DrachtWacht Pro € 120 per koe

CRV presenteert op de NRM haar nieuwe product: DrachtWacht Pro. Een toepassing waarmee de koe zichzelf tochtig meldt via een stappenteller. De kosten voor deze stappentellers liggen volgens ontwikkelaar Nedap op minimaal € 100 per koe.

DrachtWacht Pro komt dit najaar op de Nederlandse markt beschikbaar. Het is een belangrijke update van de bestaande drachtwacht. Hiermee betalen veehouders ruim € 20 voor drachtgarantie van hun dieren. Spermakosten komen nog steeds voor rekening van de boer.

Datzelfde gaat gelden voor DrachtWacht Pro. Grote verschil is echter dat de koe zelf online meldt dat zij tochtig is. Dit gebeurt via geavanceerde stappentellers. Melkveehouders hoeven met DrachtWacht Pro alleen nog maar een koe aan te melden voor inseminatie met één klik op het toetsenbord.

Stierkeuze
Ook moet de boer dan de stierkeuze aangeven, maar via een koppeling aan het Stier Advies Programma (SAP) staan eventueel de adviezen ook daarvoor aangegeven, welke ook direct aangeklikt kunnen worden.

De kosten voor het systeem zitten in de stappentellers. 'Een veehouder die de stappentellers, die trouwens ook als halsband kunnen worden verstrekt, puur aanschaft voor tochtdetectie moet rekenen op een investering van ongeveer € 100 tot € 110 per dier', zegt Woltherus Karsijns van Nedap.

Bron: [www.nieuweoogst.nu]

Deel dit topic

anonymous_33

Reacties

Wimsumar
Beste discussieleden: Alweer zo'n ''leuk hebbedingetje''voor de nieuwmoderne veehouder(manager). . Okee, natuurlijk, het is een goed hulpmiddel maar train uzelf er eerst eens in een tochtige koe te ontdekken alvorens op de techniek te gaan vertrouwen.
anonymous_7
Mocht het ooit verboden worden om stieren los bij koeien te hebben , dan zou ik het overwegen.
anonymous_196
Op een koppel koeien heb je toch altijd wel een guste....
Het streven naar technische perfectie heeft duidelijk ook een kosten kantLEI en een paar keer clicken
producent
Alle technieken bestaan al,aanpassing van de software en je bent klaar.Gewoon een manier om je nog verder te binden aan de crv.
marco1
Precies, totale afhankelijkheid van de CRV .Gister nog Ferti+ koeien laten keuren blijkt dat deze gegevens (data) niet worden verwerkt in mijn comru.Omdat CRV dit niet toestaat (monopolist).CRV blinkt uit in het buiten de deur houden van derden.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koe , stier , crv , nrm , dieren , melkveehouders , boer en stappenteller geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!