VIDEO: Vlog van Jos:

.

Deel dit topic

Reacties

+1
hans-hans
In het engels (taal) betekend het ook een beetje wat de titel zegt
google maar eens meaning mob
+1
weurding
@hans-hans niet nodig... maffia😉
+3
Fendt926Driver
Misschien eens een paar keer openlijk reclame maken met posters dat iedereen die gefrustreerd is door MOB dat mede te danken heeft aan de hoofdsponsor de postcode loterij.
+4
deufi
@Fendt926Driver Dat is helemaal correct. Vroeger sponserde de postcodeloterij goede doelen. Tegenwoordig financieren ze "terroristische organisaties".
mklok
.
+1
MaxxuM4ever
Het enige wat MOB doet is de overheid aan zijn eigen regels houden toch? Desnoods dus via een uitspraak van de rechter die de eisen van MOB toetst aan de wet.
Dit is het resultaat van jaren gedoogbeleid, slappe handhaving of een groep binnen de overheid die stilletjes deze regelgeving erdoor heeft gekregen bij een slapend stel kamerleden en toen alle wetten aangenomen waren gas gegeven heeft op handhaving ervan via allerlei clubjes, vaak zelfs gesubsidieerd door diezelfde overheid.
Iedere 4 jaar mogen we stemmen voor ander beleid. We hebben een overheid die we zelf hebben gekozen. Dit is het resultaat van minstens 10 jaar (wan)beleid en nu komt magere Hein langs, op het stikstof dossier, natura 2000, energie voorziening en voedsel is de volgende crisis.

In de Telegraaf stond eens een goede ongezonden brief met ongeveer deze stekking: in 2050 zijn alle boeren onteigend uit Nederland. We zijn voor 100% afhankelijk van voedselimporten waar het buitenland wel raad mee weet. Die vragen torenhoge prijzen voor hun voedsel. De overheid start een parlementaire ondervraging over hoe dit toch zo ver heeft kunnen komen.
+1
hans1980
@MaxxuM4ever De MOB heeft tot eigen doel de landbouw te decimeren ze vechten tot de laatste boer
Schiphol, Zandvoort gaan gewoon door ..

Maar boeren die erkende emissie arme vloeren hebben gelegd worden aangevochten op basis van twijfel...
Kan toch niet
BuvaM
@MaxxuM4ever Wie juridische procedures voert is nagenoeg altijd selectief.
"The proof of the pudding is in the eating" Of wetgeving tot in de uiterste juridische consequentie kan standhouden is zelden bij voorbaat vast te stellen.
BuvaM
Quote Reactie van @MaxxuM4ever:
Het enige wat MOB doet is de overheid aan zijn eigen regels houden toch?

Als een dergelijke juridisering van de samenleving zich voortzet ontstaat er een samenleving waar juridisch gevochten wordt voor het eigen belang ipv dat juridische middelen gebruikt worden voor uitvoeren van het recht.
GerbertXL
@BuvaM je hebt de illusie dat dat nu niet het geval is?
Ik ben het eens met @MaxxuM4ever en ik ga nog verder, de MOB heeft volledig gelijk in haar rechtszaken.
Maar, de pas melders verdienen legalisering want zij hebben zicht aan de letter van de wet gehouden. de MOB toont enkel het probleem aan: de overheid.
BuvaM
@GerbertXL Of ik illussies koester laat ik graag aan anderen.
Dat de juridisering nog veel erger kan is helaas de werkelijkheid.
Al is de wrange werkelijkheid ook dat bijvoorbeeld aanjagers van het bouwprotest tot in den treure procedurer(d)en tegen windmolens en keer op keer zelfs tot op het hoogste niveau alles verliezen. Kan het krankzinniger en egoïstischer?

Het starten van juridische procedures is vaak geen plicht.
Door hen gelijk te geven schaar jij je ook achter hun uitgangspunten, zover ben ik nog lang niet. Om hun selectiviteit nog maar te laten rusten.
GerbertXL
@BuvaM Juridische procedures zijn geen plicht voor een individu, maar het is wel min of meer een picht van deze vage clubjes, dat is hun bestaansrecht. Ik bedoel niet dat zij er gelijk in hebben dat boeren het probleem zijn of een andere opvatting van hun kant. Maar zij hebben er wel gelijk in dat de wet niet word nageleefd.
De selectiviteit heb je zeker gelijk in, maar daar is elk belangenclubje van te betichten.
MaxxuM4ever
@GerbertXL precies en die overheid lijkt zeer passief na het ontstaan van het PAS probleem. Volgens mij is dat al in 2019 aan het licht gekomen en er is nog steeds niets geregeld. Het is geen incident meer maar een patroon wat naadloos aansluit bij het herstellen van aardbevingsschade in Groningen door de gaswinning.
+4
Neem als boer een stapje terug.
En bekijk het vanaf de burger of als een willekeurig bedrijf. ASML maakt net als de boeren top producten. Daar is vraag naar en dan kan de prijs omhoog.

