Deze boer is blij als je hem je poep komt brengen: ‘Kunstmest duur door de oorlog’

Lever je poep en plas in bij de boer. Een onsmakelijke grap? Boer Wim van den Hengel uit Achterveld is wel degelijk serieus. Waardevolle mensenpoep gooien we weg, om vervolgens dure kunstmest te kopen. Veelal uit Rusland. ,,We spoelen nu grondstoffen het riool in.”

Bronen

Deze boer is blij als je hem je poep komt brengen: ‘Kunstmest duur door de oorlog’
ad.nl
Niet doortrekken. Boer Wim is blij met jouw uitwerpselen: ‘Poep en plas zijn rijke grondstof’
pzc.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+1
Nevergiveup
Hoorde het op radio gelderland , best gekke actie , het zet de mensen wel aan het denken ...

Maar ja , in miljoenen huizen staat een glimmend na genoeg elke dag met wc eend of glorix schoon ontsmet toilet met lavendel geurtje erin .....tja 🤧
Kars
@Nevergiveup mss nog een goudvis waar ze vanaf moesten.
achterhoeker2
Vind het een vieze en rare actie.
Mensen weten wel van kringloop etc, maar schijnbaar is alles veroorlooft om maar in de aandacht te kunnen staan.
+6
Jean-PierreK
@achterhoeker2, ik heb niet de indruk dat het deze mensen om aandacht voor hun persoon gaat. Als je weet dat enerzijds belangrijke nutriënten uit de kringloop verdwijnen en anderzijds die nutriënten ook nog eens voor een deel in het oppervlaktewater terecht komen, dan is daar aandacht voor nodig. In een sloot hier dichtbij is driekwart van de stikstof en fosfor afkomstig uit het riool (rwzi). Als je die boodschap over wil brengen moet iemand dat doen. Bij "give a shit" hebben ze schijnbaar gekozen dit via lokale media te doen. Dan heb je dus ook lokaal mensen nodig.

Mooi dat ze het doen. 👍🏼
+1
weurding
@Jean-PierreK juist, de "grote" boodschap overbrengen
achterhoeker2
@Jean-PierreK De landbouw heeft wel andere dingen aan de kop, zo maak je al dat gezever over kringloop nog belangrijker.
+1
Jean-PierreK
@achterhoeker2, heel veel mensen hebben een fout beeld van de landbouw. Dat komt mijn inziens dat de afgelopen decennia te weinig uitleg is gegeven, de nadruk van belangenbehartiging lag bij het beïnvloeden van politici. Terwijl wij als boer zelf alleen met ons eigen bedrijf en sector bezig waren. Hierdoor zijn er generaties opgegroeid met de informatie van een Radar, Vroege vogels, Natuurmonumenten, Groene Amsterdammer en Joop... Alles is de schuld van de "intensivering" van de landbouw.

Er zal op de een of andere manier uitleg gegeven moeten worden. Althans dat lijkt mij. En dit vind ik een ludieke manier die ook wel eens een groot bereik kan hebben.
Weidezicht
@achterhoeker2 mensen hebben helemaal geen idee hoe of wat met kringloop. Ze laten zich door alles en iedereen voor de gek houden en als er een sticker "duurzaam" opgeplakt is denken ze dat het wel goed zal zijn. Ze laten zich zelfs foppen door shell, dat brandstof duurzaam is en co2 neutraal gemaakt kan worden. Zoals velen denken dat Halal vlees, biologisch of diervriendelijker is. Ze denken zelfs dat die diervriendelijker geslacht worden. Meeste burgers hebben echt geen flauw benul.
Spreek je zelf weleens burgers?
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rusland , spoelen , kopen , kunstmest , poep , boer en riool geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!