kunnen praten. Na 1 bak koffie had ik al begrepen dat dit ijdele hoop was. Hij verteld het 1 doet het ander. Ik kan hier veel voorbeelden van geven maar ik denk niet dat dat de bedoeling is van het gesprek tussen de heer Hoogland en ons. Maar wat mij wel bij blijft is het gevoel dat hij voor het geld is gegaan er eerst leuk van kon werken, zich van bioboer kon opwerken naar een man met "aanzien" (met de rug) en nu zijn verhaal wel moet vasthouden. Als ik hem zo inschat zal het hem prive af en toe best een schuld gevoel geven hij heeft nog wel iets boers in hem maar macht is een raar ding en maakt je blind
+3
Weidezicht
@Spuit11 Massaal politici bereiken om van onder af iets te bereiken
Ik lees her en der goed onderbouwde reacties op het stikstofgedoe wat de agrarische sector in de maag gesplitst wordt. O.a. john Spithoven en Rene de Jong weten veel en weten het gast uit te leggen, maar meerdere prikkers zijn behoorlijk onderlegd. Ook las ik dat vele VVD'ers het niet eens zijn met wat Van der Wal, als roeptoeter van de regeringspartijen allemaal uitkraamt en van plan is. Ik zag dat er zaterdag a.s. een (landelijke?) Vvd vergadering is, waar veel leden van plan zijn om kritisch te reageren op het gevoerde of te gaan voeren beleid, omtrent het stikstofgedoe. Nu had ik eens gegoogled op onze gemeentelijke en provinciale VVD, en daar zie je bij ieder lid een email adres staan. Dat zal dus bij andere partijen ook wel het geval zijn. Kunnen we niet eens allemasl, ieder in zijn eigen gemeente en provincie niet eens massaal een e mail versturen met daarin eental vragen en opmerkingen omtrent stikstof. Zoek eigenlijk iemand die kort en krachtig het ontstaan van dit probleem kan beschrijven. En ook bijvoorbeeld vragen hoe de staat van de natuur is in je gemeente / provincie en hoe die stast bepaald wordt. Dus veldonderzoek of, zoals Rene de Jong schrijft, vanachter het buro. Als we hier iets concreets van kunnen maken (soort standaardbrief?) En we verspreidden die in onze appgroepen, dan moeten we toch een een groot bereik hebben. Misschien kunnen we die ook naar de diverse media sturen, en van mijn part als advertentie in grote kranten r
+2
robbies
@Weidezicht Het beste werkt wanneer bestuurders publiekelijk in hun partijnest beginnen te schijten. Sjoerd Galema deed dat van de week al omropfryslan.nl/nl/nieuws/…. in Brabant weet ik dat verschillende CDA-afdelingen collectief dreigen op te zeggen bij CDA en onafhankelijk verder te gaan.

Die motie van de VVD-ers gaat ze ook wat op de zenuwen werken. Die Friese bijeenkomst waar alle boeren weglopen blijkt al geen tweede bijeenkomst meer op te leveren. Als eigen leden beginnen te muiten, dan worden ze wel bang. Dan zijn er immers geen malloten meer die met flyertjes rondlopen tijdens de volgende verkiezingen
Willem123
@Weidezicht goed idee
+3
Putjeschepper
Dan hoor ik net op de radio dat ze met spoed zitten te wachten voor meer plek voor asielzoekers. En onze eigen boeren zette ze het liefst aant gas.
+7
cjw73
@Putjeschepper daar zit het hele probleem. Die goudzoekers komen bij vliegtuigen vol het land binnen, er gaat niemand ooit weer weg en ze dragen niks bij aan de maatschappij.
+8
Melkboer16
@cjw73 heb je fout, ze houden justitie aan het werk.
+3
Cowboy3
@Putjeschepper Hier is iedereen van harte welkom, alleen die beroepsgroep die nog meer als 80 uur werkt in de week voor een habbekrats en voor goed en goedkoop voedsel zorgt mag in dit vernederland oprotten.
Komt helemaal goed als het zo doorgaat.
+4
jan 10
En zo zal het overal in het land gaan,er is nergens op het platteland nog draagvlak voor stikstof plannen van vd Wal.Ze komt zeer arrogant over ,zegt het wel ,,verschrikkelijk,, te vinden,maar ondertussen schopt ze gewoon de boeren het land uit.
+3
Spuit11
@jan 10 Dan schoppen we haar er toch uit? Ze werkt voor óns. Politica is een dienend beroep, wij gaan dat tuig toch niet naar de pijpen dansen? Dat zou de omgekeerde wereld zijn..
+1
jan 10
Quote Reactie van @Spuit11:
j gaan dat tuig toch niet naar de pijpen dansen? Dat zou de omgekeerde wereld zijn..

