Illustratie van: jehan

AOV is erg duur

Wil je als veehouder een AOV afsluiten dan is de conclusie: dat is erg duur
Misschien niet eens raar wanneer je onderstaande leest:
boerderij.nl/veehouder-stier-had-me-bijna-dood-ged…
Zijn er verschillende risico klasses voor veehouders? Bijvoorbeeld een klasse voor boer met stier en een boer zonder stier?
Boeren nemen enorme risico’s
Worden die risico’s omgezet in een hogere premie?

Deel dit topic

Reacties

+3
spotmelker
Niet alleen erg duur maar als je de moeite neemt om alle voorwaarden te lezen ook zinloos. De meeste zijn inkomensaanvullend tot Jan Modaal. Dan zal je het niet gauw meemaken dat er uitgekeerd wordt.
bio boer
@spotmelker je moet wel goed opletten adviseur kost ook geld maar lijkt mij wel verstadig zo keren ze eerste jaar niet uit bij ziekte dat moet ik zelf opvangen en ben via ab verzekerd sat bedrijfsverzorger voor 50% krijg voor 50 uur in de week scheeld veel premie en loopt al af op mij 55e dan hoop ik dat de schaapjes op het droge heb
Uitgekeerde bedrag is gekopeld aan inflatie is 35000 euro per jaar ergens en ben als veehouder verzekerd dus dat beroep moet ik kunnen uitvoeren
cjw73
@bio boer verwacht niet te veel andere dat uit betalen. En als je te vaak last van een bepaald iets hebt gooien ze je er gewoon uit.
Frans1
Weer kruisjes zetten
Tiepmachien
@Frans1 jij trekt maar je eigen conclusies
Jammer. Waarom die je dat?
Het is een vraag en jij trekt conclusies
Dat lukt mij gelukkig niet
de Tank
@Tiepmachien zie het als steun voor mensen die meer risico's nemen dan jijzelf, wil je die steun niet geven dan kun je beter zelf geld opzij zetten. Denken dat je niets overkomt omdat je altijd verstandig bent kan natuurlijk ook. Arbeidsongeschiktheid vanwege psychische klachten kun je uitsluiting. Ik zou dat niet iedereen aanraden.
Greetje
@Tiepmachien Dat van die stier weet ik zo niet, maar dat boer zijn een gevaarlijk beroep is weet ik wel. We zijn pas van verzekeraar geswitcht en dus ook weer een uitgebreide discussie over een aov. Maar het is voor de verzekeraar erg riscovol en dus een hoge premie met veel uitsluitingen/voorwaarden, voor mij althans.
+3
Frans1
@Tiepmachien je hebt teveel tijd over volgens mij, maar goed, ff on topic: jij wilt onderscheid maken tussen verschillende bedrijfsvoeringen, hoe leg je dat anders uit? De hele samenleving trekt steeds meer die richting op, slechte zaak. Laat iedereen lekker zijn eigen ding doen ipv overal naar te wijzen.
Tiepmachien
@Frans1 ik heb veel te weinig tijd
Tijd is het enige wat niet te koop is
Ik koester elke minuut
+4
Frans1
@Tiepmachien en dan maak je je druk over wat een ander doet, en dat de gevolgen daarvan jou misschien een paar euro extra premie kosten🙄 dat klinkt mij niet in de oren alsof je elke minuut koestert, dan zoek je zaken om je dag door te komen. Maar goed, ieder zn eigen prioriteiten 🤷‍♂️
Weidezicht
Zzp in wegenbouw. Half jaar eigen risico. Verzekerd bruto inkomen ong. 38000 euro. Geen vervangend werk clausule. Verzekerd als loonwerker. 5200 premie per jaar, elk jaar ong. 250 euro premiestijging. Oftewel een maand per jaar voor alleen de aov.
de jonge
@Weidezicht zooo dan denk ik er over om te schwitchen naar loonwerk. 5200 euro netto per maand blijft hier niet over...
Weidezicht
@de jonge dat schrijf ik toch ook niet. 5200 premie per jaar. Dus om en bij een maandomzet voor aov
de jonge
Quote Reactie van @Weidezicht:
Verzekerd als loonwerker. 5200 premie per jaar, elk jaar ong. 250 euro premiestijging. Oftewel een maand per jaar voor alleen de aov.

wat staat er dan?
Weidezicht
@de jonge nou, een maand per jaar ( werken) voor de premie, staat niet de nettowinst van 1 maand. Wou dat dat waar was.
+5
jan 10
Gewoon de premie opzij zetten in fonds belegging of wat anders,verder je verzekeren bij een bedrijfsverzorgings dienst om 1e jaar door te komen.
Na 1e jaar weet je wel of het haalbaar is om door te gaan of niet,(in de ernstige gevallen).
Meeste ziekte gevalletjes vallen NIET in de verzekering omdat je meestal binnen 6 weken de oude bent (gebroken arm, been etc)
Dus zonde van je geld,en vaak hoor je dat de verzekering maatschappij er alles aan doet om je een poot uit te draaien:😁
DutchDairyFarmer
@jan 10 het laatste stukje geld ook voor brand ed dus jij hebt jezelf helemaal nergens voor verzekerd?
jan 10
Quote Reactie van @DutchDairyFarmer:
het laatste stukje geld ook voor brand ed dus jij hebt jezelf helemaal nergens voor verzekerd?

Zeker wel,maar die is veel goedkoper.
Melkboer16
@jan 10 heb m’n hele werkzame leven al een aov. Belasting betaald de helft mee en gelukkig nog nooit nodig gehad. Tis veel geld maar ik wil me niet druk maken over of ik door moet werken als mijn lichaam het opgeeft.
1e jaar bij Abeos en vanaf half jaar aov. 40000 tot m’n 62e.
+4
jan 10
Quote Reactie van @Melkboer16:
heb m’n hele werkzame leven al een aov. Belasting betaald de helft mee en gelukkig nog nooit nodig gehad. Tis veel geld maar ik wil me niet druk maken over of ik door moet werken als mijn lichaam het opgeeft.1e jaar bij Abeos en vanaf half jaar aov. 40000 tot m’n 62e.

30 jaar premie is ongeveer 180.000 euro betalen.ex rente Zelf beleggen is na 30 jaar het 5 voudige waard.
+2
Noorderling
@jan 10
wat als je op jaar 3 wat krijgt? Dan is de aov een super goede investering. 10000euro gekost en een miljoen incasseren. Wat wil je nog meer...
cjw73
@Noorderling dat miljoen moet de premie van de resterende jaren dan nog wel even vanaf.
+1
DutchDairyFarmer
@cjw73 als 80% bent afgekeurd is 100% bij mijn polis dan dan hoef je ook geen premie meer te betalen. Is het 50% gaat premie met datzelfde bedrag onderuit
cjw73
@DutchDairyFarmer voor 80% afgekeurd komt bijna nooit voor vertelde een keuringsarts mij eens.
+1
pieta
@cjw73 Premie is ook nog fiscaal aftrekbaar. Dus je inleg zoals jan10 voorhoudt is geen 180 maar om en nabij 110 bijvoorbeeld.
cjw73
@pieta mits fiscaal aftrekbaar nodig is he. Ze hebben mij er een jaar of 6 geleden uit gegooid. Moest voor de resterende 17 jaar dik een ton premie extra lappen. Bovenop de al bestaande.
pieta
@cjw73 Er uitgegooid? Hoezo dat dan? Ik heb op mijn 26/27 mijn verzekering afgesloten. Loopt tot mijn 60. De premie is fors, ben nu 45 en vlgs mij premie 6.000 zo ongeveer.

Fiscaal aftrekbaar zijn vd premie kun je toch zelf ook een beetje voor zorgen, zorg dat je wat verdient.
cjw73
@pieta pas afgesloten in 2009 en eerste een hele lichte verzekering en na meedere keren problemen met de rug zou ik hem in 2015 na overlijden van pa wat verbeteren, maar ze hadden geen interesse meer in mij. Kwam toen op ruim 9000 per jaar.
pieta
@cjw73 Een brandend huis verzekeren is lastig. Mij hebben ze indertijd een keer gebeld met een vragenlijst. Beter gaan verzekeren als je al meerdere keren problemen hebt gehad zal inderdaad niet meevallen. Ik snap ook niet goed waarom je hem verbeteren na de dood van je vader. Voor (vervangende) arbeid regel je wat met de AB, voor je eigen definitieve arbeidsongeschiktheid(zeker op jongere leeftijd) heb je een AOV.
cjw73
@pieta vlak voor het overlijden van pa heb ik de toko overgenomen en daarvoor werkte ik nog deels in loondienst. En was verzekerd tot 15000 euro per jaar en op advies van de boekhouder zou ik het toen indexeren.
pieta
@cjw73 Ik hoop dan maar dat die boekhouder je ook op het risico heeft gewezen van later nog een keer willen gaan verhogen. Als je dan een paar keer wat gemankeerd hebt dan sluiten ze het of uit of je krijgt een giga premie voorgeschoteld.
+3
cjw73
@pieta dat kreeg ik dus ook. Uitsluitingen of een giga premie. Heb toen alles opgezegd.
pieta
@cjw73 Groot gelijk. De enige andere keuze die je had was verzekerd blijven voor die 15.000 per jaar.
+4
jan 10
Quote Reactie van @Noorderling:
wat als je op jaar 3 wat krijgt? Dan is de aov een super goede investering. 10000euro gekost en een miljoen incasseren. Wat wil je nog meer...

Vergeet het maar,van wat ik hoor(alles is relatief)verzinnen ze van alles om je aan het werk te helpen en moet boerderij verkocht worden.
+1
cjw73
@jan 10 klopt helemaal, ze keuren je gedeeltelijke af en zeggen dan gewoon dat je ander werk moet zoeken. Weet het uit ervaring
+4
pieta
@cjw73 Dan heb je geen beroepsverzekering afgesloten. Mijn vrouw zit ook met een gedeeltelijke afkeuring. Die beurt elke maand netjes de centen. Nooit gesproken over ander werk gaan doen. Daar heeft onze verzekering niets mee te maken en ook nooit naar gevraagd.
Noorderling
@jan 10
Ligt er aan wat je op papier zet.
Alles wat je extra wilt kost geld. Wat duur en goedkoop is, is dus zo ook niets van te zeggen. Wat is je wat waard.
+2
DutchDairyFarmer
@jan 10 dan spreek je over een verzekering met vervangend beroep. Die zijn goedkoper bij afsluiten dus kiezen boeren daar ook voor echter heb je ook verzekering voor je beroep als melkveehouder die kosten aanzienlijk meer maar uitgangspunt is dan wel je beroep en daar kunnen ze niks aan veranderen.
pieta
@jan 10 Jammer genoeg hebben wij er zelf mee van doen. Maar hier krijgen we gewoon netjes elke maand een bedrag over gemaakt en er is nooit sprake geweest van ander werk gaan doen of iets dergelijks. Gewoon een beroepsverzekering afgesloten bij Interpolis. Wordt allemaal netjes, correct afgehandeld. En er wordt zeker niet gezeurd door Interpolis.
schoppenboer
@pieta
Hier ook een aov van Interpolis. Afgesloten toen ik 24 was ofzo. Nu 50% arbeidsongeschikt na 18 jaar. Ben wel blij dat ik hem toen afgesloten had.
bio boer
@jan 10 als het goed is hoeft dat bij mij niet ben verzekerd als boer als ik dat niet meer kan doen keren ze uit
+2
DutchDairyFarmer
@jan 10 maak je wel een grote fout want gem van 30 jaar is bij mij geen 6.000. Maar lager stel 150k. Zoals @Melkboer16 zegt is de premie 100% aftrekbaar van je winst dus betaald de belasting mee. En beleggen brengt ook zeker risico’s met zich mee. Vind beetje kort door de bocht als jezelf er blijkbaar niet heel goed in hebt verdiept
+1
jan 10
Quote Reactie van @DutchDairyFarmer:
maak je wel een grote fout want gem van 30 jaar is bij mij geen 6.000. Maar lager stel 150k. Zoals @Melkboer16 zegt is de premie 100% aftrekbaar van je winst dus betaald de belasting mee. En beleggen brengt ook zeker risico’s met zich mee. Vind beetje kort door de bocht als jezelf er blijkbaar niet heel goed in hebt verdiept

Heb tot m,n 50 e betaald, toen ermee gestopt .
Vond het altijd nutteloos en duur,goede ab is nuttig.
En goed personeel die mij kunnen vervangen was voor mij belangrijker.
DutchDairyFarmer
@jan 10 op die leeftijd wordt het zeker waar echt prijzig maar voor de jaren van 25 tot 50 dek je wel een risico af. Als je dan op je 53 wat krijgt heb je als het goed is wel wat opgebouwd wanneer je geen aov hebt.
+2
de Tank
@jan 10 prijs jezelf gelukkig dat het nutteloos was.
jan 10
Quote Reactie van @de Tank:
prijs jezelf gelukkig dat het nutteloos was.

Jazeker,daar voel ik mij bevoorrecht bij.Ik doe nog steeds mee met kwart of halve marathons ( tijd stoppen in trainen) in den lande of in mijn directe omgeving.
Dus naast koppeltje koeien melken (zonder stier:😬 )alle tijd nemen om fit te blijven...
Noorderling
@jan 10
Dat hangt nogal af van je positie waar je staat. Pensioen in zicht of dat er jeugd rondloopt.
Bord in de tuin is eenmalig, geen pensioen opgebouwd. van 30-40 tot 80 misschien mogen worden is ook een lange periode. Moet er wel rendement gemaakt worden, met alleen geld opteren inclusief inflatie ga je niet zo ver komen ben ik bang voor.

Dat geld zelf opzij zetten is leuk, als je de garantie krijgt dat je van je 25e tot 60 niks krijgt, daarna ook niet maar heb je in ieder geval een bedrag bij elkaar gespaard.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stier , veilig werken en aov geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
47
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN