RDA: Doden dier mag nooit vanzelfsprekend zijn

Ruim 90 procent van de Nederlanders eet graag een stukje vlees. Maar eten van vlees staat gelijk aan het doden van dieren. Een 'schurende kwestie', zegt Franck Meijboom van de Raad voor Dieraangelegenheden (RDA). Met de zienswijze die donderdag uitkwam, beoogt RDA de verlegenheid over dit onderwerp af te schudden.

Deel dit topic

Reacties

Tiepmachien
Is het een idee om een paar dagen voor de slacht offerdieren filmpjes van slachthuizen te laten zien?
Van-Epscheuten
@Tiepmachien doel je daarmee op het stukje wat betoogd, dat dieren een beetje gewend zijn aan menselijke interactie, voordat de getransporteerd en geslacht worden?
weurding
@Tiepmachien ook eerst even een filmpje graag dan van de mensen in witte gewaden en grote slagmessen, dan valt het slachthuis wel mee
cs-agrar
Zo is de natuur.... de kat bedenkt zich echt niet voordat ie muis pakt
weurding
@cs-agrar in Duitsland lockdown voor katten, doe je het niet 500 pieterballen boete, pakt ie ook nog vogel kan het oplopen tot 50000🙈

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's schudden , vlees , dieren en eten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!