Milieuorganisatie gaat provincie Drenthe dwingen op te treden tegen 'stikstofboeren': 50 Drentse bedrijven zijn de klos

Milieuorganisatie MOB start ook in Drenthe handhavingsprocedures om de provincie te dwingen op te treden tegen bedrijven, veelal veehouderijen, die geen stikstofvergunning hebben.

Deel dit topic

Reacties

cornelissen
Ìk lees ,dat de MOB zich gaat concentreren op "valse" PAS melders . Volgens Dirk Bruins van LTO zijn die er niet in Drenthe ,dus is het "probleem", voor zover het een probleem is dan niet groot..
Volgens MOB zijn "valse" Pas melders degene ,die eerst de stalling en het vee houden en toen naderhand een melding aanvroegen.
Overigens is MOB kennelijk erg boos om de uitspraken van twee statenleden van resp . VVD en CDA , omdat die zich keren tegen de kabinetsplannen.
Rbom
@cornelissen hoeveel wil je er
nescio
@cornelissen valse pas melders zijn toenmalige anticipeerders, die zonder vergunning aanvraag voor 1 juli 2015, veel dieren hielden op 2 juli 2015. Door voorkennis of grote superheffing melkers, waar hun collega's met 8,3% korting voor op konden draaien. Deze pas boefjes of peildatum profiteurs er tussen uit halen had al veel eerder gemoeten. En als Bruins zegt dat deze er niet zijn is er toch niets aan de hand? Laat maar zien of je voor 1 juli 2015 actie hebt ondernomen voor een vergunning aanvraag.
Rbom
@nescio klopt.ze moet het wederrechtelijk voordeel .terug laten betalen
Rbom
@nescio afgelopen week klijn onderzoek naar dit gedaan 100 pas melders willekeurig eruit gehaald .conclusie 63 van de honderd nep pas melder
Willem123
@nescio de meeste pas melders uit friesland en groningen 99% hebben van 2010 tot 1 april 2015 nooit aan uitbreiden geweest ,
cornelissen
Quote Reactie van @Willem123:
de meeste pas melders uit friesland en groningen 99% hebben van 2010 tot 1 april 2015 nooit aan uitbreiden geweest ,

Dan is er ook amper stikstofruimte nodig, want de uitbreidingen na 1 juli 2015 stelde niet zoveel meer voor, want 2 juli 2015 was de peildatum voor de fosfaatwetgeving.
Willem123
Rbom
@Willem123 Groningen 144 stuks

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+12
Noorderling
@Rbom
Heb dan het lef, bel ze op en vraag naar de brief die de provincie verstuurde dat een nb aanvragen niet kon omdat het niet nodig was.

Ga staghouwer vervelen, pak het probleem aan, niet de slachtoffers van politiek wanbeleid. Maar als dit je ware aard toont, dat je liever anderen mee het putje in trekt dan oorzaken oplost zegt het misschien meer over jezelf....

Voor de natuur hoef je het in dit geval ook niet te doen, op 15km van het eerste overbelaste hexagoon.
Rbom
@Noorderling daar zit het probleem de provincie heeft niet goed gehandeld
Noorderling
@Rbom
Ga wat nuttigs doen en doe daar dan wat mee. In plaats van zinloos adressen en gegevens uitpluizen en hier neer pleuren met suggestieve veroordeling zonder kans op verdediging.
Rbom
@Noorderling ik veroordeel niemand daar zijn rechters voor
Noorderling
@Rbom dat doe je wel door je tekst en foto, zonder context.
Raden waar dat is was niet zo lastig...

Na veroordeling of bewijs met een ontraceerbare verdachte kun je plaatjes gaan delen.
jan-cees
@Noorderling waarom reageer je zo heftig? Ook pasmelder?
+3
Noorderling
@jan-cees
Die mensen verdienen dit niet.
In die hoek van het land weten ze wel wat strijden tegen de overheid betekend, hoeft de mob of andere helden niet nog eens overheen.