Dat kan alleen bij de verkiezingen.Maar ga er maar vanuit de vd Wal nix klaar krijgt .
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Spuit11:
. Politica is een dienend beroep

Dat zijn velen toch wel vergeten....
+4
casev
@Spuit11 vd wal is een stromannetje die het vuile werk voor rutte en staghouer moet opknappen. Door haar als kop van jut neer te zetten, blijven die andere 2 buiten schot. Zo werkt rutte al jaren...
+4
Frans1
Ze hadden hem beter met de koffiekoppen kunnen bekogelen, praten helpt niks meer
+2
diekman
@Frans1 er moet nog een hoop nieuwe koffiekopjes gehaald worden. PS wel raak gooien.
+2
Melkboer16
Hoogland is lid van de PvdA en oud biologisch melkveehouder. Hoe verzinnen ze het, en die weet niet wat er speelt onder boeren
+7
rene-de-jong
'Hebben we ons hoofd in de strop gedaan?’

Ja is het antwoord en daar kunnen de LTO kopstukken voor verantwoordelijk worden gehouden.
Medewerking aan de WSN is deze strop ondanks de vele waarschuwingen van @JohnSpithoven e.a.

Is er een uitweg ?
Ja;
Maar alleen samen en per direct stoppen met 'oplossingen' aandragen dan staat de overheid (voorlopig) in z'n hemd.
Boos op de TREKKERRRR stappen helpt niet zo veel
+4
familie pelle
@rene-de-jong
Quote:
. Ja is het antwoord en daar kunnen de LTO kopstukken voor verantwoordelijk worden gehouden.

Samen met Roy meier van het najk. Destijds de wsn verdedigt alsof het niet zo’n vaart zal lopen en nu verbaasd zijn over wat er op ons afkomt. Is de lto en najk zo dom of zijn ze zo hypocriet?
En nu hoor je Sjaak en roy stoere praatjes houden voor de bühne.
+1
familie pelle
@familie pelle
Quote:
Zekerheid voor de sector staat voor LTO voorop. Daarom pleitten wij als organisatie eerder voor een doorgang van de behandeling van de wet. Uitstel van de stikstofwet zou de sector langer in onzekerheid houden en bovenal geen vooruitzicht bieden voor de vele PAS-melders en andere knelgevallen.
+3
rene-de-jong
@familie pelle Het besef is er niet dat ook de helft van iets wat fout is, nog steeds niet goed is.

Als maar doorpolderen en 'oplossingen' aandragen voor een probleem wat er niet is kost de sector miljarden.

Fokkinga (Gedeputeerde) heeft tot op de dag van vandaag nog géén reactie gegeven op de mail of hij ook weet hoe het gaat met de 11 Friese 'stikstofgevoelig' verklaarde gebieden.
De ecofantast (G. Vriens) van Friesland heeft dus vanachter zijn bureau bepaald of er schade is, hiervoor heeft hij de laarzen thuis gelaten......

Dit terwijl er een EU verplichting ligt om PER SBZ (Speciale Bescherming Zone) de SVI (Staat van Instandhouding) te monitoren.

Alles maar dan ook alles is gebaseerd op VIRTUELE schade aan de natuur, van gebiedsanalyse tot de meest recente 'Quick scan' ; rvo.nl/sites/default/…
Een stevig bezwaar/zienswijze op de PSN is hier noodzakelijk maar ook dat zal wel achterwege blijven.

Daarnaast is het tijd om het bestuur (Provinciaal maar ook Overheid) AANSPRAKELIJK te stellen voor wanbeleid maar misschien moeten er dan eerst nog meer boertjes boos / wakker worden.....
+1
sorry
@familie pelle 75% van de gebieden onder de kdw in 2035..hoe stupid kun je zijn...
IJsseldelta
@familie pelle NAJK is jong LTO
+1
Bennie Stevelink
@rene-de-jong

Quote:
Is er een uitweg ?
Ja;
Maar alleen samen en per direct stoppen met 'oplossingen' aandragen dan staat de overheid (voorlopig) in z'n hemd.