We hebben de boeren jarenlang niet gehoord, ze hebben geen "paus" die bij talkshows zit, die stukken in de krant zet en praat met kabinet.
De boeren organisaties vertegenwoordigen de boeren niet eens(goed). Waarom niet? Wie heeft dit laten gebeuren?

Vroeger was "het boeren verstand" iets om tegen op te kjjken. Nu werkt het boeren verstand ongeveer zo:
Als ik nog meer melk, gaan mijn kosten naar beneden en de prijs moet dan wel omhoog gaan....🤔🙃 (vervolgens wel klagen dat de melkprijs toch zakt wegens overschot...)

Nee, er zijn zat boeren zonder opvolger. Laat die uitkopen, rechten komen niet bij de buurman die door schaalvoordelen meer kan leveren voor lagere prijs. Iedere uitgekochte boer levert krapte op de (melk)markt op, de melkprijs zal dus stijgen, het voer ed zal dalen omdat er minder vraag is.

Wat is het probleem?

Wat ik zelf lastig vind is dat er geschermd word door boeren dat het voedsel betreft. Dat klopt ook wel, maar kaas en boter zijn luxe goederen. Net als wijn en bier.

Een boer zou trots op zijn producten moeten zijn, en die niet voor een dubbeltje op de markt willen zetten. Waarom is spa blauw in de winkel duurder? Dat kan toch niet? Ik gun iedere boer een fatsoenlijk inkomen. Ze maken hele mooie producten maar hebben niemand die dat aan de man brengt tegen goede prijs.

Kom trouwens niet met nonsen dat "de consument" lage prijzen wil. Ik ben ook consument, en winkel bij de dure Plus. Ik zie nooit iemand daar naar prijzen kjjken. Anders zou iedereen bij Aldi winkelen. Als daar melk van 1,50 staat neem ik het ook wel.

Zelfs flitsbezorgers schieten uit de grond en dat is echt niet goedkoop!

De inkoop van de supermarkten zit dus scheef, en geef consumenten daar niet de schuld van, maar steek die hand in eigen boezem.

Trouwens in tijden van oorlog hebben wij ook een probleem. Geen koe geeft dan nog melk omdat we zelf voer inporteren. Als dat stopt, stopt de koe ook.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @InKeesOfEmergency:
Iedere uitgekochte boer levert krapte op de (melk)markt op, de melkprijs zal dus stijgen, het voer ed zal dalen omdat er minder vraag is.

Je vergeet dat we hier niet op een eiland zitten.
@kanniewaarzijn dus dan produceren we gewoon te veel. We moeten mischien niet voor heel de wereld willen produceren
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @InKeesOfEmergency:
dus dan produceren we gewoon te veel. We moeten mischien niet voor heel de wereld willen produceren

Ik bedoelde eigenlijk meer dat er over de grens wel bij wordt gemolken wat we hier laten liggen.
sorry
@InKeesOfEmergency de lto was blij dat de afroming weer van 20% naar 10% ging
Ritchie
@InKeesOfEmergency

Je hebt je op een aantal punten duidelijk verkeerd in laten lichten.

Agrarische producten vergelijken met producten van ASML is juist het probleem. Melk moet een aantal keer per week opgehaald en verwerkt worden. Als de prijs wat tegenvalt voor ASML dan kunnen ze de chips altijd nog even in de loods laten liggen. Dat kan met bederfelijke producten niet. Die koeien geven elke dag melk. Dat heeft invloed op de prijsstelling. Tegenwoordig probeert men het wat te sturen met allerlei certificaten (on the way to planet proof, VLOG etc.): 9 van de 10 keer onzin. Het werkt alleen maar inefficiëntie in de hand en de boer wordt in een keurslijf geduwd. Doen waar je het beste in bent wordt niet beloond.

Ik denk dat iedere boer trots is op het product wat hij aflevert. Die boer waarvan jii denkt dat ie z'n product zomaar weggeeft heeft met heel invloeden te maken: wereldwijde marktprijzen, graanprijzen, olieprijzen, incompetente overheden en een veranderend klimaat. Probeer daar allemaal maar eens op in te spelen als sluitpost in de keten.

Als in tijden van oorlog in Nederland plots geen koe meer melk geeft dan zou het niet goed zijn. Oekraïne houdt koeien anders dan wij. Wel zijn we momenteel bezig om ons compleet afhankelijk te maken van import.
+4
@Ritchie melk is een product. Net als een aardappel,fiets of gazonmaaier. Goede aardappel oogst laat de prijs zakken. Of je moet een afzet contract hebben, maar daar zitten weer boetes op bij te veel of te weinig leveren. Het quotem was er nog niet af of iedere boer, in mijn familie, dat zijn er 3, gingen meer koeien melken. Wat denk jij dat er dan met de prijs gebeurd? En wie is/was daar verantwoordelijk voor?