Het gaat nu niet om mij, maar om je gerust te stellen, ik kan niet eens een nb aanvragen.
+2
de Tank
@Noorderling @Rbom heeft andere hulp nodig. Zolang hij dat zelf niet (wil) inzien is het beste het jezelf niet teveel te laten raken.
+1
de Tank
@Rbom blij dat ik net opgeruimd had
Tiepmachien
@de Tank is het bedrijf op de afbeelding jouw bedrijf?
+1
de Tank
@Tiepmachien Zou zo maar kunnen, ik kan het huisnummer niet lezen vanuit deze positie. Lijkt ook allemaal zoveel op elkaar.
Tiepmachien
@de Tank er zijn twee soorten mensen
Mensen met een probleem en mensen die liegen
matt
@Tiepmachien dus mensen met een probleem liegen niet?
-Jan-
@matt wanneer de waarheid boven komt hebben ze een probleem
+1
de Tank
@Tiepmachien Er zijn geen mensen die niet liegen en geen mensen die geen problemen kennen. Er is ook een combinatie van deze 2, dat zijn de mensen die liegen dat ze geen problemen hebben.
Tiepmachien
@de Tank we komen wel een keer tot de gewenste situatie waarin boeren elkaar steunen
Kwestie van tijd
Ik heb teit genoeg
de Tank
@Tiepmachien Het blijft persoonlijk wat je als gewenst ziet, daarnaast hebben boeren bij mij geen voorrang als het om steun gaat. De wens om als boeren elkaar te steunen is vooral eigenbelang.
+1
Noorderling
@Tiepmachien
Quote:
De exacte voorwaarden moet nog een klap op
Het meest waarschijnlijk is een depositiedrempel zodat alleen bedrijven dichtbij natuur mee kunnen doen
Het wordt op die manier de zoveelste mislukte regeling👌👌
En door....

Zou je het niet vooral bij jezelf zoeken? Heel vaak zijn mensen tegen over je een spiegel, zou je wat mee kunnen doen 😉

Hoe ik bovenstaande met je eerdere opvattingen dat elkaar niets gegund wordt in moet schatten weet ik niet.
Maar alles opsommend gun je je buren het verlies nog niet dat je je bedrijf verkoopt en laat liever de overheid er op rommelen, maar omdat je tever van N2000 zit is je locatie >depositie niet interessant?

Ik heb tegen niemand wat, en voor zover ik weet ook niemand tegen mij.
Vaak genoeg uit de brand geholpen en andersom, veel huur/verhuur en samenwerkingsverbanden. Dat begint met vertrouwen, als dat er aan mankeert en je vertrekpunt argwaan is en de ander er ook niet beter van mag worden wordt het helaas niets. Steun komt na vertrouwen, maar hoe had je dat graag ingevuld zien worden, donaties?
Weet ik ook nog wel een goed doel.
Tiepmachien
@Noorderling steun kun je geven met en/of zonder donatie
Wat ik zou willen is steun
Wanneer je een ander wilt steunen, prima
Ik leer elke dag op dit forums
Spantenknooier
@Rbom waarom reageert @Tiepmachien hier niet op?
Tiepmachien
@Spantenknooier omdat ik nu pas deze topic lees
Willem123
@Rbom deze boer heeft niet meer gemolken , heeft gewoon een nieuwe stal laten bouwen voor vervanging van het oude,gewoon de oude gebouwen zijn versleten, nieuwbouw is goedkoper dan renoveren,denk dan aan dierenwelzijn en arbeidsgemak,moet deze boer nog meer uitleggen van waarom dat ie gekozen heeft voor nieuwbouw,hij kan u nog wel a4tje vol uitleggen wat de voordelen zijn nieuwbouw, zijn buurman heeft geinvesteerd in dikke loonwerkers trekkers met heel veel grootte machines plusmines totaal van anderhalf miljoen, en dan op 50 ha
Rbom
@nescio door die nep melders zijn we door het fosfaat plafond heengaan met alle gevolgen van dien
+1
Noorderling
@Rbom onzin, het ene plafond dekt het andere niet.

Met intern salderen en vergunde latente ruimte kan de veestapel nog wel verdubbelen binnen de huidige ammoniakruimte.

En als alle koeien ook nog gemiddeld 1 kilometer verder van een n2000 gebied komen te lopen ook nog wel verdrievoudigen.

