Biden zet oorlogswet in om groot tekort aan babymelkpoeder op te lossen

De Amerikaanse president Joe Biden zet een oorlogswet in en opent een ‘luchtbrug’ om het tekort aan babyvoeding in de VS aan te pakken. De Amerikaanse regering laat melkpoeder meevliegen op commerciële vliegtuigen die door het leger zijn ingehuurd, heeft het Witte Huis bekendgemaakt.

Deel dit topic

Reacties

+1
Kars
Wapens kunnen ze genoeg produceren, maar babymelkpoeder. Toch schaamteloos als westers land moet je dan zijn.
+1
de Tank
@Kars de beste stuurlui
aapheuvel
@Kars gelukkig dat er genoeg wapens zijn anders dendere poetin helemaal over ons heen
+1
Johannushoeve cv
@aapheuvel weer een die bang gemaakt wordt
hans1980
Dat wordt een melkprijs van 60 cent +
hans1980

+1
hans1980
@JohnDeere7serie Hoe doet Attema het? Onze puinruimer..
robbies
@JohnDeere7serie mooi moment om te verkopen. Verdubbel de vraagprijs. 4 miljard door de winstverdeling heen is 1,6 miljard voor de leden. Op 9 miljard kg melk is dat 17 cent per liter.
Noorderling
Quote Reactie van @robbies:
Verdubbel de vraagprijs. 4 miljard door de winstverdeling heen is 1,6 miljard voor de leden. Op 9 miljard kg melk is dat 17 cent per liter

zou dat daadwerkelijk zo gaan?
+2
robbies
@Noorderling Als ze Friso twee maanden geleden konden verkopen voor 2 miljard, en nu voor 4 miljard aan een opportunistische Amerikaan, zie ik niet in waarom dat het surplus niet door de winstverdeling kan.

In Amersfoort zullen ze vast anders redeneren, maar er mag ook weleens wat naar de leden geschoven worden in ruil voor al het geld dat sinds 2015 opgefeest is
Noorderling
@robbies
Zal wel weer een angstbeeld gecreëerd worden waardoor het geld nu direct nodig is.
Verdikking van de vaste lasten door minder melk, maar leden die willen groeien nog telkens schaakmat zetten met 8cent inleg die direct afgetikt dient te worden. Wie is voor wie aan het werk vraag je je wel eens af.
robbies
@Noorderling Als je + 10% wil groeien mag je ingroeien
+1
Noorderling
@robbies
Is dat al officieel besloten?
Zijn drukker met nieuwe dan bestaande leden.
Net als verdeelsleutel bij verkoop, dat komt dan wel. Eerst deals maken en later voorwaarden besluiten gaat er bij maat slecht in.
robbies
@Noorderling jij wil vooraf met 15.000 melkveehouders de voorwaarden van verkoop vsn Friso gaan bespreken?
+1
Noorderling
@robbies
Lijkt me, wanneer een aantal passanten van de onderneming, de toekomst in handen hebben van de coöperatie je wel enige spelregels hebt voordat je een dergelijk iets onderdeel van je bedrijf in de etalage zet. 2miljard zegt me niets, als je de voorwaarden niet weet. Zo sluit je toch ook geen financiering bij de bank af, aflossingstermijn bekend, ondertekenen zonder het rentepercentage te weten?
Bedrag, plus verdeelsleutel en hoe we in de toekomst wel winst gaan maken lijkt me een essentieel onderdeel van de puzzel om de cooperatie minimaal te informeren, horen zou optie 2 kunnen zijn. Dan kun je bepalen of het gaten dichten is of dat de desinvestering op termijn meer elders meer rendement gaat brengen.
jij vertrouwt er blind op dat dat optie 2 is, terwijl er op de thuismarkt nog steeds geen euro verdient wordt.
Wat en hoe dan wel?

Of de ledenraad dat wel weet, vraag ik me af. Wordt vast voorgekookt en is het slikken omdat er geen andere opties zijn en met een schrikbeeld leden worden overtuigd. Angst doet het altijd goed.
Het is hetzelfde als de melkprijs, als die hoog is daalt die nooit, als die laag is stijgt die nooit. Waan van de dag regeert toch, daarvoor mogen we best waken.
Fonterra trekt zich ook al terug inclusief een aantal andere partijnen. Doe je hetzelfde als een ander of durf je tegendraads te zijn.

Kernvraag is, wordt de passanten hun korte termijn gered waarop ze afgerekend en beloond worden, of dient het onze lange termijn?
hans1980
@Noorderling Als Friso verkocht wordt (aan bv Arla)is dan de lucht geklaard ?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkpoeder , vliegen , leger en babyvoeding geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0