De overheid kan volgens jou geen beleid doorvoeren zonder medewerking of instemming van landbouworganisaties? Als LTO en NAJK geen voor de boeren aanvaardbare oplossingen hadden aangedragen had het voorgenomen beleid nu niet op tafel gelegen?

Ik wil je er op wijzen dat LTO en NAJK aanvaardbare oplossingen hebben aangedragen om onaanvaardbaar beleid te voorkomen. Het beleid wordt uiteindelijk bepaalt door de Tweede Kamer. De kunst is om alternatief beleid aan te dragen wat een meerderheid in de TK voldoende vindt. Dit betekent dat je minimaal één van de regeringspartijen mee moet hebben.

Vorige week heeft Derk Boswijk zijn vijf stappenplan gepresenteerd. Dit plan is voor de boeren best aanvaardbaar. Ik vermoed dat dit plan is opgesteld in nauw overleg met LTO en NAJK.
Omdat GroenLinks, PvdA en PvdD met D66 meestemmen is naast CDA minimaal ook de steun van de VVD nodig om dit plan door de Kamer te krijgen.
Ook PVV, JA21, BBB en FvD moeten voor het plan van Boswijk stemmen.
Doen ze dat ook? Of stemmen ze juist tegen om een zo groot mogelijke clash te laten ontstaan voor eigen politiek gewin, ten koste van de boeren?
+4
rene-de-jong
@Bennie Stevelink Daar was ie al.....

De leden zijn blij met het grote succes Bennie ik denk dat daarom Donkerbroek ook is afgelast....

Iets wat niet kan, kan niet ook niet voor de helft van de midden, dan maar onteigening dreiging want meer dan dreiging is dit voorlopig niet.
Het politieke spel is idd stuitend om te zien en dan vooral het toneel van CDA, vast de reden dat ze zo veel leden winnen.

Domweg als een steen er voor gaan liggen, denk jij dat ze zonder boeren kunnen ??
Maar als de meerderheid voor het 'doorpolderen' is, tja wie ben ik dan; succes zou ik zeggen.
Bennie Stevelink
@rene-de-jong jouw doel is om het stikstofprobleem volledig van tafel te krijgen en over te gaan tot de orde van de dag?
Hoe ver zijn jullie daar mee? Wanneer zien wij daar resultaat van?
Jullie moeten wel opschieten want de overheid wil Nederland van het juridische slot hebben. Ze blijven dus gewoon doorgaan met het beleid.
+4
hans1980
@Bennie Stevelink Ja ze weten ook dat het niet klopt en willen haast maken om die reden
Ook is ons land in vergelijking met het buitenland compleet doorgeslagen in het stikstof beleid incl. Stikstof minister..
+6
rene-de-jong
@Bennie Stevelink Vraag het aan de boze boertjes Bennie of ze blij zijn met hoe het tot nog toe gaat en of het zo door moet gaan.

De leugens regeren en daar mag best een beetje tegengas gegeven worden is mijn bescheiden mening.
Maar zolang de LTO top als 'belangenbehartiger' de helft van de midden al weer weg polderd vóór dat de feiten er liggen is het vechten tegen de bierkaai, krijg je nog meer boze boertjes van.

Kleineer mij maar ik kan er wel tegen, welke jullie je bedoeld weet ik niet maar langzamerhand weten toch velen inmiddels wat er speelt en kunnen bijvoorbeeld opnoemen wat KDW betekend, 'natuurlijke kenmerken' zijn, significant betekend, berekende schade betekend, dat de HR geen stikstof eis bevat, etc etc.

Maar nogmaals als de meerderheid vindt dat het zo prima gaat dan is dat maar zo;
vrijdag komt de mededeling van de minister dat met een fikse opruiming de natuur 'gered' gaat worden, de VIRTUELE natuur wel te verstaan, onderdeel van de WSN (STROP) , onderdeel van het akkoord met de LTO.
Bennie Stevelink
@rene-de-jong ik heb nog geen antwoord op mijn vraag hoe ver jullie (alternatieve belangenbehartigers) zijn in het volledig van tafel vegen van het stikstof beleid. Wat hebben jullie tot nu toe van het beleid weten af te zwakken? Welk tussentijds resultaat hebben jullie tot nu toe werkelijk gerealiseerd?