In delen van Nederland kun je nu onbeperkt vee houden, hoe tackelt ammoniak dan fosfaat? Ik kan/kon 1200koeien melken op 1mol, op roosters. Je vlieger gaat niet op.
nescio
@Noorderling gaat hier om het fosfaatplafond van 2015, niet van huidige jaar. Jij weet best wel wie 'echte' of 'valse' pasmelders zijn. Het early warning system van K. Romijn werkte slechts voor een beperkte innige groep. Toevallig een pas aanvraag ingediend op 1 juli 2015? Collega's die op verjaardag vertellen nog net op tijd een wagen koeien aangevoerd voor 2 juli 2015, zonder vergunning aanvraag en aanwezige ligboxen, konden deze later legaliseren met pas aanvraag. En goochelaars met 2 of 3 ubn nrs konden tot 90 dagen na 2 juli overzetten en zo zelfs fosfaatrechten bemachtigen zonder dat de dieren er stonden! Ten nadele van de 8,3 % gekorte boeren. Vind jij echte pasmelders?
Grasbaal
Ook in onze regio zijn er melkveebedrijven die eerder wel een bouwvergunning hebben gekregen maar de milieuvergunning is daarop nooit is aangepast:

Quote:
Volgens Wösten moeten vooral bedrijven die eerst gingen uitbreiden en zich pas nadien meldden bij de provincie om de uitbreiding te legaliseren, worden aangepakt. ,,Dat noemen wij de valse PAS-melders. En ja, dan kan het zo zijn dat handhaving ertoe leidt dat de uitbreiding van het bedrijf moet worden teruggedraaid. Echte PAS-melders vroegen eerst een vergunning aan, kregen te horen dat dat niet hoefde en gingen daarna met hun uitbreiding aan de slag. Die bedrijven kunnen wat ons betreft met meer soepelheid worden beoordeeld.’’
Jannus
@Grasbaal Lelystad airport bouwt ook zonder de juiste vergunningen,is rechterlijk niet haalbare kaart
Noorderling
@Jannus
bouwen is ook niet verboden, behalve dat je even 1koe moet slachten/salderen om N ruimte voor de bouw krijgt.
Dus hoe de MOB dat hard wil maken is me een raadsel.
HansBa
@Noorderling over salderen gesproken, wanneer mag je weer extern salderen? Hier in de omgeving zijn heel wat veehouders gestopt die hun nh3 rechten nog wel hebben. Hoe lang blijven die rechten geldig of verjaard zoiets ook nog?
+1
Twentsch Land
Of worden binnenkort ingenomen als onbenut.

@HansBa
HansBa
@Twentsch Land ben dr ook bang voor...
jan-cees
@HansBa zitten op de vergunning
+1
robbies
@Grasbaal Aha, dus MOB is hier het moreel kompas? Ook de "valse" PAS-melders zullen vast wel "iets" kunnen regelen met MOB. Die hebben al vaker aangegeven open te staan voor een regeling of hun kennis voor een royaal bedrag ter beschikking te stellen. Hoe zat dat ook alweer met die Friese vuilverbrander? Een beetje beleidsmaker laat zo'n club in het sop gaarkoken.
bio boer
@robbies heb ook wel eens gehoord dat mob gevoelig is voor een nette brief met een verassing dan trekken ze de boel zomaar in 😁
+6
Willem123
HET MOET NIET GEKKER WORDEN ,dan stoppen we allemaal per direkt met produceren van voedsel.Dan moet MOB maar voor zorgen voor de dagelijkse boodschappen .
+6
jan 10
Wanneer grijpen de democratisch gekozen bestuurders van dit land in,MOB is door niemand gekozen,het zijn een stel boeven die het land plat leggen.
De boeren die door willen ontmoedigen en de voedsel productie in gevaar brengen.
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @jan 10:
de democratisch gekozen bestuurders van dit land in,MOB is door niemand gekozen,het zijn een stel boeven die het land plat leggen.

Zijn die democratisch gekozen bestuurders zelf niet de grootste boeven? Zij zijn de oorzaak van dit wanbeleid, de MOB maakt slechts ge(mis)bruik van de mogelijkheden. En het zou me niet verbazen als e.e.a in eendrachtige samenwerking plaatsvindt.
Vdejong
De provincie Drenthe heeft nog wel een mooi bedrijf in handen. NB vergunning voor 120+80, stal voor 100 koeien met bijbehorend jongvee. Maar 600 meter van het Fochteloërveen 😁
Jan-T
Iedereen wijst naar een ander.
Wat hebben wij zelf gedaan om niet in de problemen te komen.
En wat hadden wij er aan kunnen doen om de problemen te voorkomen.

Ik krijg steeds meer het idee dat we de kop van jut zijn.
Welke met een sabel word neer geslagen.
En ook nog met mede werking door onze collega boeren.

De MOB doet datgene van wat, Waar ze de kans voor krijgen.
En in Den Haag pakken ze de kansen die er zijn.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof , drenthe , ammoniakrechten en mob geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
48
DEELNEMERS
21
WEERGAVES
4.186