Bijenhouders in Amsterdam moeten krimpen.

Bijenhouders in Amsterdam moeten krimpen! Er zijn teveel bijen kasten. En daardoor komt het leef klimaat van de wilde bij in gevaar. ..
Krijgen ze quotum? Worden ze uitgekocht?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+2
Weidezicht
Dus de wilde bijen IN amsterdam hebben het zwaar door landbouw? Er zijn natuurlijk wel heel veel varkens in amsterdam....
+4
Greetje
@Weidezicht Er er staat, de honingbij is eigenlijk ook een landbouwdier. Het toeval wil dat ik ook een aantal bijenvolken heb. Bij ons op de imkervereniging is er ook altijd discussie of imkerij een agrarische activiteit is. Ik vind van wel.
Hoe dan ook, ik heb alle kasten vol, met het oog op een peildatum;)
Nevergiveup
Hier staan ook altijd bijzonder veel bijen kasten om het koolzaad veld , eigenlijk te veel vind ik. Als er nog geen kast staat gonst het hele veld al van alle wilde bijen ed.
+3
huub
Het belangrijkste is dat de landbouw de schuld krijgt.
Greetje
@huub klopt en imkers zijn eigenlijk gematigde natuurbeschermers/liefhebbers. Voor de extremisten niet genoeg anti boer in ieder geval, daarom worden ze hoek van "bio industrie" ingeduwd

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's bijen , klimaat , amsterdam , bijenhotel en bijenkast geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0