Ik zie een gelijkenis met alternatieve behandelaars in de medische zorg. Die claimen dat ze de ergste ziektes volledig kunnen genezen met een eenvoudige kruidentherapie. Ze praten echter alleen over genezing die komen gaat, nooit over genezing die gerealiseerd is.

In een ver verleden (42 jaar geleden) heb ik dit van dichtbij gezien en heb er toen ook in gelooft. Ik was toen 18. Maanden en jaren na het overlijden van mijn moeder heb ik mij vaak afgevraagd hoe ik toch zo naïef heb kunnen geloven. Ik heb er van geleerd dat je nooit moet geloven in mensen die grote beloftes doen over wat komen gaat zonder gerealiseerd resultaat te tonen. Ik had 42 jaar geleden op mijn vingers kunnen natellen dat de beloftes van de alternatief behandelaar onzin waren, want hij kon geen enkele patient noemen die genezen was, alleen de belofte van genezing die komen gaat maar in werkelijkheid nooit komt.

Daarom nu nogmaals: welk resultaat hebben jullie tot nu toe werkelijk gerealiseerd in het volledig van tafel krijgen van het stikstof beleid?
+3
rene-de-jong
@Bennie Stevelink als 't maar oplucht Bennie, ik doe hier niet aan mee.

Ik meld alleen (=alleen) wat ik er van vindt en wat jij er allemaal bij haalt boeit mij niet zo veel.
succes
+10
crisis
@Bennie Stevelink Ga je weer met zelf verzonnen vergelijkingen. Juist de overheid is de alternatieve gebedsgenezer en mensen als Rene de Jong richt zich op de feiten. De natuur staat onder druk volgens de overheid, de monitoring geeft anders aan. De RvS geeft aan dat de natuur niet mag verslechteren. Gewiekste juristen hebben hiervan gemaakt er mag geen extra depositie op de natuur terecht komen. Een alternatieve geneeswijze. In de beheerplannen worden veel meer drukfactoren benoemd. Die worden niet meegenomen in de toetsing. Voorbeeld van een uitwas van het huidige beleid: Van der Wal geeft in de natuurdoelanalyse aan dat ingrijpen zeer urgent is omdat de natuur er slecht voor staat. Dit wordt zo onderbouwd: de kdw van een habitat is 700 mol, de achtergronddepositie is 1200 mol, de staat van de natuur is niet bekend, maar gezien de hoge overschrijding kan de kwaliteit niet goed zijn. Dat nemen we dus aan en stikstofmaatregelen zijn dan onontkoombaar.

Het huidige beleid is niet houdbaar, maar ook niet effectief. Jouw berustende houding is niet verrassend gezien het gebrek aan kennis dat je ten toon spreidt. Het waardeoordeel dat je over anderen hebt en de diskwalificatie als alternatieve gebedsgenezer zijn stuitend.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @crisis:
. Juist de overheid is de alternatieve gebedsgenezer en mensen als Rene de Jong richt zich op de feiten.

Juist!!!
+9
Noorderling
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
met alternatieve behandelaars in de medische zorg. Die claimen dat ze de ergste ziektes volledig kunnen genezen met een eenvoudige kruidentherapie. Ze praten echter alleen over genezing die komen gaat, nooit over genezing die gerealiseerd is.

Met zon mank vergelijk doe je het uitpluiswerk van @rene-de-jong echt gigantisch te kort.
Als met de vinger op de zere plek leggen, kritische vragen stellen over papieren werkelijkheden die berekend worden middels modellen met 100% afwijking al als een Jomanda wordt neergezet, dan is het einde wel zoek..
+1
Bennie Stevelink
@Noorderling ik vraag wat de alternatieve belangenbehartigers tot nu toe aan resultaat hebben gehaald wat betreft het afzwakken van het stikstofbeleid. Of de theorieën die zij hanteren wel of niet kloppen zeg ik niets over. Mijn vraag gaat alleen over resultaat.

Ik heb geen geneeskunde gestudeerd dus kan ik niet oordelen of de theorieën van alternatieve behandelaars wel of niet kloppen. Ook daar vraag ik alleen naar resultaat.
+3
Noorderling
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Mijn vraag gaat alleen over resultaat.