Dus ik heb een paar vragen aan jou:
1, waarom heeft nl melk nog niet de status van luxe (en kwaliteits) product net als Goudse kaas? Waar mensen grof voor betalen. Kom je wel eens bij een yoghurtbar? Wat betaal je daar voor 100ml?
2 Waarom willen wij, als boer, met hoge grondprijzen (en dure inport diesel en voer prijzen) concurreren met de wereld markt? Dat kan toch niet uit?
3 waarom laten wij de goedkope landen geen goedkope melk maken (voor melkpoeder ed) en leggen wij ons niet toe op luxe melk, kaas en andere zuivelproducten?
4wat gebeurd er met de prijs als we de regels loslaten en het maximale aantal beesten niet beperken?

5 kom met een plan of oplossing zonder andere de schuld te geven of in de slachtofferrol te schieten.

Ben hoogstwaarschijnlijk slecht geïnformeerd, 25 jaar op een boerderij opgegroeid, 3 boerderijen in de fam.....Maar heb veel gereisd, en waarom krijgt een Alpenmelk boer meer voor een liter?

Kijk naar het gas. Erwas genoeg en mensen betalen 1000x50 cent. De prijs gaat omhoog, mensen betalen nu 1000x1,50. Iedereen wil als een malle van het gas af. Er word gezocht naar alternatieven De vraag gaat afnemen en doordat we besparen gaan we straks 500x60 cent betalen. Een hoge prijs is voor de lange termijn nooit goed, zelfs niet voor ASML, want er komen nu imitaties. En dan zijn we weer rond
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @InKeesOfEmergency:
waarom krijgt een Alpenmelk boer meer voor een liter?

Die krijgen flink subsidie. Ten eerste voor moeilijke omstandigheden (bergboerenregeling EU) en daar bovenop nog een subsidie om het toerisme in stand te houden (nationaal).
@kanniewaarzijn goedzo daar wilde ik heen! Klopt helemaal wat je zegt, kan nog wel een toevoeging bij zoals: vraag. Milka en andere producenten schermen met dit product en gebruiken geen andere melk.
Waarom hebben we/wij dat wel gedaan met Goudse kaas, (haalt inmiddels weinig uit, wereldwijd wordt het nu Gouda Kaas genoemd en dat is niet beschermd, maarheeft het wel op de kaart gezet)?
+1
Willem123
@InKeesOfEmergency GOED GEZEGD
Van-Epscheuten
@InKeesOfEmergency mooie goede beschouwing! Waardevol!
+1
jan 10
,,,,Ben hoogstwaarschijnlijk slecht geïnformeerd, 25 jaar op een boerderij opgegroeid, 3 boerderijen in de fam.....Maar heb veel gereisd, en waarom krijgt een Alpenmelk boer meer voor een liter?,,,,,

Dat zegt mij niet zoveel,eenmaal vd boerderij af is de kennis snel verdwenen en blijven de herinneringen.Trouwens Een boer in de Alpen krijgt veel subsidie om zijn moeilijke werk in de bergen te blijven doe,zonder subsidie is het daar snel gedaan met de boeren.
Verder heb je op sommige punten best wel gelijk,maar wij boeren zijn gewend (en verplicht)op kostprijs te melken,daar gaat onze meeste tijd in zitten....Zijn niet allemaal bezig met de afzet .
We kunnen niet in alles goed zijn.
@jan 10 ja ook dat snap ik Jan, maar ik maak per week nog genoeg (+-25) boerenuren naast mijn werk. Het klopt ook dat een boer dat gewend is. Een boer wil gewoon koeien houden, melken en progressie maken. De melkprijs is jaren ondergeschikt. Omdat het altijd zo gaat moeten we het niet zomaar accepteren en blijven doen.

Wat niet helpt is anderen de schuld geven. Ben ook niet tegen boeren, sterker nog, ik gun juist iedere boer een eerlijke boterham!

Zit zelf ook in een beroepsgroep die eruit moet van de overheid. Ook ik moet me omscholen tot warmtepompmonteur. Weet niet of ik dat wil, er is eens kans dat ook ik zo mn baan kwijtraak....
+2
Tiepmachien
De MOB maakt gebruik van de wettelijke mogelijkheden
Fdf heeft daar geen kaas van gegeten
Is ook niet erg. Dan eet je maar worst
+3
Josh1978
Ik vind het een grappige kop: Farmers Defense Force die iets militant gaan noemen. 😂
+3
GerbertXL
@Josh1978 ik vond die kop van jos wel leuk, met z'n pornosnor 😁

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mob geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
28
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN