'Gehele zuivelsector moet weer met een stem spreken'

Wij zijn er voor alle melkveehouders. Bovendien zijn LTO en de NMV sinds de oprichting van ZuivelNL kleiner geworden. Het is van groot belang dat we als sector weer met één stem spreken, zodat we een sterkere overlegpartner worden en ons niet meer uit elkaar laten spelen. Dan kunnen we als sector meer bereiken, zegt Arjan Schimmel, voorzitter van ZuivelNL.

Deel dit topic

Reacties

+2
mlkvhoudr
Als iedereen even het zelfde wil als ik dan zijn we het het snelste eens
Jan-T
Als de zuivel dan eerst begint door ook open en eerlijk te zijn.
Dan volgen er misschien wel melkveehouders.
Maar zolang de coöperaties hun eigen agenda eerst invullen en investeringen door drukken om daarna te kijken wat de leden leverancier er aan over kunnen houden, Dan blijft het de verkeerde volgorde. De balans moet terug komen bij investeringen in de coöperatie in samenhang met de melkprijs. deze dient ook de jaarlijks te worden geïndexeerd op inflatie.
Als de leden de directie geen doelstelling geven dan is er over 15 jaar geen melkveehouder die nog 7 dgn in de week wil werken.

Bij een coöperatie zijn de leden de eigenaar!!
De Directie rapporteert en legt de verantwoording af aan het bestuur.
Het bestuur legt haar verantwoording af naar de leden tijdens een ledenvergadering.
De leden geven in de ledenvergadering aan wat de doelstellingen worden voor het nieuwe leveringsjaar.

Alles was vroeger niet beter.
Ook vroeger zijn er verbeteringen door gevoerd die er nu voor zorgen dat we staan waar we staan.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's schimmel , lto , nmv , melkveehouders en zuivelnl geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0