Milieuclub kan niets met boerenactie om koeien op stal te houden: "Een flutactie"

Op diverse plekken in Overijssel en de rest van Nederland houden boeren vandaag hun koeien op stal. Dit doen ze als protest tegen het stikstofbeleid. Volgens Johan Vollenbroek van milieuclub Mobilisation for the Environment (MOB) is het een loze actie van de boeren. "Het is een poging van LTO om op een negatieve manier te framen. Een flutactie."

Vollenbroek is het niet eens met het beeld dat MOB alleen maar boeren aan het pesten is. "Wij zitten niet alleen boeren achter de vodden, maar ook biomassacentrales en ook de vliegvelden. Dus we pakken alle sectoren aan die teveel stikstof uitstoten en daarmee de natuur verpesten."
De actie is volgens de milieuvoorman "juridisch flauwekul. Een koe die op stal staat stoot meer stikstof uit dan die in de wei staat. Dus als je vergunning hebt om koeien het hele jaar binnen te houden met het uitrijden van mest erbij en je zou ze in plaats daarvan de wei insturen, dan heb je helemaal geen vergunning nodig. Dat heeft de wet zo geregeld."

Deel dit topic

Reacties

hans1980
Boeren doe zichzelf in voet schieten
+3
Bekkink
@hans1980 dat mob volk moet je gewoon naar Oekraïne sturen. Daar zijn ze hard nodig
Farma_boerke
Kan of wil niet

Alles valt en staat met uitleg van de wet- en regelgeving:

"Ondertussen is duidelijk dat natuurvee in Nederland - volgens een stricte interpretatie van het arrest van het Hof - per direct op stal moet"

foodlog.nl/artikel/…
Jean-PierreK
Johan zegt in dit stuk dat RIVM fout rekent, terwijl bij technische briefing gezegd is dat emissiearme stallen niet volgens RAV maar volgens aangepaste normen meegenomen zijn. Laat die twee onderling maar eens debatteren.
Jean-PierreK
@Jean-PierreK , oh ja en zet Tjeerd de Groot er bij want volgens hem mag je geen kritiek op een instelling als het RIVM hebben of geldt dat alleen voor het Mesdag fonds in niet voor de MOB.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , koeien , stikstof , natuur , protest , stikstofbeleid , uitrijden , overijssel , vergunning en pesten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0