Eetbaar-eiwitefficiëntie grasgevoerde koe is 350 procent

Koeien op een extensief grasrantsoen maken ruim 3,5 kilo eiwit voor menselijke consumptie (eetbaar eiwit) van iedere kilo eetbaar eiwit die ze opnemen. Ze produceren dus veel meer humaan eetbaar eiwit in de vorm van melk en vlees dan dat ze humaan eetbaar eiwit consumeren.Dit komt naar voren uit een berekening van de zogenaamde eetbaar-eiwitefficiëntie van de Belgische veehouderij, uitgevoerd door het Vlaamse onderzoeksinstituut ILVO in samenwerking met brancheorganisatie Belgian Feed Association (BFA).

Deel dit topic

Reacties

+1
diekman
De koe van klimaatvervuiler naar hoogste levensbehoeften klimaat vriendelijk.. het kan snel gaan als ze alles meten.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melk , koe , vlees , veehouderij , eiwit , , grasrantsoen en extensief geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!