Buikpijn

Rechtspraak van het CBb over knelgevallen bij de fosfaatrechten was schrijnend onrechtvaardig

Uit spraak Willem Bruil

Deel dit topic

Reacties

MTSTAMMINGA
Mag de colmn van Willem Bruil niet plaatsen hier van Boerderij
J Andringa
@MTSTAMMINGA wat vond je van de column?
+2
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @J Andringa:
wat vond je van de column?

Gewoon de werkelijkheid/waarheid denk ik !

Smsjes van Rutte zijn belangerijker dan..........😬 niet best zulk kinderachtige gedraag 😅
kanniewaarzijn
@MTSTAMMINGA Kan je de strekking van de column hier niet typen?
cornelissen
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Kan je de strekking van de column hier niet typen?

Ik kan het artikel ook niet lezen, geen abonnement, maar uit eerdere artikelen van Willem Bruil kan ik wel opmaken met deze kop van deze topic dat hij als jurist geen goed woord over heeft voor de schrijnende onrechtvaardigheid van de rechtspraak van het CBb.
Iets wat ik persoonlijk ook heb ervaren. Totaal niets verkeerds gedaan ,voldeed aan alle wettelijke voorschriften, vergunningen en zelfs grondgebondenheid (was kennelijk geen absolute wettelijke verplichting) in orde en je wordt door een peildatum voor de fosfaatwetgeving kompleet de armoede ingetrapt door het ontbreken van een fatsoenlijke overgangsmaatregel voor onomkeerbare verplichtingen op de peildatum.
En dan denk je ,dat je als lid van een belangenorganisatie , de belangenorganisatie voor deze leden in de bres springt, maar blijkt dan voor dit schrijnende onrecht een meeloper te zijn van een andere belangenorganisatie (lto) die dit onrecht mede geregisseerd heeft.
Immers het was lto, die begin juni 2015 het ministerie heeft opgebeld om fosfaatrechten in te voeren en die een fatsoenlijke overgangsregeling heeft tegengehouden en de rechtspraak van het CBb gaat met dit schrijnende onrecht, zoals Willem Bruil dit noemt, mee.
Over rechtspraak gesproken in Nederland, dan denk ik aan de toeslagenaffaire.
Het is aan P. Omtzigt en R. Leijten te danken ,dat dit aan het licht kwam, anders hadden ver weg de meeste Nederlanders er nooit iets over gehoord . En dan hoor je op de tv de rechters ,die te verantwoording worden geroepen , ja we hadden het allemaal een beetje mis.
Nou de rechtspraak van het CBb heeft het ook mis , maar ze zullen waarschijnlijk nooit publiekelijk ter verantwoording worden geroepen voor het goedkeuren van dit schrijnende onrecht van de politiek voor het in armoede trappen van melkveehouders ,die absoluut niets verkeerds hebben gedaan..
Rechtspraak in Nederland!! (En belangenbehartiging in Nederland)
Tiepmachien
@IJsseldelta pasmelders hadden moeten weten dat je geen vee mag houden zonder vergunning
De normale volgorde is:
1 een vergunning aanvragen
2 stal bouwen
3 vee houden
Wanneer je dat niet snapt heb je een probleem
+3
puddingbroodje
@Tiepmachien In die volgorde krijgen sommigen ook problemen je mag ook geen vee houden zonder fosfaat rechten hadden die boeren ook moeten weten. wanneer je dat niet snapt heb je ook een probleem.
+5
Puddingboer
@Tiepmachien hebben pasmelders niet gewoon een vergunning aangevraagd en vervolgens werd hun verteld door de provincie dat het voor hun niet nodig is maar een melding volstaat?
komelker 2
@Puddingboer Inderdaad dat is mij ook verteld, gelukkig heb ik hem toch aangevraagd.
+2
bio boer
@Puddingboer hij doelt meer op veehouders die stal bouwen en volzetten zonder milieu vergunnig en die later pas in 2015 via de pas hebben vergund
Willem123
@Tiepmachien O hebben we Johan Vollenbroek hier weer
Tiepmachien
@Willem123Je reactie is vreemd
Waarschijnlijk heb je een bedoeling door de naam van Johan Vollenbroek te noemen.
De bedoeling begrijp ik niet
Johan Vollenbroek maakt gebruik van de wet
Een wet gemaakt door gekozen volksvertegenwoordigers
Misschien kun je wat duidelijkheid geven zoals Wil Meulenbroeks deed

(klik om te vergroten)

nescio
@Tiepmachien hoe kan een wob-verzoek je bedrijf schade berokken?
Tiepmachien
@nescio geen idee
Ben wel gewend van bestuurders dat ze zichzelf snel zielig vinden
+2
BertK
@Tiepmachien Beetje vreemd trouwens dat je wel een stal mag bouwen om vee te houden en vervolgens een vergunning van de gemeente krijgt voor het gebouw maar dat je weer een andere vergunning nodig hebt om er vee in te mogen zetten. Doel van het gebouw is toch wel duidelijk, als je op een boerderij een stal neerzet met kelder en melkput is dat niet om er zoete broodjes te bakken.
+1
Bartlehiemboer
Het enige probleem is dat ze tijd rekken.
Als je meer van alles af weet wat er achter de schermen gaande is.... Er moest een natuurprobleem komen om de boeren of weg te krijgen of onder de duim te houden (controle) . Dit is een aantal jaren geleden al wat in vorm gekomen. Zelf wisten ze destijds ook nog niet goed hoe ze het moesten aanpakken. Of Vollenbroek al of niet betaald is om naar de rechtbank te gaan...Het kwam Den Haag wel heel goed uit. In de jaren is het gecreëerde milieuprobleem ook steeds wat veranderd. Den Haag weet vaak zelf niet meer hoe ze er in om praten. Vooral minister Schouten heeft veel tijd gerekt maar een oplossing voor de boeren zal er niet komen. Ze hadden anders allang naar alle argumenten geluisterd of eens een meting gedaan. Nee, dit komt ze niet uit. Het doel is veel boeren weg, en land overnemen. Dit is ze de laatste jaren al goed gelukt. Waarschijnlijk had Den Haag deze wending en uitkomst een paar jaar geleden ook niet verwacht maar het komt ze allemaal heel goed uit. We kunnen er als boer alles bij halen maar het is de macht tegen het volk.
Reken er maar op dat ze op het WEF bijeenkomst in Davor, een borrel drinken over wat ze al behaald hebben in een paar jaar tijd.
+10
de Tank
@Bartlehiemboer Je schat ze veel te slim in. Ze hebben geen flauw benul waar ze mee bezig zijn.
Bartlehiemboer
@de Tank ik hoop het
+2
de jonge
@de Tank o jawel,dat weten ze donders goed, dat is juist het erge eraan...
ronald73
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
We kunnen er als boer alles bij halen maar het is de macht tegen het volk.

Dan wordt het zo zoetjes aan misschien tijd om de macht terug te nemen, we hebben ze het immers zelf ooit eens gegeven 😉

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's cbb en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
4.494
TREFWOORDEN