'Verkoop ongebruikte stikstofruimte nu dat nog kan'

Specialist Jeroen van Boxmeer van DLV Advies gaat ervan uit dat de regering de vergunningverlening wil koppelen aan de feitelijke geproduceerde stikstof.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Mestslangen

Reacties

John Spithoven
Feitelijk onjuiste melding van DLV

Latente ruimte is volgens de provinciale beleidsregels uitgesloten van de mogelijkheid tot extern salderen, met in acht mening datj de definitie van latente ruimte is: vergunningsruimte die niet gerealiseerd is.
JohnDeere7serie
Dan verkoop wat van je stikstof die je wel gebruikt, en zet je je ongebruikte ruimte in om je koeien te behouden. Anders zou iedereen die geen 100% gebruik heeft van zn ruimte uitgesloten zijn van extern salderen.
John Spithoven
@JohnDeere7serie Dat kan, is niet zonder risico. En je verkoopt dat gerealiseerde stikstof ruimte.
Klussera
Dit is grijs gebied iemand die bijvoorbeeld 100 koeien melkt veel pech heeft gehad met uitval er nu 85 heeft kunnen ze die resterende 15 toch niet afnemen?
Twentsch Land
Valt te betwijfelen naar 3 jaar.

@Klussera
JappieJo
@Klussera ik kijk nergens meer van op, zou me niks verbazen als die boer van altijd 85 koeien ze de ruimte nemen van 100 koeien.
+4
John Spithoven
Je hebt er vergunning en daar waar je hem realiseert in de vorm van een gebouw dient de vergunning ten gebruik van het gebouw in de hoedanigheid van de vergunning. Daarmee valt de vergunning onder EVRM en kan niet zonder nadeelcompensatie afgenomen worden!
En dit geldt alleen voor het gerealiseerde deel van de vergunning.
Van-Epscheuten
@John Spithoven geldt dat dan, als er een stal staat, of geld dat pas als die stal vol staat?
Tiepmachien
@Van-Epscheuten dat zal een ambtenaar niet snappen
Bij een half volle stal is de vloer in de gehele stal vies
Bij een halfvolle stal heb je evenveel emissie als bij een volle stal
Maar dat snapt lnv niet
Die denken vast dat je een dee van de stal af sluit

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's jeroen , advies , dlv , stikstof en ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
2.654