BCZ tekent officieel bezwaar aan tegen stikstofakkoord

De Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie (BCZ) gaat officieel bezwaar aantekenen tegen het recent gepresenteerde Vlaamse stikstofakkoord.‘We zijn niet tegen het reduceren van stikstof, maar wel tegen de manier waarop’, zo maakt BCZ-woordvoerder Renaat Debergh duidelijk.

Deel dit topic

Reacties

Tiepmachien
Debergh denkt dat een systeem van verhandelbare emissierechten, waarbij een deel afgeroomd kan worden, toekomst kan bieden voor de bedrijven die willen doorboeren
Tiepmachien
@Tiepmachien Hoelang zal het duren voordat in Nederland de verhandelbare stikstofruimte de meest beperkende factor gaat worden en de waarde van fosfaatrechten laat verdampen?
jg
@Tiepmachien Medio Juni, als de minister zijn brief klaar heeft.
Tiepmachien
@jghet verbaast me dat het zo lang duurt
Politiek weet dat fosfaatrechten onderuit gaan
Ze zullen op tijd een nieuwe begrenzing inclusief peildatum moeten hebben
We wachten het rustig af
Wanneer je tijd genoeg hebt is dat niet erg
Noorderling
@Tiepmachien
Lang, als je vertrekpunt gunstig is.
Kunt je melkplas verdrievoudigen met een lely sphere en elk stuks jongvee daarbovenop inwisselen voor een koe.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof , zuivelindustrie , stikstofakkoord en vlaamse stikstofakkoord geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0