Melkveehouder blijft investeren in zonnepanelen

Steeds meer melkveehouders stappen over op zonne-energie. Dat blijkt uit de investeringsplannen van melkveehouders. Het percentage dat wil investeren in zonnepanelen is ruim twee keer zo groot dan in 2021. Dat blijkt uit de jaarlijkse telefonische actualisatie van AgriDirect.

Deel dit topic

Reacties

apel
Waar betaal je nu per kwh voor zonnepanelen? En dan niet de goedkope shit maar de goede kwaliteit.
ntd79
@apel hier oost-west, netto opbrengst 77 cent, compleet aangesloten. Inclusief scoop 10 en 12 keuring, dus voor de pv installatie en voor geheel bedrijf voor verzekering. Ook van solar edge. Op trapizum sandwich dak. Schijnt sneller en makkelijker te leggen dan golfplaten.
Oortje
Hier 80 ct per kWh betaald. Aan de hoge kant maar wel solar edge en langere garantie. Inclusief gehele installatie en meterkast aanpassing. Zeer tevreden
casev2
@Oortje waarom meterkast aanpassing? Je hebt jezelf een "slimme" nieuwe meter laten aanpraten? Eeuwig zonde, zeker wanneer na 2025 het salderen word afgebouwd
sorry
@casev2 dan moet je wel een hele oude meter hebben wil die nog terug draaien
Kars
@sorry die heb ik. En netbeheerder met slimme meter weg gestuurd. Ik wis dat je slimme meter enkele keren mag weigeren.
Rob_MB
@casev2
Niet alle analoge schijven kunnen terug draaien, ook zijn er voorbeelden geweest waarbij de analoge meter +/- 10% afwijking had bij het terug draaien, in nadeel van de klant.

Daarnaast is de meter eigendom van de netbeheerder, vroeg of laat ben je aan de beurt.

Maar ik snap je, ik had het ook graag anders gezien.
ntd79
@casev2 de slimme meter heeft de netbeheerder voor jaren terug al ongevraagd geplaatst, zonder pv installatie. Hier waren de aanpassingen dat er naast de hoofdkast een nieuwe 3 keer 80 amp verdeelkast met een zwaardere rails moest komen, een separate groep van 3 keer 63 amp voor de omvormers, en een 125 amp hoofdschakelaar en een afgaande groep voor voeden bestaande meterkast.
friesboertje
Moest hier verplicht een nieuwe watermeter. De installateur kon er alleen wat lastig bij, dus heeft de oude maar laten zitten.

Dus wellicht als je de oude terugdraaiende meter wilt houden, maakt iets waardoor ze er lastig bij kunnen,
Kars
@friesboertje je mag de slimme meter. Ik meen 3 of 5 keer weigeren.
Ik heb hem al keer geweigerd. Meter draait mooi terug als de zon schijnt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's investeren , zonnepanelen , melkveehouders , melkveehouder , agridirect en zonne-energie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0