Gelijk hebben of gelijk krijgen zijn 2 verschillende dingen in Nederland.
Als de belangen groot genoeg zijn, wordt een factor weggemoffeld om het doel alsnog te bereiken.
Welk doel, geen idee. Maar de oplossing is minder vee, links of rechtsom.
Toeslagenschandaal, pasmelders en mijnbouw. Wat is er in die 3 dossiers tot dusver opgelost?
Niks, is het moeilijk, nee. Willen is kunnen, tegen een ambtelijk stroperig apparaat kun je als individu niet op.
Je wordt weggezet als wappie, slaan een aantal personen of politici de verkeerde toon aan waardoor je in het wappie hoekje wordt geveegd om de inhoud maar te ontwijken. Dat is een groot manco, ben ik het mee eens. Maar daar kom je als netjes individu ook niet uit, omdat het frame wel past.

Of we wat bereikt hebben, wat hebben anderen bereikt inclusief overheid zelf?
Er is nog geen melder gelegaliseerd, kinderen zijn nog niet terug bij hun ouders geplaatst, 10% van mijnbouwschade of versterking is misschien nog maar gerealiseerd. Dat de overheid niet functioneert of iets aanneemt van een ander, is dan de schuld van diegene die de pijnpunten bloot legt? Dat is wel heel erg flauw.
In het mijnbouwdossier worden mensen met bereik en kennis monddood gemaakt door voor een paar miljoen hun huis of boerderij te versterken. Daarna is het stil en mag het klootjesvolk zelf hun sores oplossen, wat niet lukt omdat ze de kennis, ingangen of motivatie niet hebben om hun leven te vegallen aan de miserie.

Als het je niet raakt valt het allemaal wel mee, als je niets hoeft hobbel je een beetje door.
Links en rechts zie ik gedupeerden na verloop van tijd helemaal vastlopen. De parallellen zijn niet zo lastig te trekken.
+4
pieta
@Bennie Stevelink De alternatieve genezer is de overheid. Vraag naar de resultaten in de natuur. Antwoord vd overheid gezien de achtergronddepositie en de modellering zou de toestand slecht moeten zijn. Niets geen realisatie in te zien. Gewoon ff aangeven welke planten/soorten er verdwenen zijn sinds de 0-meting.
+6
Nevergiveup
@Bennie Stevelink wat een onzin begin je weer allemaal uit te kramen zeg ....
+2
Cowboy3
@Nevergiveup Had je dan wat anders verwacht van den @Bennie Stevelink 🤠
+3
Vdejong
@Bennie Stevelink
Quote:
aanvaardbare oplossingen
voor jou aanvaardbaar, voor de rest ook?
Realisme
@Bennie Stevelink komt dit plan in stemming?
Bennie Stevelink
@Realisme
Quote:
komt dit plan in stemming?

Ik hoop het.
Realisme
@Bennie Stevelink precies! Je praat over iets wat misschien ooit komen gaat net als je alternatieve genezer.

In dit geval zal Derk vrijdag toch eerst eens ze tanden moeten laten zien en ik heb er wel vertrouwen in dat die dat kan en wil, alleen is de vraag durft die het ook?
+1
familie pelle
@Bennie Stevelink
Quote:
. Vorige week heeft Derk Boswijk zijn vijf stappenplan gepresenteerd.

Heb je het wel gelezen? Is niets anders dan een lege huls. De wsn is leidend en dat weet je zelf ook.
+2
Vdejong
Ik verbaas me elke dag weer over hoe het beleid in Nederland in 7 maanden is afgegleden. En de politiek Nederland opoffert binnen Europa. Of zijn er meer landen die dit zelfde "spelletje" spelen.
Nevergiveup
@Vdejong ,"En de politiek Nederland opoffert binnen Europa"

Onvoorstelbaar wat er gebeurd 🙄
+1
Achso
@Vdejong moet je eens Nederland nu vergelijken met 20 jaar geleden. Wat een zeikland geworden zeg..
Er zijn meer landen waar de landbouw geofferd wordt voor de ‚kennis‘ economie.
Kennis waarvan ontgaat me dan nog even, maar we zullen zien.
Hoe ze een en ander aan elkaar gaan breien ontgaat me volledig.
Boeren weg uit West Europa. Maar voedsel is nu al duur en niet iedereen wil in Oost Europa zitten.
Iedereen aan de el. auto, maar electriciteits net nu al vol.
In Oostenrijk wordt nu voorspeld dat de el prijs nog verdubbeld.
Als er maar geen giga interne onrust in de straten komt..
de jonge
Wat een ...... donkerbroek is voor morgenavond afgelast...
Bartlehiemboer
@de jonge Ik zou er al heen met trekker en dan door naar Den Haag...
+3
Spuit11
@de jonge eigenlijk is dit een mooi teken, ze zijn bang.
+7
de jonge
@Spuit11 ik denk niet dat ze half in de gaten hebben wat er nu straks los gaat komen,de burgers zijn het ook helemaal zat, en dan niet zozeer stikstof maar alles wat er momenteel gebeurt, mensen durven de kachel niet eens meer aan te zetten en kunnen de rekeningen niet meer betalen, er kan wel eens grote opstand komen
+5
@de jonge Langzaam wordt men wakker . Dit soort figuren denken overal mee weg te komen en dan schuiven ze ook nog eens af op de EU . Door de Europese Commissie die denkt dat ze alles mogen en beslissen over ons Klootjes volk terwijl ze niet gekozen zijn door ons . Zij nemen besluiten waar wij , ik niet mee eens zijn . Kijk naar alle boycotten en maatregelingen die zij genomen hebben tegen Poetin . De Europese Commissie en de Navo wilden steeds meer maar het oosten toe . Nu er geen of wenig gas en olie meer uit Rusland komt stijgt de prijs aan de pomp . Oke een oorlog is natuurlijk niet goed te praten .
Als morgen de pijplijn open gaat met Russisch gas en olie en er wordt betaald in Roebels dan daald de prijs aan de pomp minimaal met 50 ct en wellicht nog meer .
Daarom weg en uit de Europese Unie en weer zelfstandig worden .
Weet dat velen niet met mij eens zijn , maar dit is de enigste oplossing om uit deze crisus te komen . Daarnaast de figuren die in Den haag zitten weg sturen en opnieuw beginnen .
diezel
Quote Reactie van @Hans is Hobby boer:
Langzaam wordt men wakker .

Echt ontwaken is vaak een behoorlijk langdurig proces. Ieder ontwaakt op zijn eigen tempo.
Vrees dat het voor de meerderheid hier toch een echt traumatische ervaring gaat worden als ze erachter komen dat zowat niets is wat het lijkt.
2½ jaar lang blind het narratief van de overheid/media/influencer$/etc. blind volgen (op zowat alle gebied/tot op de dag van vandaag!!) en dan over één onderwerp de wappie-draai maken omdat het gevaar wat dichter bij huis komt.
Zou zeggen: sterkte met het proces. ‼
Ik geef het je te doen om dat in je bovenkamer in korte tijd een beetje ordelijk te verwerken.
de Tank
Quote Reactie van @diezel:
traumatische ervaring gaat worden

We zullen nooit allemaal tegelijkertijd in dezelfde gemoedstoestand verkeren. Het kan ook zo zijn dat degene waarvan jij vindt dat die nog niet ontwaakt zijn beter bestand zijn tegen een imperfecte wereld en veranderingen en ook in de toekomst niet het trauma zullen ervaren wat door sommigen nu al ervaren wordt die zogenaamd al ontwaakt zijn.
+1
diezel
@de Tank
Hoop oprecht dat jij gelijk hebt. 🙏
+4
de Tank
@diezel Laat ik voorop stellen dat ik de hele gang van zaken rondom N zeer verontrustend vind. Ik zie het niet als een onderdeel van een groter geheel om de hele wereld te resetten. Voor mij is het funest dat er teveel mensen te lang in de schoolbanken zitten, daar vooral veel wensdenken opdoen.Daardoor het zicht op de werkelijkheid kwijt zijn en vervolgens een te groot aandeel daarvan op posities komt waar ze absoluut niet geschikt voor zijn. Gebrainwashed dat als je meer leert je ook de, wijsheid in pacht hebt.
arie.j
Quote Reactie van @de Tank:
@diezel Laat ik voorop stellen dat ik de hele gang van zaken rondom N zeer verontrustend vind. Ik zie het niet als een onderdeel van een groter geheel om de hele wereld te resetten. Voor mij is het funest dat er teveel mensen te lang in de schoolbanken zitten, daar vooral veel wensdenken opdoen.Daardoor het zicht op de werkelijkheid kwijt zijn en vervolgens een te groot aandeel daarvan op posities komt waar ze absoluut niet geschikt voor zijn. Gebrainwashed dat als je meer leert je ook de, wijsheid in pacht hebt.

