Stikstofuitstoot moet bij sommige gebieden met 80 procent omlaag

Zat er aan te komen...

Quote:
De stikstofuitstoot moet rond sommige kwetsbare natuurgebieden met wel 80 procent teruggebracht worden. Daardoor is het massaal uitkopen van boeren in die gebieden ’bijna onoverkomelijk’. Dat heeft het kabinet aan provinciebestuurders medegedeeld, bevestigen Haagse bronnen. Die aankondiging zorgt voor grote onrust in de agrarische sector.

Deel dit topic

Reacties

Stormwind
Wat is de onderbouwing hiervan, kdw? Natura2000 gebieden worden beoordeeld met SDF, meeste gebieden niets aan de hand!
Jean-PierreK
Als die 80 % reductie nodig is om 74 % van de N2000 in 2030 onder de KDW te krijgen, dan blijft na 2030 van die overgebleven 20% ook niets over. Immers zoals de kaarten nu liggen koersen we op alle N2000 onder KDW.
+2
Jean-PierreK
@Jean-PierreK , dat zou dus een bevestiging zijn van het PBL dat in bepaalde gebieden niets mogelijk is. Dus bv ook geen akkerbouw in de open lucht. Het positieve van zo'n extreme veranderingen is dat dat weerstand kan oproepen en uiteindelijk zorgt dat het beleid gaat veranderen. Als het langzaam met de kaasschaaf gaat dan is vaak de weerstand minder en kan zo'n beleid lang door gaan .
+5
rene-de-jong
11 STIKSTOFGEVOELIG verklaarde gebieden in FRL aldus ecofantast G. Vriens;
fryslan.frl/gebiedsgerichte-aanpak/
bijvoorbeeld Vlieland
fryslan.frl/_flysystem/media/…

Het 'stikstofprobleem' pag 7 in getal en pag 8 & 9 de VIRTUELE werkelijkheid met hexagoontjes......
Koeien op afstand dus die bijvoorbeeld Grijze Duinen 'vernielen' berekend met de tovertool AERIUS;
"De stikstofdepositie per hexagoon varieert van max. 1760 mol/ha/jr (ca. 24,6 kg/ha/jr) in het bos ten oosten van het dorp Vlieland tot min. 254 mol/ha/jr (ca. 3,6 kg/ha/jr) in de 2e Kroon’s polder"

Het 'beheer' in de duinen op (ook) Vlieland wordt gedaan door koeien, Schotse KOEIEN die de te beschermen Grijze Duinen plaatselijk bemesten met DEPOSITIE, werkelijke depositie van 10.000 MOL per ha ??
op 6.48;
nl.wikipedia.org/wiki/…

Koeien op afstand zijn uiteraard het grootste probleem want hiervoor hebben we hexagoontjes en de vergunningverlening opgetuigd, werkelijke schade aan de Duinen doet niet ter zake.

En voor degene die het nog niet wist, hieronder de berekende schade aan de gehele kust; de VIRTUELE schade uiteraard, wat de Schotse Koeien en recreatie aanricht doet NIET ter zake......

(klik om te vergroten)

De VIRTUELE schade langs de kust veroorzaakt door vee op afstand....
hans1980
@rene-de-jong Een rekenkundige truc op boeren te blaimen en Tata steel Schiphol en Zandvoort de wind uit de zeilen te houden.
+2
rene-de-jong
De reden voor aanwijzing als speciale beschermingszone (SBZ) in de zin van artikel 4, vierde lid, van Richtlijn 92/43/EEG van de Raad van 21 mei 1992 voor de Duinen Vlieland staat beschreven in;
natura2000.nl/sites/default/…

Ik zie er geen Schotse koeien tussen staan, deze zijn later toegevoegd als 'beheerders' door SBB.
Net als in de OVP is dit 'beheer' verre van ideaal om het maar netjes te zeggen......
+1
hans1980
@rene-de-jong Top speurwerk
Jan-T
De product prijzen uit de landbouw dienen 70 t/m 80% omhoog te gaan.
Dit gaat goedkomen binnenkort.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's natuurgebieden en stikstofuitstoot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0