Kun je aan toevoegen dat er een aantal andere keuze's wil maken.
Als die vervolgens de meerderheid krijgen is tamelijk onzinnig dat een complot te noemen.
Wellicht wel zoiets als kortzichtig en onverstandig plus niet al te redelijk.
Maar dat zijn heel andere dingen.
Je laten hersenspoelen door complotbedenkers bied daar geen oplossing voor.
Vdejong
Spreken de zuivelorganisaties zich ook uit over de "moord" op boerenbedrijven? En moeten kippen- en varkenshouders ook weg bij Natura 2000 gebieden?
Melkkoetje
Gisteren is mijn te ooren gekomen dat CS Drenthe een tiental boeren heeft aangeschreven om de veestapel terug te brengen naar het niveau van 95 .wie weet hier meer van
ronald-deutz-fahr
@Melkkoetje heb er wat appjes over ontvangen, en een foto van een brief vanuit provincie Drenthe. Wat er van waar is weet ik niet. Ik vermoed dat het dezelfde boodschap is die jij hebt ontvangen
richard-de-wolff
@ronald-deutz-fahr scheen fake nieuws te zijn
ronald-deutz-fahr
@richard-de-wolff zou mooi zijn.
Willem123
@richard-de-wolff om de donder niet
ronald-deutz-fahr
@Willem123 bronnen? Paar appjes zegt niks natuurlijk..
Grasbaal
Ik heb van een insider begrepen dat de provincie bij veehouders aan het inventariseren is wat voor aantallen er op de vergunning van 1994 vermeld staan. Wel bijzonder dat ze dat zelf niet uit hun systemen kunnen opvragen.
Twentsch Land
Misschien bij pasmelders !

Kijken wat het aantal toen was en wat op de pasmelding staat.

@Grasbaal
J Andringa
@Twentsch Land Maar ook dat zullen ze zelf in hun systeem hebben lijkt me
Melkkoetje
@Twentsch Land ik heb inderdaad begrepen dat .dat bij pasmelders is
Rare gang van zaken
Twentsch Land
Hoeft toch niet zo raar te zijn.

1994 is vergund, dus dat kan worden afgehaald van het totaal benodigde.

@Melkkoetje
Willem123
@Twentsch Land ja ja het aantal dat je opa op dat moment had,twee generatie terug toen mn opa op grupstal molk,ik zou zeggen gaat u maar de koeien met de hand melken
Twentsch Land
Bedoel ...

Wat ik begrijp is dat wat je in 1994 had is vergund. Laten we als voorbeeld zeggen 50 koeien en 30 jongvee .... aantal op pasmelding 100 koeien en 50 jongvee. Dan heb je nog voor 50 koeien en 20 jongvee nodig aan stikstof en niet voor 100 koeien en 50 jongvee.

Terug naar hand melken bedoel ik niet.

@Willem123
cornelissen
Quote Reactie van @Grasbaal:
Wel bijzonder dat ze dat zelf niet uit hun systemen kunnen opvragen.

Een milieuvergunning cq hinderwetvergunning vroeg je bij de gemeente aan, provincie had daar niets mee te maken. Wel kreeg de milieu inspectie daar een melding van ,maar dat was meer een formaliteit. Ik denk niet ,dat ze daar afschriften van kregen voor het archief..
Overigens heb ik persoonlijk een pas -melding ingezien, maar dat betrof 2 koeien extra, hadden een afkalfbox bij de ligboxenstal van de jaren 90 gebouwd. Dus dit bedrijf hoeft nou niet meteen erg zenuwachtig te worden.
diekman
Hier gaat het om. Komt uit de boerenappgroep

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
arie.j
Quote Reactie van @diekman:
Hier gaat het om.

Als je ook datum met de bron vermeld weten we echt wat
weurding
@arie.j wordt lid en steun staf...😉
hans-hans
In wynia s week aflevering 7 juni gaat het ook over stikstof en hoe vvd kritische groep er tegen aan kijkt (op YouTube ) en vanaf minuut 25 vertelt deze man dat die het ook onbegrijpelijk vindt wat er met stikstof nu gebeurd
als het intressant is weet ik niet

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's friesland , natuurgebied , boerinnen , uitstoot , brussel , stikstofuitstoot , stikstofminister en kritische depositie waarde geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!